Football Talk

Super League 1: Οι 4+1 αφίξεις των «μεγάλων» που δεν επιβεβαίωσαν τη φήμη τους!

Super League 1: Οι 4+1 αφίξεις των «μεγάλων» που δεν επιβεβαίωσαν τη φήμη τους!
Μια ακόμα ποδοσφαιρική σεζόν έφτασε στο τέλος της και οι ομάδες «κάνουν ταμείο» έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στο αύριο. Οι «μεγάλοι» της Super League κινήθηκαν έντονα στο μεταγραφικό παζάρι του περασμένου καλοκαιριού (2021) και το BN Sports ξεχωρίζει τις σημαντικότερες περιπτώσεις που έπεσαν έξω.
Όπως συμβαίνει συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ των ομάδων είναι πολλές σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Οι σύλλογοι ψάχνουν τη σωστή «φόρμουλα» και το φαινόμενο ήξεις-αφήξεις είναι μέρος της καθημερινότητας.

Οι λεγόμενοι ισχυροί της λίγκας, βάσει βαθμολογικής κατάταξης, δε διαφοροποιήθηκαν από τη συγκεκριμένη τακτική. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2021 υπήρξε έντονη κινητικότητα με γνώμονα την ενίσχυσή τους. Ποδοσφαιριστές που είχαν δείξει ήδη τα διαπιστευτήριά τους αλλού, «πάτησαν» Ελλάδα σέρνοντας την όποια φήμη τους. Αρκετοί όμως από αυτούς δεν μπόρεσαν να τη δείξουν στο χορτάρι.

Το BN Sports συγκέντρωσε κάποιες περιπτώσεις παικτών που δεν έπεισαν με την παρουσία τους και σας τις παρουσιάζει. Η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι πιο διευρυμένη και με περισσότερους από έναν αθλητές από κάθε σωματείο όμως επιλέχθηκε η πιο άστοχη επιλογή, βάσει ονόματος ή οικονομικής σπατάλης, για λόγους ισονομίας.

ΛΕ ΤΑΛΕΚ (ΑΕΚ)
Στο άκουσμα της είδησης της μεταγραφής του, οι φίλοι της ΑΕΚ πίστεψαν ότι η ομάδα είχε βρει στο πρόσωπό του, τον «ενορχηστρωτή» του κέντρου. Και η αλήθεια είναι ότι για αυτό τον επέλεξαν οι ιθύνοντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Η εμπειρία του, οι παραστάσεις του και κυρίως οι δυο γεμάτες χρονιές του με τη φανέλα της Μονπελιέ, έπεισαν τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνει ο
πυλώνας της μεσαίας γραμμής. Εξού και το παχυλό του συμβόλαιο (750 χιλιάδες ετησίως) και η διάρκεια αυτού (πέρυσι είχε υπογράψει 2+1).
aekneo_1.jpg
Όμως τίποτα από αυτά δεν απεδείχθη στο χορτάρι. Ο Λε Ταλέκ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και οι μόλις 14 συμμετοχές του στο βασικό σχήμα συνηγορούν σε αυτό. Ούτε ο ίδιος φαίνεται ευχαριστημένος από τη διαχείρισή του όλη τη χρονιά αλλά ούτε και η ομάδα καλύπτεται από αυτά που βλέπει από τον ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο και τις προπονήσεις. Ένα «πολυεργαλείο», με αρκετές συμμετοχές στη Ligue 1 και ένα σύντομο πέρασμα από τη Βεστφαλία και τη Ντόρτμουντ στην ανατολή της καριέρας του, που όχι μόνο δεν βοήθησε την ΑΕΚ αλλά και της κοστίζει αρκετά.

ΡΑΜΟΝ-ΠΑΣΚΑΛ ΛΟΥΝΤΚΒΙΣΤ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)
Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό έκλεισε με άκρως θετικό πρόσημο, με τους «πράσινους» να στέφονται Κυπελλούχοι Ελλάδας και να επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Αν και υπήρχαν αρκετοί διακριθέντες μόλις στην πρώτη τους σεζόν με το «τριφύλλι», ο Λούντκβιστ δεν ήταν ένας από αυτούς, όσο έπαιξε και του το επέτρεψαν οι τραυματισμοί του.
Lundqvist_ypografi1-1024x683_1.jpg
Ο Σουηδός είχε έρθει με πολλές περγαμηνές τον περασμένο Αύγουστο στην Ελλάδα, με σκοπό να ανεβάσει επίπεδο το κέντρο του Παναθηναϊκού. Είχε μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στο Αϊντχόφεν και την PSV και έκανε το ξεπέταγμα του με την Χρόνινγκεν από όπου ήρθε σαν δανεικός. Όμως η καθυστερημένη κάπως προσαρμογή του σε ένα τελείως φρέσκο ρόστερ και οι μικροτραυματισμοί στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, δεν του επέτρεψαν να δείξει αυτά που όλοι πίστευαν.

