Football Talk

Μόνο με… υπέρβαση στα μπαράζ η Εθνική Ελλάδας Κ21: Τα σενάρια για την κατάκτηση της 2ης θέσης (video)

Μόνο με… υπέρβαση στα μπαράζ η Εθνική Ελλάδας Κ21: Τα σενάρια για την κατάκτηση της 2ης θέσης (video)

Η βαριά ήττα της Ελλάδας Κ21 από την αντίστοιχη της Κύπρου, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες την παρουσίας μας στο EURO U23.

Το «σοκ» από την ήττα μέσα στην Κύπρο ήταν μεγάλο. Η ομάδα της Κ21 της Ελλάδας είδε το σύνολο του Οκκά να την διαλύει με 3-0 και λίγες ώρες μετά, την Ισλανδία να κερδίζει εύκολα τη Λευκορωσία με 3-1, πλησιάζοντάς την στο -2 από την 2η θέση.

Φυσικά, η πρωτιά του ομίλου, που δίνει απευθείας πρόκριση στο EURO U23, είχε χαθεί από την βαριά εντός έδρας ήττας με 4-0 από την Πορτογαλία, ωστόσο μετά την ήττα από την Κύπρο, έγινε και… επίσημα. Πλέον, μόνο η 2η θέση μένει στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε άμεσο… κίνδυνο. Φυσικά, η κατάκτηση κάποιας χαμηλότερης θέσης, θα είναι μόνο… αυτοκτονία βάση την πορεία που έκανε η χώρα μας μέχρι εδώ.

Αυτή τη στιγμή, η Πορτογαλία έχει 25 βαθμούς και έχει κλειδώσει μαθηματικά την κορυφή. Η Ελλάδα, είναι με 17 στη δεύτερη θέση και ακολουθεί η Ισλανδία με 15. Στην 4η θέση είναι η Λευκορωσία με 12 που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ενώ η Κύπρος είναι στους 11, αφήνοντας το Λιχτενστάιν με μηδέν (!) στην τελευταία θέση.

Να θυμίσουμε πως η τελευταία αγωνιστική έχει την Εθνική μας ως φιλοξενούμενη στην έδρα της Πορτογαλίας και την Ισλανδία, να υποδέχεται την Κύπρο στο γήπεδό της.

Για να προκριθούμε, πρέπει:

  • Να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό μέσα στην Πορτογαλία, ώστε να μην μας ενδιαφέρει τι θα κάνει η Ισλανδία. Φυσικά, καταλαβαίνουμε τον βαθμό της δυσκολίας από το παιχνίδι στην Τρίπολη, όπου τα αστέρια των Πορτογάλων μας είχαν διασύρει με 4-0 και με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, η αδιαφορία στο βαθμολογικό κομμάτι από τους Πορτογάλους, δίνει ελπίδες στη χώρα μας.
  • Με ισοπαλία της Ελλάδας στην Πορτογαλίας, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερεί της Ισλανδίας, αφού ήρθε 1-1 το εκτός έδρας ματς και 1-0 υπέρ των Ελλήνων το εντός.
  • Ακόμα και αν χάσει η Ελλάδα, εφόσον δεν κερδίσει η Ισλανδία, τότε θα βρεθεί στα μπαράζ για τα τελικά του EURO U23.

Δεν προκρινόμαστε, αν:

  • Αν ηττηθούμε και κερδίσει η Ισλανδία την Κύπρο.

«Αυτοκτονία»…

Αν δούμε ένα από τα δύο τελευταία ενδεχόμενα, τότε θα μιλάμε για μία πραγματική… αυτοκτονία της Ελλάδας. Όχι με βάση την ποιότητα αλλά με βάση την πορεία που είχαμε σε όλο το διάστημα του EURO U23. Παρά την ισοπαλία με την Κύπρο στην Ελλάδα, οι παίκτες του Σίμου (διαδέχθηκε τον Γκούμα στην πορεία), ήταν εξαιρετικοί και έφτασαν σε σημείο να φιλοξενούν την Πορτογαλία επί ελληνικού εδάφους, με έναν βαθμό διαφορά στην κορυφή.

Η ήττα από την Πορτογαλία ήταν στο… πρόγραμμα. Λογικό, αν αναλογιστεί κάποιος τις τεράστιες διαφορές που είχαν οι δύο ομάδες. Τόσο σε κόστος, όσο και σε ποιότητα. Ωστόσο, σίγουρα, δεν περίμενε κανείς τον τρόπο που ήρθε η 4άρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Από εκεί και πέρα, εφόσον κέρδιζε την Κύπρο, τώρα δεν θα κάναμε την παραπάνω συζήτηση. Και όμως, τα… κατάφερε και το μόνο που έχει να κάνει, είναι η υπέρβαση για την 2η θέση.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0