Football Talk

Εθνικής Ελλάδας: Τα δύο νέα ρεκόρ που πέτυχε χάρη στο 3-0 κόντρα στην Κύπρο (video)

Εθνικής Ελλάδας: Τα δύο νέα ρεκόρ που πέτυχε χάρη στο 3-0 κόντρα στην Κύπρο (video)

Ονειρικά έχει ξεκινήσει την πορεία της στο UEFA Nations League, η Εθνική Ελλάδας, καθώς με τη νίκη επί της Κύπρου, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στις πρώτες αγωνιστικές και το BN Sports σας θυμίζω πότε συνέβη τελευταία φορά.

Η επιρροή του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας είναι εμφανή. Ο Ουρουγουανός προπονητής έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και έχει μεταφέρει τη φιλοσοφία του σε πρώτο στάδιο, που δεν είναι άλλη από το αποτέλεσμα.

Το «χρυσό» ξεκίνημα στο UEFA Nations League, σε συνδυασμό με τον τρόπο που ήρθαν τα αποτελέσματα, έφεραν μία σειρά από… ρεκόρ στην Εθνική Ελλάδας. Το BN Sports σας προσφέρει στο πιάτο όσα πέτυχε η Εθνική μας μετά την επικράτηση με 3-0 επί της Κύπρου.

Πρώτη φορά τέτοια πρεμιέρα, μετά το 2016…

Η Ελλάδα είχε να κάνει τέτοιο ξεκίνημα σε επίσημη διοργάνωση, εδώ και έξι χρόνια (!). Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 2016, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ για το 2018. Ο αποκλεισμός από τα τελικά του EURO 2016 είχε φέρει αλλαγές στη γαλανόλευκη και ο Μίκαελ Σκίμπε είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία, προσφέροντας ένα εξαιρετικό δείγμα στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Τότε, η Ελλάδα είχε ξεκινήσει με διπλό στο Γιβραλτάρ (4-1), εντός έδρας τρίποντο με τη Κύπρο (2-0) και μεγάλο διπλό μέσα στην Εσθονία (2-0). Βέβαια, το σερί είχε σταματήσει πάνω στη Βοσνία, όπου η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη με 1-1. Με αυτό το ξεκίνημα, η χώρα μας πέτυχε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την 2η θέση που μας έστειλε στα μπαράζ αλλά πάνω στην Κροατία.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο, πως από την ομάδα που αγωνίστηκε με την Εσθονία (που έγινε η τρίτη σερί νίκη), σε σύγκριση με την εντεκάδα κόντρα στην Κύπρο, μόνο ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας αποτελούν το κοινό σημείο με τότε (!).

Νίκη με δύο γκολ και… πάνω μετά από πέντε χρόνια!

Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως η Ελλάδα κέρδισε με το επιβλητικό 3-0 επί της Κύπρου. Όσο και να φαίνεται απίθανο, η χώρας μας είχε αρκετά χρόνια να πετύχει τέτοια νίκη. Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που κέρδισε με πάνω από δύο γκολ, ήταν τον Οκτώβριο του 2017, κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Τότε, η ομάδα του Σκίμπε, είχε επικρατήσει με 4-0 χάρη στα γκολ των Μήτρογλου (2), Τοροσίδη και Γιαννιώτα. Έκτοτε, η χώρα μας δεν είχε καταφέρει να πετύχει ξανά τόσο μεγάλη νίκη σε εύρος, με το 2-0 να είναι το μεγαλύτερο σκορ μέχρι τώρα. Απέναντι στη Κύπρο όμως, το γκολ του Λημνιό, έκανε το συγκεκριμένο σερί να σταματήσει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0