Football Talk

Χουάνκαρ: Κομβική ανανέωση για τον Παναθηναϊκό που τιμάει σύλλογο και πρωτάθλημα!

Χουάνκαρ: Κομβική ανανέωση για τον Παναθηναϊκό που τιμάει σύλλογο και πρωτάθλημα!

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι ο Χουάνκαρ για τα επόμενα δύο χρόνια, απορρίπτοντας προτάσεις από Ισπανία. Το BN Sports θυμάται τα πρώτα του βήματα και αναλύει τις… σκέψεις του Ισπανού άσου του «τριφυλλιού».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ, όπως είναι το πλήρες όνομα του Χουάνκαρ, ανανέωσε στον Παναθηναϊκός για ακόμη δύο χρόνια στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι πράσινοι «κλείδωσαν» ένα από τα βασικά γρανάζια της περασμένης σεζόν. Σκοπός είναι να κρατηθεί ο βασικός κορμός την επιτυχημένης σεζόν και να γίνει το βήμα παραπάνω την επόμενη χρονιά.

Αδιαμφησβήτητα ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού έκανε μια εξαιρετική χρονιά, αναλαμβάνοντας κατά κύριο λόγο όλη την αριστερή πτέρυγα. Οι ικανότητες του, τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Το πάθος με το οποίο αγωνίζεται τον έχει κάνει να κάνει τη διαφορά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων πέρασαν από τον πάγκο των πράσινων τα τελευταία δύο χρόνια. Ο απολογισμός του την προηγούμενη χρονιά ήταν 2 γκολ και 3 ασίστ, σε σχεδόν 3000 αγωνιστικά λεπτά των 35 συμμετοχών του!

5538298_1.jpg

Ήταν μια από τις επιλογές του Τσάβι Ρόκα, ο οποίος εκ του αποτελέσματος είχε… καλό μάτι και οι κινήσεις του ήταν στοχευμένες, με τους εν λόγο παίκτες να πρωταγωνιστούν μέχρι και σήμερα στο τριφύλλι, όπως ο Αϊτόρ, ο Βέλεθ και ο Σάντσες. Σίγουρα επιμερίζεται και τις αποτυχίες των Χαβιέ και Αντονίτο οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ιδιαίτερα η περίπτωση του Αντονίτο ήταν παταγώδη αποτυχία με τον ποδοσφαιριστή να πάσχει από φυματίωση. Σφάλμα και της ομάδας όπου δεν εντοπίσθηκε κατά τις ιατρικές εξετάσεις.

RealMadridvDeportivoLaCorunaLaLiga8mvABmwSe6_x.jpg

Πίσω στο θέμα του Χουάνκαρ όμως. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μαδρίτη τη γενέτειρα χώρα του. Η Ρεάλ Μαδρίτης πίστεψε σε αυτόν και οι δυνατότητες του τον έφτασαν μέχρι και την πρώτη ομάδα με την οποία είχε καταγράψει μια συμμετοχή στον αγώνα πρωταθλήματος το 2010 απέναντι στην Λα Κορούνια. Ο Χουάνκαρ είχε περάσει στην θέση του Άνχελ Ντι Μαρία και βρέθηκε συμπαίκτης με Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κασίγιας, τον Ράμος και τον Μαρσέλο. Δεν είναι αμελητέο αυτό το επίτευγμα, παρά το 5-1 με το οποίο προηγούταν η «βασίλισσα».

juan_2.jpg

Από την Μαδρίτη τα δικαιώματα του πέρασαν στην πορτογαλική Μπράγκα και παρέμειναν εκεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2017 όπου η Μάλαγα τον απέκτησε μετά από δύο σεζόν στις οποίες αγωνίστηκε ως δανεικός. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε την πρώτη ομάδα με την οποία αγωνίστηκε εκτός Ισπανίας και τον έκανε να συνδέσει άρρηκτα το όνομα και τη φυσιογνωμία του με την ομάδα.

Ο παίκτης πριν υπογράψει με το τριφύλλι είχε κρούση από την Χετάφε, με την οποία δεν μπήκε καν στην διαδικασία της συζήτησης. Αυτό υποδήλωνε τον τεράστιο πόθο του να παραμείνει στην ομάδα και παράλληλα το πόσο καλά νιώθει, πιστεύοντας το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον οποίο παίρνει την ανάλογη αναγνώριση. Άλλωστε, το να αγωνίζεσαι στην La Liga δεν είναι μηδαμινό. Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Ωστόσο, ο Ισπανός επιλέγει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό για το μέλλον της καριέρας του. Γεγονός τιμητικό τόσο για την ομάδα, όσο και για το πρωτάθλημα.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0