Football Talk

Λιονέλ Μέσι: Σκόραρε πέντε φορές, ξεπέρασε Πελέ και Πούσκας και «έγραψε» ιστορία! (video)

Λιονέλ Μέσι: Σκόραρε πέντε φορές, ξεπέρασε Πελέ και Πούσκας και «έγραψε» ιστορία! (video)

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν απλά συγκλονιστικός. Ξανά. Πάλι. Πέτυχε πέντε γκολ στο φιλικό της Αργεντινής με την Εσθονία, μάγεψε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και κατάφερε σε ένα βράδυ να ξεπεράσει τα γκολ των Πούσκας και Πελέ, «γράφοντας» ιστορία και με το εθνόσημο της χώρας του!

Επρόκειτο απλώς για ένα φιλικό παιχνίδι. Ένα ματς προετοιμασίας, μιας και η Αργεντινή έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και προφανώς θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται, με φόντο μία διάκριση στην τελική φάση του Κατάρ.

Υποδέχθηκε την Εσθονία, αλλά ουδείς φανταζόταν πως μία αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα θα εξελιχθεί σε… προσωπομετρική. Διότι αυτό κατάφερε ο Λιονέλ Μέσι. Σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο μέρος, ολοκλήρωσε το χατ-τρικ σε 47 λεπτά και εν συνεχεία αποφάσισε να «γράψει» ιστορία, ξεπερνώντας τους αριθμούς των Πελέ και Πούσκας!

Γιατί αυτό; Διότι έφτασε τα 769 γκολ καριέρας, ξεπερνώντας τα 767 του Πελέ, ενώ προσπέρασε και τον Φέρεντς Πούσκας στα γκολ με μία εθνική ομάδα, όντας πλέον στην 4η θέση με 86, πίσω από τον Μαλαισιανό Νταχάρι, τον Αλί Νταί και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο, η ιστορία που έφτιαξε ο Λιονέλ Μέσι στο φιλικό με την Εσθονία δεν σταματά εκεί. Σημείωσε το 8ο χατ-τρικ με την χώρα του και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Αργεντινής, από το 1947 και μετά, που βρίσκει δίχτυα με την φανέλα της, μετά το 1947, με τον προηγούμενο να είναι ο Χοσέ Μάνουελ Μορένο πριν από 75 χρόνια.

Κάπως έτσι, η Αργεντινή θριάμβευσε και έμεινε για 33η σερί αναμέτρηση αήττητη, ενώ ο Μέσι πέτυχε πέντε γκολ για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ποια ήταν η πρώτη; Στις 7 Μαρτίου του 2012, στο 7-1 της Μπαρτσελόνα με την Λεβερκούζεν. Απλώς τώρα το έκανε εννέα λεπτά νωρίτερα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0