Football Talk

Nations League 2ος Όμιλος: Μοιρασμένη στα δυο η Ιβηρική Χερσόνησος – Με το δεξί η Τσεχία με εξαιρετικό Βατσλίκ!

Nations League 2ος Όμιλος: Μοιρασμένη στα δυο η Ιβηρική Χερσόνησος – Με το δεξί η Τσεχία με εξαιρετικό Βατσλίκ!
Στην κορυφή του 2ου ομίλου η Τσεχία χάρη στον απροσπέλαστο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ. Μοιρασία στην Ιβιρική Χερσόνησο ανάμεσα σε Ισπανία και Πορτογαλία για πέμπτο συνεχόμενο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ισπανία – Πορτογαλία 1-1

Με στόχο να επαναλάβει την πετυχημένη πορεία της στη συγκεκριμένη διοργάνωση (φιναλίστ τελευταίου τελικού πρώτης κατηγορίας) ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ισπανία, με τον Γκάβι να απειλεί μόλις στο 2’ με μακρινό σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Από εκεί και πέρα όμως, αν και υπήρχε η διάθεση, δεν δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις για κάποια κλασσική ευκαιρία, μέχρι το 26’.

Τότε ήταν που η «φούρια ρόχα» έβγαλε μια υποδειγματική αντεπίθεση, χτύπησε ταχύτατα στην κόντρα και ο Μοράτα από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Εξαιρετικά εκτελεσμένη επίθεση, φοβερή προσποίηση από το σκόρερ που άφησε τη μπάλα για το Σαράμπια, εκείνος τη γύρισε στο σωστό σημείο, με τον φορ της Γιουβέντους να πετυχαίνει ένα από τα πιο έυκολα γκολ της καριέρας του.


Οι Ισπανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και δυο λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος αλλά ο Σολέρ δεν τα κατάφερε με διπλή προσπάθεια.

H Πορτογαλία απείλησε στο 34΄με τον Αντρέ Σίλβα να δοκιμάζει το πόδι, όμως η μπάλα πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι του Ουνάι Σιμόν. Οι Ισπανοί ήταν ανώτεροι, πάγωσαν το ρυθμό και διαχειρίστηκαν το προβάδισμα χωρίς να απειληθούν μέχρι την ανάπαυλα.

Οι Ισπανοί βγήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να μην ρισκάρουν και αυτό έκαναν. Είχαν την κατοχή της μπάλας και κυκλοφορούσαν στο χώρο της άμυνας και του κέντρου. Αντίθετα, το γκολ του Μοράτα δεν έκανε στους γείτονες και για αυτό άλλωστε ο Φερνάντο Σάντος πέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο στο ημίωρο. Λίγο πριν, ο Ραφαέλ Λεάο έχασε κλασσική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίδια όμως ο Σιμόν του είπε «όχι».

Το τέμπο δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τον τρόπο όταν έπαιρναν τη μπάλα αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι το 82’ λεπτό και το γκολ του Ρικάρντο Όρτα. Η χρυσή αλλαγή του Σάντος στη δεύτερη διεθνή συμμετοχή του μετά το 2014 (!) ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και συνέχισε και στην εθνική ότι έκανε όλη τη χρονιά με τη Μπράγκα. Να σκοράρει.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έψαξαν το γκολ της νίκης και το άγγιξαν στο 87’ με την κεφαλιά του Ζόρντι Άλμπα, η οποία έφυγε για λίγο άουτ. Το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Όλιβερ και οι δυο Ίβηρες έμειναν στην ισοπαλία για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι και δέκατο στα τελευταία δεκατέσσερα.

Τσεχία – Ελβετία 2-1

 Οι Ελβετοί ξεκίνησαν πολύ επιθετικά και έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Βάργκας και τον Εμπολό, οι οποίοι όμως βρήκαν απέναντι τους το «βράχο» του Ολυμπιακού, Βατσλίκ. Και όπως συχνά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, η μπάλα τους τιμώρησε. Ή πιο συγκεκριμένα η παιδική αντίδραση της άμυνας τους που τους πρόδωσε. Αλλεπάλληλα λάθη από τους κεντρικούς αμυντικούς, ο Κούχτα ήταν στο σημείο που έπρεπε, είπε ευχαριστώ για το «δώρο» και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους μόλις στο 11’.

Στο 34’ οι Τσέχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα αλλά ο Σόμερ, φώναξε «παρών» και κράτησε την ομάδα του σε απόσταση βολής. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Όκαφορ δέκα λεπτά αργότερα (44’), όταν από τις κόντρες, βρέθηκε σε θέση βολής και νίκησε τον Βατσλίκ, ισοφαρίζοντας το ματς λίγο πριν την ανάπαυλα. Τρίτη και φαρμακερή για τους Ελβετούς που ισορρόπησαν λίγο πριν εκπνεύσει το α’ μέρος.

Όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, έτσι κύλησε και το πρώτο λεπτό του β’ μέρους. Τελική από τον Βάργκας και απόκρουση από τον Τσέχο πορτιέρο. Οι παίκτες του Σιλχάβι όμως αντέδρασαν, έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Χλόζεκ και τον κεραυνό του Τσουφάλ και εν τέλει το κατάφεραν στο 58’. Η άμυνα των Ελβετών αντέδρασε ξανά τραγικά στο γέμισμα του Γιάνκτο και από τις κόντρες η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ. Το τέρμα χρεώθηκε αυτογκόλ στον Σο.

Από το 65’ λεπτό και μετά, οι ποδοσφαιριστές του Μουράτ Γιακίν είχαν την υπεροχή αλλά όχι και την ουσία. Οι Ελβετοί δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ που συνηθίζουν και με τον Βατσλίκ σε φανταστική μέρα ξεκίνησαν με το αριστερό.

League A 2ος Όμιλος

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής

Ισπανία – Πορτογαλία 1-1 (26’ Μοράτα – 82’ Όρτα )

Τσεχία – Ελβετία 2-1 (11’ Κούχτα, 58’ (αυτ.) Σο– 44’ Όκαφορ)

Η Βαθμολογία
Τσεχία 3
Ισπανία 1
Πορτογαλία 1
Ελβετία 0 

Η 2η Αγωνιστική

Κυριακή 5/6

Τσεχία – Ισπανία 21:45

Πορτογαλία – Ελβετία 21:45

Μάνος Φυρογενης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0