Football Talk

Μίλαν: Από τα 19 πρωταθλήματα, στα 12 υπάρχει πάντα ένας… Μαλντίνι! (video)

Μίλαν: Από τα 19 πρωταθλήματα, στα 12 υπάρχει πάντα ένας… Μαλντίνι! (video)

Η Μίλαν μετά τη νίκη της κόντρα στην Σασουόλο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας ύστερα από 11 χρόνια. Στο ρόστερ των πρωταθλητών βρίσκεται και ο 20χρονος Ντάνιελ, γιός του ρέκορντμαν, Πάολο και εγγονός του θρυλικού Τσέζαρε Μαλντίνι. Ο Ντάνιελ συνεχίζει την παράδοση της «αυτοκρατορίας» των Μαλντίνι στην κατάκτηση των Scudetto.

Πριν από 68 ολόκληρα χρόνια , ο αείμνηστος Τσέζαρε Μαλντίνι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Μιλανέζων, ερχόμενος από την ομάδα της Τριεστίνα . Έκτοτε συμμετείχε σε σχεδόν 412 επίσημους αγώνες με τη Μίλαν, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών την χρονιά 1962-1963. Υπήρξε ο πρώτος Ιταλός αρχηγός που σήκωσε αυτό το κύπελλο ενώ διετέλεσε «καπιτάνο» των «Ροσονέρι» για επτά χρόνια. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Τορίνο την περίοδο 1966-1967.

Όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, συνέχισε στη Μίλαν ως βοηθός του τεχνικού διευθυντή, ενώ το 1972 προήχθη στην πρώτη ομάδα ως προπονητής.  Απεβίωσε το 2016 σε ηλικία 84 ετών  έχοντας αφήσει ως παρακαταθήκη την μεγάλη συνεισφορά του στο ιταλικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην ομάδα της Μίλαν στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Το 1985 σε ηλικία μόλις 16 ετών ο γιος του Τσέζαρε, Πάολο, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τους «Ροσονέρι», αντικαθιστώντας τον Σέρτζιο Μπατιστίνι, σε ένα ματς κόντρα στην Ουντινέζε . Ο Πάολο Μαλντίνι γρήγορα καθιερώθηκε στην ομάδα της Μίλαν και εξελίχθηκε σε έναν  παίκτη  ο οποίος άφησε ιστορία στο ιταλικό αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών, ο οποίος παρά το ότι αγωνιζόταν κυρίως ως αριστερός οπισθοφύλακας, κατά τη διάρκεια της καριέρας του δέχθηκε μόνο τρεις κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη .

Μετράει επτά πρωταθλήματα Ιταλίας , πέντε κύπελλα Champions league και τέσσερα UEFA Super Cup. Μέχρι το 2009, όταν και αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια του», είχε πραγματοποιήσει συνολικά 647 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το 2021 η «Διεθνής  Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου» τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη εντεκάδα στην ιστορία του αθλήματος . Σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο Πάολο δεν ενδιαφέρθηκε να συνεχίσει την πορεία του στο ποδόσφαιρο ως προπονητής παρά τις πολλές προτάσεις που δέχθηκε . Μετά την αποχώρηση του από την Μίλαν, ο σύλλογος απέσυρε την φανέλα με τον αριθμό 3  που φορούσε ο Μαλντίνι.

Πολύ πιο πρόσφατα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2021, ο Πάολο Μαλντίνι πανηγύρισε από την κερκίδα του Στάντιο Αλμπέρτο Πίκο,  το γκολ του 20χρονου γιού του, στο ντεμπούτο του με την Μίλαν κόντρα στην Σπέτσια. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ντάνιελ Μαλντίνι ως βασικού, φορώντας μια βαριά φανέλα με την οποία είχε γράψει ιστορία τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς του.

Από τις 19 φορές που η Μίλαν έχει βρεθεί στην κορυφή και έχει κατακτήσει την Serie A , τις 12 είχε στο ρόστερ της έναν Μαλντίνι. Ο 20χρονος Ντάνιελ σε αντίθεση με τον πατέρα και τον παππού του αγωνίζεται βέβαια ως  επιθετικός. Εκτός από τίτλους , ίσως είναι ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους και γκολ με την υπογραφή κάποιου Μαλντίνι.

FTcpXgZWYAMhdN0.jpg


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0