Football Talk

Ιταλία – Αργεντινή 0-3: H υπερπρωταθλήτρια «Αλμπισελέστε» χάλασε το Last Dance του Κιελίνι με το εθνόσημο! (video)

Ιταλία – Αργεντινή 0-3: H υπερπρωταθλήτρια «Αλμπισελέστε» χάλασε το Last Dance του Κιελίνι με το εθνόσημο! (video)

Το Finalissima του 2022 αναμενόταν ντέρμπι όμως εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ και έστειλε το δικό της μήνυμα ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ. Βραβεύτηκε στο φινάλε του με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» ο Τζόρτζιο Κιελίνι.

Το Γουέμπλεϊ άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει τις πρωταθλήτριες Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, με φόντο το τρόπαιο «Αρτέμιο Φράνκι». Και όσο και αν αναμενόταν μεγάλο ντέρμπι η αναμέτρηση για την ανάδειξη του άτυπου υπερπρωταθλητή κόσμου, η Αργεντινή δεν άφησε περιθώρια στους Ιταλούς, κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και φανέρωσε τις «ορέξεις» της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ τον προσεχή χειμώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Από την αρχή φάνηκε η πρόθεση να μην κλειστούν στα καρέ τους και να προσφέρουν υψηλό θέαμα. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο 20λεπτο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, όμως τα λάθη στην τελική πάσα δεν επέτρεπαν ολοκληρωμένες τελικές προσπάθειες. Μέχρι να έρθει το 28’ λεπτό.

Την προειδοποιητική βολή είχε δώσει ο Μέσι δύο λεπτά πριν με ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο κόντραρε και κατέλεξε κόρνερ. Λίγες στιγμές αργότερα, η πίεση της «Αλμπισελέστε» ψηλά απέδωσε καρπούς, η μπάλα έφτασε στον «La Pulga», εκείνος δημιούργησε το χώρο με ατομική ενέργεια, γύρισε υπέροχα στο Λαουτάρο Μαρτίνεζ και εκείνος δε δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό πάγωσε τις όποιες προσπάθειες των Ιταλών αλλά και γενικότερα το ρυθμό του ματς, γεγονός που ευνοούσε τους Λατινοαμερικάνους, oι οποίοι δεν επαναπαυθήκαν και «χτύπησαν» ξανά, στις καθυστερήσεις του α’ μέρους. Οι Αργεντινοί βρήκαν χώρο στην αντεπίθεση, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Λαουτάρο Μαρτίνεζ, έβγαλε μια υπέροχη κάθετη πάσα, «έκοψε στη μέση» την άμυνα της «Σκουάντρα Ατζούρα» και ο Άνχελ Ντι Μαρία την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Σκάψιμο της μπάλας πάνω από το σώμα του μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στο Παρίσι, Ντοναρούμα και προβάδισμα δυο γκολ πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ιταλοί αναμενόταν να αντιδράσουν αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, κάθε άλλο. Η «Αλμπισελέστε» απείλησε πολλές φορές ψάχνοντας ένα τρίτο τέρμα και εν τέλει το πέτυχαν στο τέλος. Η Αργεντινή ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, δημιούργησε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, κυρίως με το Μέσι που ήταν πολύ ορεξάτος και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντιμπάλα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδα του, γράφοντας το τελικό 3-0.

 



Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0