Football Talk

Σασουόλο – Μίλαν 0-3: Οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στον «θρόνο» της Ιταλίας μετά από 11 χρόνια! (video)

Σασουόλο – Μίλαν 0-3: Οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στον «θρόνο» της Ιταλίας μετά από 11 χρόνια! (video)

Η Μίλαν επικράτησε 3-0 στην έδρα της Σασουόλο στην τελευταία αγωνιστική της Serie A και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια!

Πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης των «ροσονέρι» οι Ολιβιέ Ζιρού και Ράφαελ Λεάο, οι οποίοι με τις ενέργειες τους «κλείδωσαν» το τρίποντο από το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Η Μίλαν έδειξε από πολύ νωρίς τα «δόντια» της και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες ως το 12’ αλλά ο Κονσίλι αρνήθηκε το γκολ σε αμφότερες. Στο 17’ όμως ο τερματοφύλακας των «νεροβέρντι» δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του από τον Ζιρού. Ο Γάλλος φορ πήρε πάσα από τον Λεάο στην καρδιά της περιοχής και με δυνατό σουτ, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ.

 

Παρά το προβάδισμα, η Μίλαν δεν έριξε την απόδοσή της, με την Σασουόλο να «ευλογεί» τον Κονσίλι για τις επεμβάσεις του στα σουτ του Τονάλι. Οι «ροσονέρι» όμως βρήκαν και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ζιρού να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 37’ μετά από ασίστ του Λεάο σε φάση που ξεκίνησε από λάθος των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, το ματς κρίθηκε οριστικά. Ο Κεσί ντύθηκε… Ζιρού κι αφού έλαβε την μπάλα από τον Λεάο κεραυνοβόλησε τον Κονσίλι για το 3-0!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, καθώς το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα, σκόραρε στο 78’ με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Λίγο πριν το φινάλε βέβαια και οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή για να σημειώσουν κάποιο ακόμη τέρμα, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε ως τη λήξη του ματς και η Μίλαν πανηγύρισε το 19ο Σκουντέτο στην ιστορία της και πρώτο μετά από 11 χρόνια.

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι (81’ Ρομανιόλι), Ερναντέζ, Κεσιέ, Τονάλι (46’ Μπενασέρ), Σαλεμάκερς (81’ Φλορέντζι), Κρούνιτς (72’ Ντίαζ), Λεάο, Ζιρού (72’ Ιμπραΐμοβιτς)

Σασουόλο (Α. Ντιονίσι): Κονσίλι (82’ Σαταλίνο), Μιουλντιούρ, Αϊχάν, Φεράρι (82’ Πελούζο), Κυριακόπουλος, Ενρίκε, Λόπες (46’ Μανιανέλι), Φρατέζι (58’ Τραορέ), Μπεράρντι (68’ Ντεφρέλ), Σκαμάκα, Ρασπαντόρι

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0