Ο Ραμόν-Πασκάλ Λούντκβιστ πάτησε χορτάρι όλα και όλα 406΄ λεπτά και μέτρησε ένα γκολ. Αυτό με την Λαμία, στην καλύτερή του εμφάνιση με το «τρυφύλλι» όταν και αποκόμισε τραυματισμό. Η επάνοδός του δεν ήταν και η πιο γρήγορη, η ομάδα έβρισκε σιγά σιγά τα πατήματά της χωρίς εκείνον και το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής στην Τούμπα στις αρχές του Φλεβάρη ήταν και το τελευταίο του, λόγω ρήξης μηνίσκου. Τα προβλήματα τραυματισμών δεν τον άφησαν να προσπαθήσει έστω να μπει μέσα στην τριάδα των καλύτερων ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος, όπως είχε οριοθετήσει το στόχο του στο match programme του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης τον Ιανουάριο.
ΙΖΕΤ ΧΑΙΡΟΒΙΤΣ (ΑΡΗΣ)
Αν και η χρονιά παραλίγο να χαθεί για τον Άρη, η αλλαγή του «καπετάνιου» και η άφιξη του Μπόυργος, βοήθησε τα μέγιστα να αντιστραφεί το κλίμα και οι «κίτρινοι» να ολοκληρώσουν τη χρονιά στην τρίτη θέση. Η πρώτη μεταγραφή του Άκη Μάντζιου για τη σεζόν 2021-22 ήταν ο διεθνής Βόσνιος, Ιζέτ Χαΐροβιτς, ένας πολύπειρος μεσοεπιθετικός με παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα. Όμως στη Θεσσαλονίκη δεν έδειξε ούτε στο
ελάχιστο αυτά που είναι ικανός να κάνει.
Hajrovic-aris_1.jpg
Οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν σίγουρα πολύ περισσότερα από ένα παίκτη που έχει περάσει δυο χρόνια από τη Bundesliga με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης ενώ η χάρη του έχει ταξιδέψει και στη La Liga, με τις επτά συμμετοχές του στην Ειμπάρ. Μπορεί να συμφώνησε να έρθει στον Άρη λόγω του πρότζεκτ του συλλόγου όπως είχε δηλώσει στην ανακοίνωσή του, τα σκάρτα όμως 150 λεπτά συμμετοχής του με τα «κίτρινα», δείχνουν τη
συνεισφορά του.
ΛΟΥΚΑΣ ΤΕΙΛΟΡ (ΠΑΟΚ)
Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ ήρθε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνιο από την Ουκρανική Ντνίπρο με ελεύθερη μεταγραφή, όντας η πρώτη μεταγραφή του «Δικεφάλου του Βορρά». Στο πρόσωπό του, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διέκριναν τον νέο Λέο Μάτος, με κοινό παρελθόν και καταβολές μεταξύ άλλων, όμως η εξέλιξη δεν ήταν η ίδια.

Ενώ ξεκίνησε τη σεζόν «φουριόζος» και στο βασικό σχήμα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι και τις αρχές του Δεκέμβρη, ένας τραυματισμός του στο μηριαίο τον πήγε πίσω. Και από τότε δεν κέρδισε ξανά τη φανέλα του ενδεκαδάτου. Λύρατζης και Σάστρε (ήρθε το χειμώνα) τον προσπέρασαν στο σπριντ και ο Βραζιλιάνος έμεινε να παρακολουθεί τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από τον πάγκο αν όχι την εξέδρα.

ΧΕΝΡΙ ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Η αλήθεια είναι ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «ερυθρολεύκων» δε λειτούργησε επ’ουδενί, εκ του αποτελέσματος, φαινόμενο όχι και τόσο συχνό τα τελευταία χρόνια για το σύλλογο. Θα μπορούσαν να υπάρχουν παραπάνω από μια περιπτώσεις ποδοσφαιριστών των πρωταθλητών που ήρθαν με υψηλές προσδοκίες, όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Πάντα η κορυφή όμως, θα άνηκε στον Χένρι Ονιεκούρου.
onyekourou-2.jpg
Η άφιξη του Νιγηριανού έσπειρε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Τεχνικά ικανός, γρήγορος και σε καλή ηλικία. Σε «πρώτη ανάγνωση» ο 24χρονος εξτρέμ ήταν ιδανική περίπτωση για τα πολύπαθα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι.
Ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύθηκε στην εκκίνηση της σεζόν, ελλείψει άλλων επιλογών και με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ ανέτοιμο. Εκείνος σκόραρε στα προκριματικά του Europa League με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και από και πέρα το χάος. Δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Πορτογάλος σε κανένα σημείο της σεζόν και ερχόταν όλο και πιο πίσω στην «ιεραρχία», με το πέρασμα του χρόνου. Άνευρος, χωρίς τη σπιρτάδα που
έψαχναν οι Πειραιώτες στο πρόσωπό του και όλα αυτά ενώ σπαταλήθηκαν περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να πιάσει Λιμάνι. Μια επιλογή που ομολογουμένως δεν τους βγήκε.


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0