Football Talk

UEFA Nations League: Οι προηγούμενες δύο πορείες της Εθνικής... παράδειγμα προς αποφυγή για το νέο ξεκίνημα του Γκουστάβο Πογέτ (video)

UEFA Nations League: Οι προηγούμενες δύο πορείες της Εθνικής... παράδειγμα προς αποφυγή για το νέο ξεκίνημα του Γκουστάβο Πογέτ (video)
Σέντρα για την εθνική μας ομάδα στο τρίτο διαδοχικό UEFA Nations League και το BN Sports ανακαλεί τις προηγούμενες δύο πορείες της Ελλάδας στους ομίλους της διοργάνωσης.

Μάρτιος του 2014 και οι αρμόδιοι ιθύνοντες της UEFA προτείνουν την δημιουργία μίας δεύτερης διοργάνωσης, πέραν του ήδη υπάρχοντος Euro. Ιδού και γέναιτο, καθώς στις 27 του ίδιου μήνα 52 χώρες συνυπογράφουν για το νεοσύστατο Nations League. Έκτοτε έχουν διεξαχθεί δύο τουρνουά με την χώρα μας να δηλώνει παρών, χωρίς ωστόσο να αφήσει το στίγμα της μέσω επιτυχιών.

Οκτώ χρόνια μετά, η τρίτη συμμετοχή είναι προ των πυλών, με το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ να αγωνίζεται ξανά στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Με την ελπίδα ότι θα διανύσει καλύτερη πορεία, ακολουθεί η σκιαγράφηση των εμφανίσεων της περασμένης τετραετίας. 
ελλας.jpg

Nations League 2018-2020 (τρίτη θέση)

Πρώτη φορά που εμφανίσθηκε η διοργάνωση στους δέκτες των τηλεοράσεων και η επίσημη αγαπημένη κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ΟυγγαρίαΦινλανδία και Εσθονία. Θεωρητικά βατός όμιλος, με την τελευταία να αποτελεί το απόλυτο outsider και τις υπόλοιπες τρεις να διεκδικούν ότι καλύτερο τους αναλογεί.
ellas3.jpg

Εν τέλη η κούρσα βήκε τους Μαγυάρους και τους Σκανδιναβούς πάνω από την τότε ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, καθώς έπειτα από έξι αναμετρήσεις συγκέντρωσε μόλις εννέα βαθμούς, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και χάνοντας οριστικά την ευκαιρία να διεκδικήσει την συμμετοχή σε τελικά διοργάνωσης.

Πέραν των ηττών απέναντι στους προαναφερθέντες, η αναμέτρηση που έπληξε πραγματικά την Ελλάδα ήταν η τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου ηττήθηκε από την Εσθονία με 1-0 και απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει ότι της έχει απομείνει. Τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από τους Φινλανδούς και μόλις έναν από την Ουγγαρία, αποχαιρετώντας οριστικά την διοργάνωση εκείνης της σεζόν.

Nations League 2020-2021 (δεύτερη θέση)

Ακόμη μία ευκαιρία για την εθνική μας ομάδα να ανακάμψει και να δείξει σημάδια ανασυγκρότησης, ξανά στο τρίτο γκρουπ, έχοντας αυτή την φόρα ακόμη πιο βατούς αντιπάλους. Ο λόγος για τις ΣλοβενίαΚόσοβο και Μολδαβία, με την πρώτη ουσιαστικά να αποτελεί την βασική διεκδικήτρια την πολυπόθητης πρωτιάς.
ellas1_2.jpg

Προπονητής αυτή την φορά ο Τζον Φαν'τ Σχιπ ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο για την επιστροφή στις επιτυχίες. Η ολλανδική σχολή του Άγιαξ φαίνεται ότι δεν αφομοιώθηκε στο μέγιστο από τους Έλληνες διεθνείς, αν και παρουσίασαν βελτιωμένο πρόσωπο με υψηλότερη συγκομιδή βαθμών. 

Η άμυνα έγινε πιο συμπαγής, αλλά τα γκολ ερχόταν με το «σταγονόμετρο», με αποτέλεσμα μία ανέλπιστη ισοπαλία απέναντι στους Κοσοβάρους (σ.σ. 0-0) να είναι αυτή που έκανε την τελική διαφορά. Πρώτη λοιπόν η Σλοβενία του Γιαν Όμπλακ με μόλις δύο βαθμούς πάνω από 'μας, με αποτέλεσμα οι στόχοι ακόμη μίας σεζόν να εξανεμίζονται... 

Nations League 2022-2023: Επιστροφή στις επιτυχίες;

Τρίτη διαδοχική διοργάνωση και ακόμη μία ευκαιρία για την Ελλάδα, στην προσπάθεια της να επιστρέψει στις παρελθοντικές επιτυχίες. Και πάλι με «αέρα αλλαγής», έχοντας ακόμη ένα καινούριο πρόσωπο στον πάγκο, τον Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έπειτα από το πέρασμα του από την ΑΕΚ επιστρέφει και πάλι στην πατρίδα μας. 

Καλείται να υπερκεράσει τα εμπόδια της Κύπρου, της Βορείου Ιρλανδίας αλλά και του Κοσόβου, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα γίνει το βήμα παραπάνω. Το ταξίδι ξεκινάει από το Μπέλφαστ εκεί όπου θα διεκδικήσει το πρώτο τρίποντο που θα δώσει θέση ισχύος για την κατάληψη της κορυφής.

Μέσω ενός νεανικού και ταλαντούχου συνόλου, με παίκτες όπως οι ΤσιμίκαςΓιακουμάκης και Βλαχοδήμος, αλλά και με την νεότερη προσθήκη, τον Βρετανό Τζόρτζ Μπάλντοκ, θα επιχειρήσει να γίνει αμέσως το φαβορί και να «χτίσει μέταλλο» που θα διαρκέσει για πολλά, πολλά ακόμη χρόνια...
ellas2.jpg

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0