Football Talk

Σεντ Ετιέν - Οσέρ 1-1 (πεν. 4-5): Μοιραίος Μπουντεμπούζ στη «ρώσικη ρουλέτα» και οι «στεφανουά» στη Ligue 2, μετά από 18 χρόνια! (video)

Σεντ Ετιέν - Οσέρ 1-1 (πεν. 4-5): Μοιραίος Μπουντεμπούζ στη «ρώσικη ρουλέτα» και οι «στεφανουά» στη Ligue 2, μετά από 18 χρόνια! (video)
Η Σεντ Ετιέν «λύγισε» στα πέναλτι κόντρα στην Οσέρ με 5-4 (29/05, κ.δ. 1-1) και υποβιβάστηκε στη Ligue 2, μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.
Άδοξα ολοκληρώθηκε η σεζόν για τη Σεντ Ετιέν, μιας και τρεις ημέρες μετά το 1-1 κόντρα στην Οσέρ (26/05) στα μπαράζ της Ligue 1, «επισφραγίστηκε» ο υποβιβασμός της!

Οι «στεφανούα» ήρθαν ξανά ισόπαλοι με το ίδιο σκορ (29/05, 1-1), στην έδρα τους αυτήν τη φορά, αλλά στη «ρώσικη ρουλέτα» είδαν τον Μπουντεμπούζ να αστοχεί στο πρώτο πέναλτι και να εξελίσσεται στον μοιραίο παίχτη, μιας και όλοι οι υπόλοιποι που κλήθηκαν να σουτάρουν από την «άσπρη βούλα», ευστόχησαν!

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Σεντ Ετιέν μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Ligue 1 υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Το αντίθετο... δρομολόγιο για την Οσέρ, που 10 χρόνια μετά την... αποχώρησή της, θα αγωνιστεί ξανά στα «σαλόνια»!

Θλιβέρες εικόνες στο τέλος του ματς, με τους οπαδούς να κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο του Ζοφρουά Γκισάρ.
  
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ορμητικά. Στο 3ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μπουανγκά και στο 12ο οι φιλοξενούμενοι με τον Σακχί, αλλά καμία από τις δύο δεν κατέληξε στα δίχτυα.
 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η Σεντ Ετιέν πήρε τα «ηνία» του ματς, αλλά οι προσπάθειες που Αουσίς στο 29' και στο 32' δεν απέφεραν κάτι. Εν τέλει, κόντρα στη ροή του ματς, η Οσέρ ευτύχησε να προηγηθεί, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.
 
Ο Σακχί σηκώθηκε ψηλότερα από όλους εντός της περιοχής στο 51ο λεπτό και με ωραία, δυνατή κεφαλιά, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του, που στο 67' είχε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Χάιν, αλλά δεν τα κατάφερε.

 
Η Σεντ Ετιέν έβγαλε αντίδραση στο τελευταίο τέταρτο, με τον Κριβέλι να... προειδοποιεί στο 76' με κεφαλιά, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του αντίπαλου γκολκίπερ, που απομάκρυνε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. 
 
Ο Κριβέλι σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά και ο Μαντί Καμαρά που ακολούθησε τη φάση, ξανά διά... αερός έφερε το ματς στα ίσα!

 
Με το momentum υπέρ της, η Σεντ Ετιέν λίγο έλειψε να πετύχει την ολοκληρωτική ανατροπή στο 84', αλλά η κεφαλιά του Νορντίν κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
 
Εκεί, η Σεντ Ετιέν κυριάρχησε και πάλι, αλλά τόσο ο Νορντίν, όσο και ο Μουκούντι, δεν κατάφεραν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Οσέρ, στο 105' και στο 108' αντίστοιχα. 
 
Εν τέλει, η πρόκριση κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου ο Μπουντεμπούζ εξελίχθηκε σε... μοιραίο της βραδιάς. Ο Αλγερινός μέσος αστόχησε στο πρώτο πέναλτι για λογαριασμό της Σεντ Ετιέν και μετά τις εύστοχες εκτελέσεις τόσο των συμπαικτών του, όσο και των αντιπάλων του, έκρινε τα μπαράζ, «υπογράφοντας» τον υποβιβασμό της ομάδας του στη Ligue 2, μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρώτη κατηγορία.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σεντ Ετιέν (Πασκάλ Ντουπράζ): Μπερναντόνι, Σάκο (57' Γκάμπριελ), Μουκούντι, Μανγκαλά, Τραούκο, Αουσίς (58' Νορτνίν), Γιουσούφ (110' Ντιούς), Καμαρά (80' Μουεφέκ), Μπουανγκά, Χαμούμα (80' Μπουντεμπούζ), Χαζρί (62' Κριβέλι)
 
Οσέρ (Ζαν Μαρκ Φουρλάν): Λεόν, Άρκους, Τζουμπάλ, Πεγιενάρντ, Μπερνάρντ, Τουρέ, Χάιν (74' Σιναγιόκο), Σακχί (83' Κοέφ), Τρουιλέ (64' Περίν), Αουτρέτ (95' Ντουγκιμόντ), Σαρμπονιέρ
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0