Football Talk

Οι «γερόλυκοι» που αρνούνται να… κρεμάσουν τα παπούτσια τους και σηκώνουν πρωταθλήματα!

Οι «γερόλυκοι» που αρνούνται να… κρεμάσουν τα παπούτσια τους και σηκώνουν πρωταθλήματα!

Η αυλαία στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, έπεσε. Οι τίτλοι του πρωταθλητή έχουν μία θέση στα μουσεία των ομάδων που τους κατέκτησαν και το BN Sports ξεχωρίζει έξι περιπτώσεις «γερόλυκων» που πανηγύρισαν με τους συλλόγους τους την κορυφή της εκάστοτε λίγκας.

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ειδικά, στο υψηλό επίπεδο, συνήθως ένας ποδοσφαιριστής παίζει μέχρι τα 35 με 36 του χρόνια. Άλλοι αντέχουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Ωστόσο, πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε μία ηλικία άνω των 36 με 37 ετών, να οδηγεί την ομάδα του στην κορυφή ενός πρωταθλήματος;

Το BN Sports ξεχώρισε τους «γερόλυκους» που πήραν από το χεράκι τους συλλόγους τους και τους οδήγησαν στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν)

«Είπα ότι θέλω να φέρω πίσω το πρωτάθλημα και κάποιοι γελούσαν», ανέφερε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς λίγες ώρες μετά την επιστροφή της Μίλαν στην κορυφή της Ιταλίας έπειτα από 11 χρόνια. Και όμως, γελάει καλύτερα όποιος γελάει… τελευταίος για τον Σουηδό επιθετικός.  Σε ηλικία 40 ετών και έχοντας στα πόδια του κορυφαίες παραστάσεις από κάθε μεγάλη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, ο ίδιος ήταν πραγματικός ηγέτης. Ο διεθνής φορ οδήγησε τη Μίλαν στο Scudetto και τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει όταν υπέγραψε στην ομάδα του Μιλάνου.

GettyImages-1240843488-1200x1200-c-default.webp

Σέρχιο Ράμος (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ο «θρύλος» της Ρεάλ Μαδρίτης που στα 36 του έκανε το μεγάλο… μπαμ και αποχώρησε από τους «μερένχες» για να γίνει μέλος της dream team της Παρί Σεν Ζερμέν. Η παρουσία του στο Παρίσι δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς οι τραυματισμοί τον άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός, αλλά η ουσία είναι πως πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στο παλμάρε του. Αυτό της Γαλλίας.

PARIS, FRANCE - MAY 21: Sergio Ramos of PSG and teammates celebrate during the French Ligue 1 trophy presentation following the Ligue 1 Uber Eats match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Metz at Parc des Princes stadium on May 21, 2022 in Paris, France. (Photo by John Berry/Getty Images)

Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι)

Στο φινάλε του στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Φερναντίνιο δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο κλείσιμο. Ο αρχηγός των «πολιτών» είδε την ομάδα του να ανατρέπει το σκορ με την Άστον Βίλα και να στέφεται πρωταθλήτρια Αγγλίας για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια. Ο ίδιος, στην ηλικία των 37 ετών και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, σήκωσε στους ουρανούς την κούπα της Premier League, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ.

gettyimages-1319673684-594x594-1.webp

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου)

Τι να πει κανείς για τον Μάνουελ Νόιερ. Στα 36 του χρόνια, όχι απλά δεν έχει χάσει τη θέση βασικού στη Μπάγερν Μονάχου αλλά είναι και εκ των κορυφαίων στον δρόμο για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Ο Γερμανός πορτιέρο σήκωσε το 10ο πρωτάθλημα (!) με τους Βαυαρούς και συνεχίζει το δικό του τρομακτικό σερί τίτλων. Φυσικά, δεν σταματάει εκεί καθώς ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με τους πρωταθλητές.

FSTOqkeXEAAdddT7V2022052312384020220523130204.jpg

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μπορεί ο Λούκας Μόντριτς να έχει πατήσει τα 36 χρόνια ζωής και πλέον η καριέρα να δείχνει πως κινείται προς τη δύση της, όμως ο ίδιος μόνο έτσι δεν νιώθει. Ο Κροάτης αστέρας κάνει «θαύματα» με τη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι άξιος παρομοίωσης με τη φράση «σαν το παλιό, καλό κρασί». Όσο περνάνε τα χρόνια, ωριμάζει όλο και περισσότερο. Με 12 ασίστ σε 42 παιχνίδια φέτος, ήταν από τους κύριους λόγους που η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Screenshot-2020-07-16-at-11.38.49-PM.jpg

Μάαρτεν Στεκέλεμπουργκ (Άγιαξ)

Και αν ο Νόιερ δείχνει… μεγάλος ηλικιακά, τότε ας ρίξουμε μία ματιά στον Μάαρτεν Στεκέλεμπουργκ. Ο 39χρονος τερματοφύλακας μπορεί να έπαιξε μόλις οκτώ ματς φέτος αλλά έδειξε πως διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα. Επέστρεψε στον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2020 και μέσα σε δύο χρόνια έχει κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα. Το μέλλον του είναι άγνωστο καθώς εκπνέει το συμβόλαιό του το ερχόμενο καλοκαίρι όμως είναι σίγουρα, μία αξιόπιστη λύση για τον πάγκο.

Shutterstock_12936562fd.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0