Football Talk

ΑΕΚ: Οι πρώτες ουσιαστικές κινήσεις για την αλλαγή και η συνέχεια

ΑΕΚ: Οι πρώτες ουσιαστικές κινήσεις για την αλλαγή και η συνέχεια
Η αρχή έγινε στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΚ – Ο ερχομός του Μπρούνο Άλβες, ο Κονέ και η συνέχεια.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Την Παρασκευή (27/5) είχαμε τις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εδώ και καιρό ο Δημήτρης Μελισσανίδης επεξεργαζόταν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο στελεχών και προσώπων στα Σπάτα και οι πρώτες αποφάσεις του έγιναν γνωστές. Εννοείται όμως θα έχουμε και συνέχεια.

Η βασικότερη αποχώρηση, λόγω θέσης που κατείχε, ήταν η απομάκρυνση του μέχρι χθες εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδημητρίου, έπειτα φυσικά από απόφαση Μελισσανίδη.

Από εκεί και πέρα αναμένουμε την επισημοποίηση της πρόσληψη του Μπρούνο Άλβες στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έχει ήδη μιλήσει από κοντά με τον Μελισσανίδη και ετοιμάζεται να αναλάβει μία θέση στην ΑΕΚ, όπως είναι για παράδειγμα ο Καρεμπέ στον Ολυμπιακό. Ο Άλβες είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις της ΑΕΚ, έχει θέληση για δουλειά και θα είναι  άνθρωπος που θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην ομάδα και στα Σπάτα. Θα ταξιδεύει εννοείται μαζί με την αποστολή σε όλα τα παιχνίδια, ενώ με τις γνωριμίες και το κύρος του είναι πιθανό να βοηθήσει και μεταγραφικά.

Οσον αφορά τον Παναγιώτη Κονέ, αναμένεται να έχει έναν πιο διευρυμένο ρόλο στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ. Θα έχει τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή, ωστόσο θα ασχολείται κατά βάση με το κομμάτι του σκάουτινγκ, έναν τομέα που θέλει πολλή δουλειά και που ήδη ο Κονέ έχει βελτιώσει αισθητά όσο καιρό είναι στην ομάδα.

Τι αναμένουμε στην πορεία του καλοκαιριού; Είναι πολύ πιθανό να έρθει στην ΑΕΚ ένας νέος αθλητικός διευθυντής. Εχει κάνει επαφές ο Δημήτρης Μελισσανίδης με υποψηφίους  και αναμένεται η τελική του απόφαση.

Επιπλέον, αλλαγές είχαμε και θα έχουμε και στην καθημερινότητα της ομάδας στα Σπάτα. Ο Πάνος Αναστασόπουλος παραμένει επιμελητής και μεταφραστής παράλληλα, ενώ θα είναι και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τον Αντώνη Μάο να έχει επίσης ρόλο επιμελητή.

Εννοείται πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα Σπάτα θα έχει ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος την Κυριακή έρχεται στην Αθήνα και πιάνει αμέσως δουλειά.

Οι αλλαγές και στην Ακαδημία της ΑΕΚ
Αλλαγές έχουμε και στην Ακαδημία της ΑΕΚ. Ο Ηλίας Κυριακής ανέλαβε τη διεύθυνσή της, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Β.  Αποχώρησε ο Ηλίας Καλοπήτας και ο Νίκος Παναγιωτάρας, ενώ στην Ακαδημία θα παραμείνει ο Νίκος Γεωργέας ως διοικητικό στέλεχος.

Κάποιες αλλαγές λοιπόν, ήδη έγιναν στην ΑΕΚ, ενώ αναμένονται και οι επόμενες με στόχο τη ριζική ανανέωση σε ψυχολογικό και οργανωτικό επίπεδο της ομάδας, ώστε σιγά – σιγά να αρχίσει αυτό να φαίνεται τόσο στην καθημερινότητά της, όσο και στο γήπεδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0