Football Talk

Ολυμπιακός: Το πλάνο για τους δανεικούς

Ολυμπιακός: Το πλάνο για τους δανεικούς
Έξι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό την τελευταία σεζόν, θα βρίσκονται στην προετοιμασία των Πειραιωτών με στόχο να διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού προχωράει στον Ολυμπιακό με το βάρος να έχει πέσει στην επίθεση και στα πλάγια μπακ. Μια σημαντική παράμετρος, ωστόσο, που μπορεί να διαφοροποιήσει σε κάποιο βαθμό τα πράγματα αφορά τους δανεικούς.  Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της σεζόν, συμφωνήθηκε να δώσουν το παρόν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν ως δανεικοί την περσινή σεζόν σε ξένα πρωταθλήματα και να αξιολογηθούν από το τεχνικό τιμ.

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς βρίσκεται σε αυτό το γκρουπ. Ο 24χρονος Σέρβος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με την φανέλα της Λεγανές. Έπαιξε σε 39 ματς και μέτρησε 5 γκολ και 4 ασίστ, στρέφοντας πάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Ο Ραντζέλοβιτς είχε σημαντικό ρόλο στις δύο πρώτες του σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως και πέρσι θα μπορούσε να βοηθήσει και να μην φύγει δανεικός. Θα προσπαθήσει να πείσει τον Μαρτίνς για την παραμονή του στο ρόστερ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αχμέντ Χασάν, αν και εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο Αιγύπτιος στράικερ ολοκλήρωσε την χρονιά στην Κόνιασπορ με 37 συμμετοχές, 11 γκολ και 4 ασίστ. Πρόκεται δεδομένα για παίκτη που εκτιμά ο Μαρτίνς, αλλά η παραμονή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στα θέματα της ανανέωσης του Ελ Αραμπί και της μεταγραφής του Ζαχάβι. Αν αυτές οι δύο υποθέσεις έχουν αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό, μοιάζει δύσκολο να μείνει σαν τρίτος επιθετικός την ώρα μάλιστα που έχει αρκετούς… θαυμαστές σε Τουρκία και Πορτογαλία. 

Από καλή σεζόν έρχεται και ο Νίκολα Τσούμιτς. Ο 23χρονος Σέρβος εξτρέμ αγωνίστηκε 26 φορές με την Λουκέρνη στην Ελβετία, πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Στις 14 Ιουνίου θα βρίσκεται και αυτός στο Ρέντη για να προσπαθήσει να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Μάξι Λοβέρα που έπαιξε στο δεύτερο μισό της σεζόν δανεικός στην Ομόνοια (16 συμμετοχές, 4 ασίστ) έχει ενημερωθεί επίσης να δώσει το παρόν στην έναρξη των προπονήσεων για τη νέα σεζόν.

Στην προετοιμασία θα βρίσκονται και οι δύο Έλληνες πλάγιοι μπακ, ο Γιάννης Μασούρας και ο Λεονάρντο Κούτρης, όπου επιστρέφουν από τους δανεισμούς τους σε Σπάρτα Ρότερνταμ και Φορτούνα Ντίσελντορφ αντίστοιχα. Ο πρώτος έκανε 19 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα και ο δεύτερος 13 στην Γερμανία. Το θετικό για αυτούς είναι πως αγωνίζονται σε θέσεις που «πονάει» ο Ολυμπιακός, ενώ αξίζει να τονιστεί πως και οι δύο μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. 

Για όλους τους παραπάνω αποτελεί μάλλον πλεονέκτημα το γεγονός πως στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα λείπουν από το ρόστερ οι διεθνείς και έτσι θα υπάρχει περισσότερος χώρος για να αναδειχθούν.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως στην πρώτη προπόνηση της ομάδας δεν θα βρίσκονται οι Πορτογάλοι Πέπε Ροντρίγκες και Ρούμπεν Σεμέδο και το πιθανότερο σενάριο είναι και οι δύο να πουληθούν. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0