Football Talk

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ο Κουρτουά κατέβασε ρολά, ο Βινίσιους πέτυχε το… χρυσό γκολ και η «Βασίλισσα» κατέκτησε το 14ο Champions League της! (video)

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ο Κουρτουά κατέβασε ρολά, ο Βινίσιους πέτυχε το… χρυσό γκολ και η «Βασίλισσα» κατέκτησε το 14ο Champions League της! (video)

Ό,τι και να γίνει, σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είναι, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η θριαμβεύτρια του Champions League! Επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ, χάρη στο γκολ του Βινίσιους και με MVP τον Κουρτουά, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει την «Βασίλισσά» της για 14η φορά!

Γνωρίζαμε εξαρχής πως πρόκειται για έναν τελικό ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της σεζόν για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία είχαμε την Λίβερπουλ, που αποτελεί την πρώτη αγγλική ομάδα που παίζει όλα τα ματς που είναι διαθέσιμα σε μία σεζόν, στοχεύοντας στο «τρεμπλ» και από την άλλη την Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει… 13 Champions League και «0» χαμένους τελικούς από το 1981 και έπειτα.

Ωστόσο, στο Παρίσι θα είχαμε μόνο έναν νικητή και η ιστορία δεν… επαναλήφθηκε! Οι Μαδριλένοι απέδειξαν πως το Champions League είναι η διοργάνωσή τους, επικράτησαν με 1-0 και έφτασαν στους 8 κερδισμένους τελικούς στον θεσμό, σε ισάριθμες φορές που βρέθηκαν φιναλίστ!

Στο αγωνιστικό του πράγματος, το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό από το 10ο λεπτό και μετά, με την Λίβερπουλ να παίρνει εξαρχής τα ηνία της αναμέτρησης. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έλαβε χώρα στο 15ο λεπτό, με τον Ντίας να βλέπει την προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Κουρτουά, ενώ μέχρι και την συμπλήρωση του πρώτου 20αλέπτου, είδαμε άλλες τρεις τελικές προσπάθειες.


Ο Τιάγκο σούταρε στο 16’, ο Σαλάχ έκανε το ίδιο ένα λεπτό μετά, με τον Κουρτουά να μπλοκάρει σε αμφότερες και στο 19’ ο Άρνολντ βρήκε χώρο και το δοκίμασε από μακριά, αλλά αυτή ήταν και η πρώτη τελική εκτός στόχου για τους «κόκκινους».

Εν συνεχεία ακολούθησε και η πρώτη μεγάλη στιγμή του τελικού, με «δράστη» τον Σαντιό Μανέ, που πήρε την μπάλα κάθετα από τον Τιάγκο, γύρισε με πρόσωπο προς την εστία, σούταρε, αλλά είδε τον Βέλγο γκολκίπερ να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.


Οι προειδοποιήσεις της Λίβερπουλ ήχησαν πολύ άμεσα στα αυτιά των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης και οι Μαδριλένοι έφεραν σε ισορροπία τον τελικό. Κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, με τον Μόντριτς ως κινητήριο μοχλό, ενώ η τελευταία καλή στιγμή για τους Άγγλους στο πρώτο μέρος, καταγράφηκε στο 34΄, με αδύναμη κεφαλιά του Σαλάχ.

Όλα έδειχναν πως οδηγούμαστε στη «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ακολούθησε η πρώτη και μοναδική, καλή στιγμή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μπενζεμά πήρε την μπάλα και βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον, η κόντρα τον ευνόησε, ο Γάλλος σκόραρε, αλλά το γκολ τέθηκε υπό εξέταση από τον VAR.

Η διακοπή διήρκεσε 3 λεπτά, αλλά το τέρμα του Καρίμ Μπενζεμά δεν μέτρησε, με άπαντες στον πάγκο των Μαδριλένων να μην αντιλαμβάνονται τον λόγο που το τέλος του πρώτου μέρους, το σκορ «έγραφε» 0-0!


Ό,τι δεν έγινε όμως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο, με τον Βινίσιους να βρίσκει την μπάλα μπροστά του, έπειτα από σέντρα-σουτ του Βαλβέρδε και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του!


Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ έδειξε να «μπλοκάρει». Απείλησε στο 65’ με ωραίο σουτ του Σαλάχ, ο Αιγύπτιος αστόχησε και στο 70’ από κοντά και ο Κουρτουά έμοιαζε ανίκητος.


Στα εναπομείναντα λεπτά η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης «μασούσε» σίδερα, ο Κουρτουά έβγαζε τα... πάντα και το 14ο Champions League της Βασίλισσας είναι γεγονός!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κοναντέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77’ Φιρμίνιο), Σαλάχ, Ντίας (65’ Ζότα), Μανέ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Κασεμίρο, Βαλβέρδε (86’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (90+3’ Ροντρίγκο)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0