Football Talk

Κόσοβο: Ο κακός «δαίμονας» που καλείται να διώξει η Εθνική Ελλάδας! (video)

Κόσοβο: Ο κακός «δαίμονας» που καλείται να διώξει η Εθνική Ελλάδας! (video)

Το Κόσοβο μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι για την Εθνική Ελλάδας και το «φρένο» στο αρνητικό σερί, μπορεί να είναι καθοριστικό για την κορυφή του ομίλου στο UEFA Nations League.

Σχετικά Άρθρα

Το «διπλό» στο Μπέλφαστ επί της Β. Ιρλανδίας, στην πρεμιέρα του Nations League και με το… αγαπημένο σκορ της Εθνικής (1-0), ήταν ότι έπρεπε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα πήρε τρεις «χρυσούς» βαθμούς απέναντι στο (συγκριτικά) πιο δυνατό σύνολο του ομίλου. Ωστόσο, για να διατηρήσει την αξία της αυτή τη νίκη, πρέπει να γίνει το ίδιο και στο Κόσοβο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ επανάφερε το… 1-0 στους «γαλανόλευκους» όμως καλείται να διώξει τους «δαίμονες» της Πρίστινα. Το Κόσοβο μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και η Ελλάδα πρέπει να φύγει με το διπλό για θέσει από τώρα τις βάσεις για την κορυφή. Για να συμβεί, επιβάλλεται να μπει «φρένο» στο αρνητικό σερί που έχει η χώρα μας κόντρα στους Κοσοβάρους.

Καμία ήττα αλλά μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς…

Μπορεί το Κόσοβο να μην είναι ο «δαίμονας» που δεν αφήνει τη χώρα μας να πάρει βαθμούς. Αντιθέτως, η Ελλάδα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από το Κόσοβο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα επιτυχία. Ειδικά, από την στιγμή που σε τέσσερα ματς, η «γαλανόλευκη» ομάδα μετράει μόλις μία νίκη (!).

Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην ιστορία, πριν από δύο χρόνια (πάλι για το Nations League), η Ελλάδα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Κόσοβου. Λημνιός και Σιόβας είχαν δώσει αέρα δύο τερμάτων μέχρι να μειώσει ο Μπερίσα στο τελικό 2-1. Έκτοτε, όμως, η Εθνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ξανά το Κόσοβο.

Ισοπαλίες με… «αυτοκτονία»!

Ουδέποτε το Κόσοβο ήταν καλύτερο της Ελλάδας. Σε κανένα μεταξύ μας ματς. Ωστόσο, η Εθνική είχε πάντα… αυτοκτονικές τάσεις. Σαν να μην μπορεί (ή θέλει) να κερδίσει αυτή τη χώρα. Συγκεκριμένα, έχει μείνει στην ισοπαλία συνολικά τρεις φορές από τις τέσσερις που το έχει συναντήσει. Σε όλες, η νίκη φαινόταν «σίγουρη» και στο τέλος, δύο βαθμοί κατέληγαν στα σκουπίδια.

Η αρχή έγινε στο δεύτερο παιχνίδι στο Nations League, όταν η Ελλάδα φιλοξένησε το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Ο πορτιέρο των Κοσοβάρων, Μούριτς έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αποκρούοντας τα πάντα, μεταξύ αυτών και το πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα. Κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος και έκανε την Ελλάδα να χάσει σημαντικούς βαθμούς (που κόστισαν στο θέμα της πρώτης θέσεις με τη Σλοβενία).

Έπειτα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2022, το Κόσοβο βρέθηκε ξανά στον δρόμο της Ελλάδας και η εξέλιξη των δύο αγώνων ήταν… ίδια. Ο Δουβίκας και ο Μασούρας άνοιξαν το σκορ για τη χώρα μας στο εκτός και στο εντός έδρας ματς αντίστοιχα και μάλιστα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Η απάντηση από το Κόσοβο ήρθε στο τέλος. Στο γήπεδό τους, από τον Μουρίκι στο 92’ και στην Αθήνα από τον Ραχμάνι στο 76’. Και τα δύο αποτελέσματα, έκαναν την τεράστια νίκη επί της Σουηδίας στο ΟΑΚΑ αλλά και την ισοπαλία επί της Ισπανίας εκτός έδρας, να «διαγραφτούν» βαθμολογικά και η χώρα να μείνει εκτός Μουντιάλ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0