Football Talk

Αγγλία: Μετά από μισό αιώνα και… κάτι, τα «τρία Λιοντάρια» είδαν τους Ούγγρους να τους βάζουν κάτω! (video)

Αγγλία: Μετά από μισό αιώνα και… κάτι, τα «τρία Λιοντάρια» είδαν τους Ούγγρους να τους βάζουν κάτω! (video)
Τι και αν η Αγγλία είναι… σχεδόν δεδομένο πως θα βρεθεί στο επόμενο EUROπου θα λάβει χώρα το 2024; Καμία ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει αφ’ υψηλού κάποια αναμέτρησή της. Ούτε καν όταν μιλάμε για μία συνάντηση των «τριών Λιονταριών» με τους Ούγγρους. Ωστόσο, αυτό συνέβη και η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ηττήθηκε από την Ουγγαρία με 1-0, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια!

Δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η Εθνική Αγγλίας ηττήθηκε σε κανονική διάρκεια επίσημης αναμέτρησης, αλλά το σερί έλαβε τέλος στην Ουγγαρία. Από την χώρα που δεν την είχε κερδίσει ποτέ, από το Μουντιάλ του 1962 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, ήταν 31 Μαΐου του 1962, όταν η Αγγλία έχανε από την Ουγγαρία με 2-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δίχως ο Πούσκας να είναι στη σύνθεση των γηπεδούχων. Από τότε έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 22.000 ημέρες και 15 ματς μεταξύ τους. Κανένα από αυτά δεν είχε λήξει υπέρ των Ούγγρων.

Εν τέλει, έπρεπε να φτάσουμε στο 2022 και στον θεσμό του Nations League για να δούμε τους Ούγγρους να επαναλαμβάνουν εκείνη την επικράτηση, αυτή την φορά με 1-0, χάρη στο πέναλτι του Σομποζλάι, έπειτα από πέναλτι που υπέπεσε ο Ρις Τζέιμς, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ένα λεπτό νωρίτερα.

Ο έμπειρος επιθετικός ήταν εύστοχος, ο Μαγκουάιρ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει από πλεονεκτική θέση στο 90’ και η λήξη της αναμέτρησης σηματοδότησε την 11η ήττα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην τεχνική ηγεσία των «τριών Λιονταριών», με το 50% αυτών (οι 5 από τις 11) να είναι στο Nations League.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως η Αγγλία δεν είχε ηττηθεί σε κανονική διάρκεια, επίσημης αναμέτρησης, την τελευταία διετία! Τότε, είχε χάσει και πάλι εκτός έδρας, δίχως να βρει δίχτυα, από το Βέλγιο, στα πλαίσια του Nations League, με ειδοποιό διαφορά να αποτελεί το σκορ (2-0, 1-0).

Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια, αλλά το «μπλακ-άουτ» έλαβε χώρα ξανά και το αήττητο σερί της Αγγλίας σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τον τελικό του EURO, σταμάτησε στην Ουγγαρία.

Το βασικότερο ζήτημα, από εδώ και πέρα για τους Άγγλους, είναι η διαχείριση της ήττας. Διότι μόλις μία φορά έχουν δει, υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, να επηρεάζονται από ανεπιτυχές αποτέλεσμα και να μην κερδίζουν σε συνεχόμενες αναμετρήσεις. Μπορεί το ματς της Ουγγαρίας να επαναληφθεί και με την Γερμανία στην έδρα των «πάντσερ»; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0