Football Talk

Η μοναδική φορά που ο Ντε Σάνκτις αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό (video)

Η μοναδική φορά που ο Ντε Σάνκτις αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό (video)

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις ετοιμάζεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό και το BN Sports σας θυμίζει τη μοναδική φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα που αντιμετώπισε και νίκησε τους «ερυθρόλευκους».

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο 45χρονος πια Μόργκαν Ντε Σάνκτις ήρθε στην Ελλάδα, παρουσίασε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού το πλάνο του και ιδέες του για το ποδόσφαιρο και είναι πολύ πιθανό να αναλάβει σημαντικό πόστο στο οργανόγραμμα των Πειραιωτών. 

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα μέτρησε πάνω από 500 συμμετοχές παίζοντας μεταξύ άλλων για τις Γιουβέντους, Σεβίλλη, ΝάπολιΓαλατασαράι, Ρόμα και Μονακό. Ωστόσο μόνο μία φορά η μοίρα έφερε τον Ντε Σάνκτις απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ήταν η σεζόν 2008-09, η πρώτη του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Εκείνη τη σεζόν ο Ιταλός τερματοφύλακας αγωνιζόταν στη Γαλατάσαραϊ ως δανεικός από τη  Σεβίλλη και τόσο η τουρκική ομάδα όσο και ο Ολυμπιακός συμμετείχαν στο Κύπελλο UEFA. Η κλήρωση τους έφερε αντιπάλους στο δεύτερο γκρουπ μαζί με Μέταλιστ Χάρκιβ, Χέρτα και Μπενφίκα με το τότε φορμάτ της διοργάνωσης να προβλέπει ένα παιχνίδι με κάθε ομάδα.

Γαλατά και Ολυμπιακός κοντραρίστηκαν στις 23 Οκτώβρη του 2008 στο «Αλί Σαμί Γεν» με την ομάδα του Ντε Σάνκτις να επικρατεί με 1-0 χάρη στο γκολ του Χάρι Κίουελ στο 25ο λεπτό. 

Για την ιστορία και οι δύο προκρίθηκαν στα νοκ άουτ, με τους Πειραιώτες να μένουν εκτός στην φάση των «32» από την Σεντ Ετιέν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0