Football Talk

Νίκη με «άρωμα» Ελλάδας και με το... εθνικό μας σκορ, τρία χρόνια μετά! (video)

Νίκη με «άρωμα» Ελλάδας και με το... εθνικό μας σκορ, τρία χρόνια μετά! (video)

Η Ελλάδα πήρε τη νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, εμφανίζοντας παράλληλα συνήθειες και σκορ, που έμεναν για τρία χρόνια στο «ντουλάπι».

Ακριβώς όπως το ανεπίσημο, έτσι και το επίσημο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας συνδυάστηκε με νίκη. Όχι οποιουδήποτε είδους. Αλλά του… αγαπημένου της.

Το εθνικό μας συγκρότημα επικράτησε με 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας (02/06) χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Λημνιού και μπήκε με το «δεξί» στο φετινό Nations League.


Η «συνταγή» έμοιαζε απλή και δοκιμασμένη. Χωρίς μεγάλα ρίσκα στο αμυντικό κομμάτι και με προσήλωση στη μετάβαση από το ένα τρίτο του γηπέδου στο άλλο, υπήρχε εμπιστοσύνη πως μία σημαντική ευκαιρία θα μπορέσει να μετουσιωθεί σε γκολ. Και μετουσιώθηκε.

Έκτοτε, η διαχείριση έμοιαζε απλή. Ακριβώς ό,τι περίμεναν λίγο πολύ, όσοι παρακολούθησαν το έργο του Πογέτ στην ΑΕΚ. Έχει το know-how τόσο στο τακτικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να μετατρέπει ένα σύνολο που έμοιαζε ασταθές, σε ασφαλές.

Κατά αυτόν τον τρόπο, το φτωχό πλην τίμιο 1-0, που δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως συνόδευσε και οδήγησε την Εθνική Ελλάδας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στον 21ο αιώνα, έκανε την όχι και τόσο δεδομένη εμφάνισή του. Αντιθέτως! Η τελευταία φορά που πήρε νίκη σε επίσημο ματς με το ίδιο σκορ, ήταν τον Νοέμβριο του 2019, εκτός έδρας, κόντρα στην Αρμενία. Σχεδόν τρία χρόνια πριν!

Επιστρέφοντας στο 2022, με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ να έχει αντικατασταθεί από τον Γκουστάβο Πογέτ, το 1-0 επανήλθε, πιθανότατα για να μείνει.

Ας τεθούν οι βάσεις της «επιστροφής», κι ας είναι μέσω μιας πεπατημένης οδού, για την οποία κάποτε υπήρχαν παράπονα.


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0