Football Talk

Κόσοβο – Ελλάδα 0-1: Δύο στα δύο στο Nations League για την Εθνικάρα του «εκτελεστή» Μπακασέτα! (video)

Κόσοβο – Ελλάδα 0-1: Δύο στα δύο στο Nations League για την Εθνικάρα του «εκτελεστή» Μπακασέτα! (video)

Το έκανε και στην Πρίστινα η Εθνική μας ομάδα! Σκόραρε ξανά με τον Μπακασέτα 10 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν σταθερότατη αμυντικά και με το τελικό 1-0  απέναντι στο Κόσοβο, βρίσκεται μία «ανάσα» από την άνοδο στο Nations League!

Τα κατάφερε και πάλι η Εθνική μας ομάδα και ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις του στον πάγκο της Ελλάδας με το εξαιρετικό 2/2! Αυτή την φορά, η Ελλάδα επικράτησε με 1-0 έναντι του Κοσόβου και με το «χρυσό» γκολ του Μπακασέτα, βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου γκρουπ, ούσα η μοναδική ομάδα του ομίλου που δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται σε 180 λεπτά.

Επρόκειτο σαφώς για μία έδρα που δεν αποτελεί απλή υπόθεση για κανέναν, με την Ελλάδα να το έχει διαπιστώσει και στο προηγούμενο ταξίδι της εκεί, όπου είχε ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις από τον Μουρίκι.

Αυτή την φορά όμως, η ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής ήταν εξαιρετική, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Κοσόβου να λαμβάνει χώρα στο 5ο λεπτό, από τον Ζενέλι, που όμως είδε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να του στερεί το 4ο φετινό του γκολ.


Εν συνεχεία, η Ελλάδα ξεκίνησε να ισορροπεί την κατάσταση και να βρίσκει τα πατήματά της, μην έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά δύο εκτελέσεις κόρνερ μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Το μομέντουμ φαινόταν πως είναι με την χώρα μας και ο Τάσος Μπακασέτας στο 36ο λεπτό, το κεφαλαιοποίησε. Όπως και κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία, βρήκε χώρο, είχε την μπάλα στο αριστερό αυτή την φορά, και με πολύ δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μούριτς.


Το χρονικό σημείο ήταν ιδανικό και οι Κοσοβάροι δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια καλή στιγμή μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους. Προσπάθησαν να ξεκινήσουν και πάλι δυνατά στην επανάληψη, αλλά η Ελλάδα έδειξε ξανά πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι σε στημένες φάσεις.


Έπειτα από σέντρα του Λημνιού, ο Γιακουμάκης βρήκε... αέρα σε φάση που θύμισε πολύ ανάλογη κόντρα στη Β. Ιρλανδία και ο Μουρίκι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μασούρας επιχείρησε σέντρα που πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Κοσόβου.


Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν νευρικοί και δίχως καθαρό μυαλό και το ματς θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα, αν ο Μπάλντοκ κατάφερνε να πλασάρει σωστά στην φάση του 64ου λεπτού από πλεονεκτική θέση.


Οι ισορροπίες άλλαξαν οριστικά πάντως στο 71’, με τον Αλίτι να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει το Κόσοβο με «10» παίκτες. Η Εθνική μας διαχειρίστηκε άψογα το αριθμητικό πλεονέκτημα, είδε τον Βλαχοδήμο να ανταπεξέρχεται άψογα στην κεφαλιά του Ραχμάνι στο 83’ και εν συνεχεία ευνοήθηκε από το λάθος του Μούριτς που αποτέλεσε τον δεύτερο Κοσοβάρο που αποχωρεί με κόκκινη κάρτα από το ματς!

Κάπως έτσι, με το τελικό 1-0, η Ελλάδα έφτασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Nations League και αν επικρατήσει της Κύπρου στον Βόλο θα έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και η άνοδός της στο Nations League θα είναι γεγονός!

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζλου, Αλίτι, Λοσάι (75', Μπερίσα), Φαζλιάι (76', Ντρέσεβιτς), Ζέγκροβα (90'+3', Ουζκάνι), Ρασίτσα (57', Μπιτίκι), Ζενέλι (57', Κολόλι), Μουρίκι.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56', Σιώπης), Μάνταλος (86', Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (77', Δουβίκας), Γιακουμάκης.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0