Football Talk

Nations League: Πάρτι ανατροπής για το Βέλγιο – Αγχώθηκε αλλά διατήρησε την παράδοση η Ολλανδία! (video)

Nations League: Πάρτι ανατροπής για το Βέλγιο – Αγχώθηκε αλλά διατήρησε την παράδοση η Ολλανδία! (video)
Η Πολωνία έκανε το λάθος να προηγηθεί του Βελγίου στο ημίωρο και οι «διάβολοι» ξέσπασαν και τη διέλυσαν με 6-1. Δυο γκολ σε δυο λεπτά στις καθυστερήσεις στο Κάρντιφ, με την Ολλανδία να φεύγει αλώβητη και να μένει στην κορυφή με το απόλυτο 2/2.

Βέλγιο – Πολωνία: 6-1 ( 42’ Βίτσελ, 59’ Ντε Μπρόινε, 73’, 80’ Τροσάρντ, 83’ Ντεντόκερ, 93’ Οπεντά - 28’ Λεβαντόφσκι)

Το Βέλγιο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πρώτη απειλή νωρίς (δοκάρι Μπατσουαγί στο 4’), η Πολωνία είχε όμως Λέβα. Ο σέντερ φορ της Μπάγερν Μονάχου, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σεμπάστιαν Σιμάνσκι και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα καλά. Να μετατρέπει την υποψία σε γκολ (76ο με το εθνόσημο), βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς που ο Λεβαντόφσκι έχει συμμετοχή σε τέρμα της Εθνικής του ομάδας.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε σύντομα όμως. Οι Βέλγοι πήραν αυτό που δικαιούντο από τον αγωνιστικό χώρο με το φαλτσαριστό σουτ του Βίτσελ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 42’. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, βγήκε παίκτης της ΑΕΚ για να μπει ένας άλλος «κιτρινόμαυρος». Αντικαταστάθηκε ο «κιτρινισμένος» Κριχόβιακ για να πάρει τη θέση του ο Σιμάνσκι στο χώρο του κέντρου. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 59’. Οι «διάβολοι» είχαν προειδοποίει δυο λεπτά νωρίτερα με διπλή ευκαιρία και στιγμές πριν την επίτευξη τέρματος, μέχρι να έρθει ο Κέβιν ντε Μπρόινε και πλασάρει τον Ντραγκόφσκι. Το ανοιχτό κοντρόλ του Λεβαντόφσκι, έφερε το κλέψιμο ψηλά για τους παίκτες του Μαρτίνεζ, ο Αζάρ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον σταρ της Μάντσεστερ Σίτι και εκείνος δε λάθεψε. Η αντεπίθεση του Βελγίου είχε και συνέχεια. Ο Τροσάρντ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, άδειασε τον Γκλικ με μια πολύ πειστική προσποίηση και με το αριστερό χρίστηκε και εκείνος σκόρερ.

Το highlight του αγώνα και πιθανότατα της ημέρας ήρθε στο 80’ από τον ίδιο θύτη. Ο μεσοεπιθετικός της Μπράιτον, έπαιξε με πάσα το κόρνερ, πήρε ξανά τη μπάλα, σήκωσε το κεφάλι, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης και πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ, κρέμασε τον δύσμοιρο Ντράγκοφσκι.
Αυτή δεν ήταν η τελευταία αφορά που μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του αφού και ο Ντεντόκερ, ζήλεψε τη χάρη του συμπαίκτη του, δοκίμασε το ομολογουμένως καλό του πόδι εκτός περιοχής και δικαιώθηκε (83’).

Ο εφιάλτης τελείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Οπεντά να χρίζεται σκόρερ στο ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα. Αυτό ήταν και το τελευταίο γκολ των «διαβόλων» σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε άσχημα όμως μετατράπηκε σε επιθετικό μονόλογο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ουαλία – Ολλανδία 1-2: (92’ Ρις Νόρινγκτον-Ντέιβις, 50’ Κοοπμάινερς, 94’ Βέγκχορστ )

Στο άλλο ματς του ομίλου, Ουαλία και Ολλανδία έμειναν μακριά από τη συνήθη επιθετική τους πανδαισία και στα πρώτα 45 λεπτά δεν άνοιξαν το σκορ. Μάλιστα, οι μηδενικές προσπάθειες από τους «Οράνιε» είναι ένα φαινόμενο όχι και τόσο συχνό, αφού πρέπει να ανατρέξει κανείς επί εποχής Φρανκ ντε Μπουρ και το Euro του 2020 για να βρει κάτι αντίστοιχο. Τότε αντίπαλος ήταν η Τσεχία. Οι δυο ομάδες προέρχονταν από δυο πολύ σπουδαία αποτελέσματα αφού οι μεν Ουαλοί πήραν το εισιτήριο για τα τελικά του επερχόμενου Μουντιάλ του Κατάρ ενώ οι Ολλανδοί διέλυσαν το Βέλγιο με 4-1, στην πρεμιέρα του ομίλου της διοργάνωσης. Μετά την ανάπαυλα ήρθε και η αφύπνιση. Ο Λουίς Φαν Χααλ είδε τους ποδοσφαιριστές του να αντιδρούν στο στείρο πρώτο 45λεπτο, με γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 50’, ο Κοοπμάινερς νίκησε τον Ντέιβις, ο οποίος είχε περάσει με την έναρξη του β’ μέρους στο παιχνίδι. Παρά την είσοδο του καταχειροκροτούμενου Μπείλ στον αγωνιστικό χώρο (77’) οι «Οράνιε» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι «δράκοι» απέδειξαν για μια ακόμα αφορά ότι δεν τα παρατούν ποτέ όταν στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Ρις Νόρινγκτον-Ντέιβις ισοφάρισε. Τα χαμόγελα όμως δεν κράτησαν για πολύ. Δύο λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί είχαν την απάντηση και ο Βέγκχορστ, με άψογη γυριστή κεφαλιά πέτυχε το τρίτο του γκολ με το εθνόσημο. Με το τέρμα αυτό συνεχίστηκε η παράδοση της ομάδας του να κερδίζει τους Ουαλούς για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι.


Βαθμολογία 4ου Ομίλου
1.Ολλανδία 6 (6-2)
2.Βέλγιο 3 (7-5)
3.Πολωνία 3 (3-7)
4.Ουαλία 0 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (11/6, 21:45)

Ουαλία - Βέλγιο

Ολλανδία - Πολωνία

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0