Football Talk

Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Τζανιόλο και Μουρίνιο «υπέγραψαν» την κατάκτηση του πρώτου Europa Conference League! (video)

Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Τζανιόλο και Μουρίνιο «υπέγραψαν» την κατάκτηση του πρώτου Europa Conference League! (video)

Η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ και κατέκτησε το πρώτο Europa Conference League της ιστορίας. Σκόρερ για τους Ρωμαίους, ο Τζανιόλο!

Το σήκωσε κι αυτό ο Ζοσέ Μουρίνιο! Ο «special one» βγήκε νικητής σε ακόμα έναν τελικό (5 στους 5 )και οδήγησε την Ρόμα στην κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού τροπαίου! Οι «τζιαλορόσι» προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Τζιανόλο και παρότι δέχτηκαν πίεση από την Φέγενορντ στο δεύτερο, δε λύγισαν και κατέκτησαν το Europa Conference League.

Επιφυλακτικό ήταν το ξεκίνημα στην αναμέτρηση για τις δύο ομάδες. Χωρίς μεγάλη ευκαιρία κύλησε το πρώτο ημίωρο, ενώ οι Ρωμαίοι «έχασαν» με τραυματισμό τον Μικιταριάν που αποχώρησε στο 17’. Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς, η Ρόμα ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Τζανιόλο υποδέχθηκε με ωραίο τρόπο την μπαλιά του Μαντσίνι και με δύο επαφές, πρόλαβε Σένεσι και Μπίζλοου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των Ολλανδών. Παρότι η Φέγενορντ βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν κατάφερε στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ρουί Πατρίσιο, με την Ρόμα να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

 

Η Φέγενορντ επέστρεψε από την ανάπαυλα αποφασισμένη να ισοφαρίσει, αλλά οι Ιταλοί άντεξαν στην… καταιγίδα. Αρχικά στο 47’ ο Τράουνερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Τιλ να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά τον Πατρίσιο να αρνείται το γκολ! Τρία λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος γκολκίπερ έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν σε «κεραυνό» του Μαλάσια, κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του, με την βοήθεια βέβαια του δοκαριού. Η Ρόμα, αφού τα έβγαλε πέρα με την πίεση των Ολλανδών, ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει το ματς. Τελικά, άλλο γκολ δε βρήκε, όμως το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε νικήτρια!

Έτσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε στο ασύλληπτο 5 στα 5 σε ευρωπαϊκούς τελικούς, ενώ η Ρόμα κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της, βάζοντας παράλληλα τέλος σε μια ανομβρία 14 ετών χωρίς τίτλο.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρούι Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντροπ (89' Βίνα), Κριστάντε, Μικιταριάν (17’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι (67’ Σπινάτσολα), Τζανιόλο (67’ Βερετού), Έιμπραχαμ (89' Σομουρόντοφ)

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπίζλοου, Γερτρούιντα, Τράουνερ (74’ Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (88’ Γιάχανμπανκς), Όρσνες, Τιλ (59’ Τούρνστρα), Κοκτσού (88’ Βάλεμαρκ) Νέλσον (74’ Λίνσεν), Ντέσσερς, Σινιστέρα

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0