Football Talk

Πολωνία – Ουαλία 2-1: Λύτρωσε τη χώρα του ο Σβιντέρσκι στην πρεμιέρα του Nations League!

Πολωνία – Ουαλία 2-1: Λύτρωσε τη χώρα του ο Σβιντέρσκι στην πρεμιέρα του Nations League!
Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τους Πολωνούς κόντρα στην Ουαλία, χάρη στο γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι στο 85’ για να δώσει το πρώτο τους τρίποντο σε έναν όμιλο που έχει επιπλέον το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ποδαρικό στο UEFA Nations League για τη σεζόν 2022-24 με την Πολωνία να αντιμετωπίζει την Ουαλία για τον 4ο όμιλο του πρώτου γκρουπ και να καταφέρνει να επικρατεί με 2-1, με τη βοήθεια του πρώην επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 4ο μόλις λεπτό με τον Πιότρ Ζιελίνσκι να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Μάλιστα στο 23’ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά από τρομερή ατομική ενέργεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντάνι Γουόρντ που έστειλε τη μπάλα με σε κόρνερ.

Παρά την πιο… ήπια αντιμετώπιση των «Δράκων», λόγω του τελικού των playoff της Κυριακής (5/6) για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κατάφεραν να «παγώσουν» το Ρότσουαβ με τον Τζόναθαν Γουίλιαμς στο 52’. Ο οποίος με ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Καμίλ Γκράμπαρα.

Όμως 20 λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθέντας, Γιάκουμπ Καμίνσκι, έστειλε το παιχνίδι στα ίσια με ένα σουτ του που πήγε στη γωνία των διχτυών του Γουέιν Χένεσεϊ. Ενώ ο Σβιντέρσκι στο 85’ ευνοήθηκε από τις κόντρες και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι ενδεκάδες:

Πολωνία (Τσέσλαου Μίχνεβιτς): Γκράμπαρα, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Πούχαζ (74’ Ζαλέφσκι), Κριχόβιακ (81’ Γκροσίτσκι), Γκοράλσκι (65’ Καμίνσκι), Κλιχ (60’ Ζουρκόφσκι), Ζιελίνσκι, Μπούκσα (72’ Σβιντέρσκι), Λεβαντόφσκι

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ (46’ Χένεσεϊ), Γκούντερ, Νόρινγκτον-Ντέιβις, Μέφαμ, Σμιθ, Λέβιτ, Μόρελ, Γουίλιαμς (77’ Τόμας), Μπέρνς (62’ Νίκο Γουίλιαμς), Τζέιμς (46’ Ματοντό), Μουρ (46’ Χάρις)

Βαθμολογία Γκρουπ Α’, 4ος όμιλος:

  1. Πολωνία 1 3 (2-1)
  2. Ολλανδία 0 0 (0-0)
  3. Βέλγιο 0 0 (0-0)
  4. Ουαλία 1 0 (1-2)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0