Football Talk

Nations League, Λευκορωσία – Σλοβακία 0-1: Τυχερή νίκη για τους φιλοξενούμενους και τώρα… Καζακστάν

Nations League, Λευκορωσία – Σλοβακία 0-1: Τυχερή νίκη για τους φιλοξενούμενους και τώρα… Καζακστάν

Με ένα τυχερό γκολ από τον Τόμας Σούσλοφ, η Σλοβακία, επικράτησε 1-0 της Λευκορωσίας για τον τρίτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League, πιάνοντας στην κορυφή το Καζακστάν.

Για πρώτη φορά μετά την τελευταία τους συνάντηση, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016, Λευκορωσία και Σλοβακία, τέθηκαν αντιμέτωπες, στο Καρατζόρτζε Στάντιουμ του Νόβι Σαντ της Σερβίας, αυτή τη φορά για τον τρίτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League. Οι Σλοβάκοι, κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 χάρη στο τυχερό γκολ του Τόμας Σούσλοφ, στο 61ο λεπτό, πιάνοντας το Καζακστάν στην κορυφή του ομίλου που νωρίτερα είχε νικήσει 2-0 το Αζερμπαϊτζάν.


To πρώτο ημίχρονο, βρήκε τη Σλοβακία να έχει την πρωτοβουλία τον κινήσεων, με κύριο δημιουργό τον Γιουράι Κούτσκα να προσπαθεί να δημιουργήσει κενούς χώρους στην άμυνα των Λευκορώσων. Ωστόσο, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 25ο λεπτό, όταν έπειτα από κόντρες η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή με τον Γιαμπλόνσκι να σουτάρει στην κίνηση αλλά τη μπάλα να καταλήγει άουτ, χωρίς να ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Φούλαμ και της Εθνικής Σλοβακίας, Μάρεκ Ρόντακ.

H πρώτη… υποψία ευκαιρίας για τη Σλοβακία, ήλθε στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Τάρκοβιτς αναπτύχθηκε ορθολογικά από τα αριστερά, ο Ντε Μάρκο, έκανε τη σέντρα προς το Αλμάσι, που έβαλε την προβολή, όμως το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της χώρας του δεν ήρθε, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά, αργότερα, ο Ντούντα, βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής της Λευκορωσίας, σούταρε όμως η μπάλα έφυγε σύριζα άουτ το αριστερό δοκάρι του Παβλιουτσένκο. Στην αμέσως επόμενη στιγμή του αγώνα η Λευκορωσία απείλησε με το σουτ Μπάχαρ την εστία του Ρόντακ ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή για το πρώτο ημίχρονο με την Γαλλίδα διαιτητή, Στεφανί Φραπάρ, να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια μετά και από τα δύο λεπτά του έξτρα χρόνου.

Στην αρχή της επανάληψης, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Στο 49ο λεπτό, ο Ιουντένκοφ, βρέθηκε στην αριστερή άκρη της Σλοβάκικης περιοχής, όμως το σουτ που εξαπέλυσε έφυγε ψηλά. Έτσι, με τον χρόνο να κυλά, η Σλοβακία, κατάφερε σε μια ανύποπτη φάση να πάρει προβάδισμα. Στο 61ο λεπτό, ο Τόμας Σούσλοφ, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, επιχείρησε με το αριστερό πόδι μια φαλτσαριστή σέντρα από τα δεξιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Παβλιουτσένκο, που φέρει ευθύνη, και ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Σλοβακία έλεγξε το ρυθμό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουρήσει ευκαιρία. Αντίθετα, η Λευκορωσία, με την κεφαλιά του Πολίτοβιτς στο 78’, απείλησε την εστία του Ρόντακ, χωρίς αξιώσεις καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Λευκορωσία, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με το σουτ του Σαουτσένκο, που είδε τη μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι και να φεύγει λίγο άουτ.

Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε κι έτσι η Σλοβακία, πανηγύρισε μια δύσκολη αλλά συνάμα πολύ σημαντική νίκη για την πορεία της στο Nations League.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Σλοβακία, ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή του τρίτου ομίλου με το Καζακστάν το οποίο και θα υποδεχθεί τη Δευτέρα (06/06) στη Μπρατισλάβα. Στην αντίπερα όχθη, η Λευκορωσία, θα παίξει με το «λαβωμένο» Αζερμπαϊτζάν την ίδια ημέρα, ευελπιστώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει ελπίδες για τη δεύτερη θέση.

 

Λευκορωσία ( Γκεόργκι Κοντρατίεφ): Παβλιουτσένκο, Χαντάρκεβιτς, Πολίτεβιτς, Ιουντένκοφ, Μπεγκούνοφ, Σαουτσένκα, Γιαμπλόνσκι (61’ Μπικόφ), Μπασάρου (82’ Γκρετσίκοφ), Εμπόνγκ (72’ Μάλκεβιτς), Χλίμοβιτς (71’ Μπεσμέρτνι), Μπάχαρ (71’ Σολόβεϊ)

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ρόντακ, Πέκαρικ, Ντε Μάρκο, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Λομπότκα (89’ Xερκ), Κούτσκα (74’ Χρσόβσκι), Ντούντα (60’ Ρούσνακ), Σχράνζ (59’ Σούσλοφ), Βάις, Αλμασί (74’ Μπόζενικ)

 
Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0