Football Talk

Μεταγραφικές «βόμβες» του περασμένου καλοκαιριού που δεν έκαναν ποτέ τους κρότο!

Μεταγραφικές «βόμβες» του περασμένου καλοκαιριού που δεν έκαναν ποτέ τους κρότο!
Με τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα τη «γηραιάς ηπείρου» να έχουν ολοκληρωθεί και το τοπίο να έχει πλέον ξεκαθαρίσει, το BN Sports σας παρουσιάζει ηχηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού που δεν κατόρθωσαν ποτέ τους να αποδώσουν τα αναμενόμενα...

Παίκτες οι οποίοι δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα μείνουν άσφαιροι για διαδοχικούς αγώνες και άλλοι ελπιδοφόροι, πολυδιαφημιζόμενοι, όλοι τους με έναν κοινό παρονομαστή. Την άσχημη χρονιά την οποία πραγματοποίησαν σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους παρά τον πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν για χάρη τους...

Ακολουθεί το Top 5 των μεγαλύτερων - αρνητικών εκπλήξεων:

Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Έντεκα τέρματα και 14 ασίστ συνθέτουν ένα ελκυστικό νούμερο για τους περισσότερους μεσοεπιθετικούς του πλανήτη, όχι όμως για τον άνθρωπο με τις επτά(!) χρυσές μπάλες. Τον Αύγουστο του 2021 αποφάσισε να αφήσει την αγαπημένη του Βαρκελώνη για να πραγματοποιήσει μία από τις πιο πολύκροτες μεταγραφές στην ιστορία του αθλήματος, για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν

Μπορεί ο γαλλικός σύλλογος να τον απέκτησε ελεύθερο, ωστόσο ο ίδιος αμείβεται με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 38 εκ. ευρώ ετησίως. Απόσταγμα της παρθενικής του σεζόν στον γαλλικό σύλλογο τα παραπάνω νούμερα, έχοντας σημειώσει 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
messi_4.jpg

Ρομέλου Λουκάκου (Τσέλσι)

Ερχόμενος από την σεζόν πρωταθλήματος της Ίντερ και έχοντας βρει ξανά τον καλό του εαυτό εξασφάλισε την επιστροφή του στην Premier League, για χάρη της Τσέλσι. Η δεύτερη θητεία του στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν πήγε ακριβώς όπως την ονειρευόταν, περνώντας μάλιστα μεγάλο διάστημα στον πάγκο του Τόμας Τούχελ.

Η έλλειψη παραγωγικότητας του κορυφαίου σκόρερ της περσινής Serie A αποτυπώνεται στα συνολικά 15 γκολ (και δύο ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας αγωνιστεί 44 φορές με την φανέλα των «μπλε». Tα 113 εκ. ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία του ο σύλλογος του Λονδίνου, φαίνεται να πήγαν στράφι, με τις δύο πλευρές αμφότερες να προσπαθούν να βρουν τον επόμενο σταθμό του Βέλγου επιθετικού.
lukaku_4.jpg

Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι)

Το πιο hot όνομα της περσινής Premier League κατέληξε στους πολίτες του Μάντσεστερ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δίνει εντολή για να καταβληθεί στην Άστον Βίλα το ποσό των 117,5 εκ. ευρώ. Τα πρώτα σημάδια αγωνιστικής παρακμής για τον Άγγλο μέσο, αποτυπώθηκαν στο περασμένο Euro, εκεί όπου παρά την θετική παρουσία της εθνικής του ομάδας ο ίδιος δεν κατόρθωσε να κάνει την διαφορά.

Στο ίδιο τέμπο και η αγωνιστική εικόνα του με την Σίτι, με την οποία κινήθηκε στην αφάνεια, πετυχαίνοντας μόλις έξι τέρματα και τέσσερις ασίστ σε σύνολο 39 αγώνων. Διανύει το 27ο έτος της ζωής του και σίγουρα έχει περιθώρια ανάκαμψης, ωστόσο θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να καταφέρει να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό σύνολο του συλλόγου.
grealish.jpg

Τζέιντεν Σάντσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η ζωή τον έφερε από το Έτιχαντ να αγωνίζεται μετά από τέσσερα χρόνια στο Όλντ Τράφορντ, σε μία απόφαση που μέχρι στιγμής δεν τον δικαιώνει. Ο νεαρός διεθνής Άγγλος εξτρέμ, τα βρήκε σκούρα στην Γιουνάιτεντ, αποτελώντας και αυτός μέρος της συνολικής νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στους «κόκκινους διαβόλους».

Τα 85 εκ. που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του φάνηκαν εξ αρχής λογικά, ωστόσο μεγάλη ευνοημένη της όλης υπόθεσης φάνηκε να βγήκε η Ντόρτμουντ. Βρήκε δίχτυα μόλις πέντε(!) φορές, ενώ μοίρασε στους συμπαίκτες του άλλες τρεις, πραγματοποιώντας με την ομάδα 38 εμφανίσεις. Καμία σχέση με τον Σάντσο που συνηθίσαμε να βλέπουμε στα γήπεδα της Bundesliga...
sancho_2.jpg

Ντόνιελ Μάλεν (Ντόρτμουντ)

Μπορεί να αποτελεί το λιγότερο εμπορικό όνομα της σχετικής λίστας, ωστόσο οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες συγκριτικά με το τελικό αποτέλεσμα. Έφτασε ως αντικαταστάτης του προαναφερθέντα και για χάρη του σπαταλήθηκαν 30 εκ. ευρώ, ώστε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παραγωγικό κομμάτι των Βεστφαλών

Ίσως να αποτελεί και αυτός μεγάλο κομμάτι (μαζί με την άμυνα) της νωθρής φετινής σεζόν που πραγματοποίησε η Ντόρτμουντ, καθώς παρέα με τους Χάαλαντ και Ρόις θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα εξαιρετικό επιθετικό τρίδυμο. Ο ίδιος έμεινε στα εννέα γκολ και στις έξι ασίστ σε σύνολο 38 αναμετρήσεων, με την ομάδα του Μάρκο Ροζέ να ελπίζει πραγματικά σε αγωνιστική ανάσταση του Ολλανδού.
malen.jpg

Συνολικά λοιπόν, πρόκειται για πέντε διαφορετικές περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι κόστισαν συνολικά στους συλλόγους τους 445,5 εκ. ευρώ. Αθροιστικά σημείωσαν 46 τέρματα σε συνολικά 203 παρουσίες, νούμερο το οποίο μεταφράζεται σε τουλάχιστον μέτριες σεζόν. Όλοι τους μεσοεπιθετικοί ελπίζουν σε μία πολύ καλύτερη επόμενη σεζόν, όπου θα κληθούν να δείξουν την πραγματική τους ποδοσφαιρική αξία.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0