Football Talk

ΑΕΚ: Προχωράει και με Χουάνγκ και με Πινέδα

ΑΕΚ: Προχωράει και με Χουάνγκ και με Πινέδα

Οι περιπτώσεις των Χουάνγκ και Πινέδα είναι σε πρώτο πλάνο αυτή την περίοδο για τη μεσαία γραμμή της Ένωσης, η οποία προσπαθεί να ικανοποιήσει τα «θέλω» του Αλμέιδα με τους δυο κεντρικούς χαφ!

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ, πλέον είναι δεδομένο, πως έχει πολύ χρόνο μπροστά της για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, για τη νέα σεζόν. Ευρώπη σίγουρα δεν έχει και η πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα θα γίνει σε τρεις μήνες περίπου (20-21 Αυγούστου). Αυτό το τρίμηνο είναι αρκετός χρόνος για να αλλάξει η ΑΕΚ φιλοσοφία και αγωνιστική συμπεριφορά, ώστε να διαγράψει διαπαντός την απογοητευτική τετραετία και ειδικά την αποτυχημένη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει ήδη τις πρώτες του εισηγήσεις στη διοίκηση η οποία και έχει ξεκινήσει προσπάθεια να τις υλοποιήσει. Μέσα στις εισηγήσεις του προπονητής είναι στόπερ (ήδη «παίζει» για την ΑΕΚ ο Μάγκνουσον), εξτρέμ, φορ και κεντρικά χαφ.

Ειδικά στον άξονα και στην άμυνα θα δούμε πολλές αλλαγές. Για τη μεσαία γραμμή λοιπόν, σε πρώτη φάση οι περιπτώσεις του Κορεάτη, Χουάνγκ κι αυτή του Μεξικανού, Πινέδα είναι σε πρώτο πλάνο. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη… φωτιά ότι αμφότερες θα κλείσουν άμεσα, όμως αυτή τη χρονική στιγμή το θετικό των ιστοριών είναι ότι και οι δυο παίκτες δείχνουν θέληση να συνεργαστούν με τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ.

Πλέον να έχετε στο νου πως ειδικά φέτος, πέρα από τα οικονομικά θέματα ή τις συζητήσεις των παικτών με τη διοίκηση σχετικά με τη χρονική διάρκεια συμβολαίων, βασικό ρόλο, για το κλείσιμο μιας μεταγραφής, παίζει σαφώς και η επιθυμία ή όχι ενός παίκτη να αγωνιστεί στην Ελλάδα και δη σε μία ομάδα που δυστυχώς για εκείνη δεν θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη.

Είναι αισιόδοξο λοιπόν, ότι τόσο ο Χουάνγκ όσο και ο Πινέδα εμφανίζονται θετικοί στην προοπτική να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Σχετικά με τον Κορεάτη Ιν Μπέομ Χουάνγκ. Το έδαφος είναι καλό να το πατήσει η ΑΕΚ καθώς η Ρουμπίν Καζάν ολοκλήρωσε το ρώσικο πρωτάθλημα στην προτελευταία θέση κι αν δεν γίνει αναδιάρθρωση στη ρώσικη λίγκα (από 16 ομάδες να γίνουν 18) τότε θα υποβιβαστεί. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της Ρουμπίν Καζάν, Ρουστέμ Σαϊμάνοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξήγησε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο σύλλογο προαναγγέλλοντας πολλές αποχωρήσεις, ειδικά σε ξένους ποδοσφαιριστές και λόγω των περιορισμών από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Η κατάσταση σίγουρα ευνοεί την ΑΕΚ να κάνει δικό της Χουάνγκ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Καζάν έως το καλοκαίρι του 2023. Επιπλέον, η Ένωση έχει καλές σχέσεις με τους υπευθύνους της ρωσικής ομάδες και οι επαφές μαζί τους γίνονται σε καλό κλίμα, για τη μεταγραφή του Χουάνγκ.

Όσον αφορά τον Πινέδα, η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον αποκτήσει ως μεταγραφή. Προσπαθεί ωστόσο να τον κάνει δικό της ως δανεικό από τη Θέλτα. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι  ποδοσφαιρικό «παιδί» του Αλμέιδα, ο οποίος στο Βίγκο δεν έχει ξεκινήσει καλά. Είναι πιθανό λοιπόν να πιέσει κι αυτός από την πλευρά του να δοθεί δανεικός στην ΑΕΚ αυτή τη σεζόν για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Και ο Πινέδα και ο Χουάνγκ είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικό στο κέντρο της ΑΕΚ, με τον Αλμέιδα να τους θέλει και τους δυο στα Φιλαδέλφεια. Αν δεν προχωρήσει κάποια εκ των δυο περιπτώσεων, δεδομένα η Ένωση θα στραφεί σε άλλες επιλογές για τη μεσαία της γραμμή.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0