Football Talk

Ανζί: Διαλύθηκε ο ρωσικός σύλλογος που ξόδευε εκατομμύρια για Ετό και Ρομπέρτο Κάρλος

Ανζί: Διαλύθηκε ο ρωσικός σύλλογος που ξόδευε εκατομμύρια για Ετό και Ρομπέρτο Κάρλος

Ένας… ιδιαίτερος σύλλογος, η ρωσική Ανζί, που προσπάθησε πριν μερικά χρόνια να μπει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο ξοδεύοντας τεράστια ποσά για μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, ανακοίνωσε την διάλυσή της.

Διαλύθηκε η Ανζί, η ομάδα που το 2011 «ντύθηκε» στα χρυσά από τον δισεκατομμυριούχο Σουλεϊμάν Κερίμοφ με στόχο να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά. Ο ρωσικός σύλλογος τότε είχε φέρει ποδοσφαιριστές όπως ο Σαμουέλ Ετό, τον οποίο «έδεσε» με διετές συμβόλαιο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, τον Γιούρι Ζίρκοφ αλλά και τον 38χρονο τότε Ρομπέρτο Κάρλος.

Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε αποκτήσει και τον Γουίλιαν από την Σαχτάρ, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως θα τα περίμεναν οι άνθρωποι το συλλόγου καθώς στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε. Τότε ο Κερίμοφ σταμάτησε την χρηματοδότηση και τα «χρυσά» χρόνια έφτασαν σε ένα πρόωρο τέλος.

Η ανακοίνωση της διάλυσης της Ανζί:

«Η απώλεια της άδειας σημαίνει ότι ο σύλλογος αυτόματα χάνει την επαγγελματική ιδιότητά του. Ολόκληρη η ομάδα της Ανζί έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης και ήλπιζε για ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι το τέλος. Πιστεύουμε ότι μια μέρα η Άνζι θα επιστρέψει. Μια μέρα αυτό το αστέρι θα φωτίσει ξανά και θα λάμψει ακόμη περισσότερο».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0