Football Talk

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-1 (πεν. 2-4): Πήραν το πρώτο τους DFB Pokal οι «ταύροι»!

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-1 (πεν. 2-4): Πήραν το πρώτο τους DFB Pokal οι «ταύροι»!
Η Λειψία πανηγύρισε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της, έπειτα από εφιαλτική αναμέτρηση που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. (κ.δ. 1-1, πεν. 2-4)

Η γιορτή του γερμανικού ποδοσφαίρου έλαβε χώρα στο Olympiastadion, με την Φράιμπουργκ να αντιμετωπίζει την Λειψία σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στην «ρωσική ρουλέτα» με την ομάδα του Τεντέσκο να πανηγυρίζει τον τίτλο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο Μαξιμίλιαν Εγκεστάιν με πολύ ωραίο συρτό σουτ νίκησε τον Πίτερ Γκουλάσκι για το 1-0, σηκώνοντας στο πόδι όλους του φιλάθλους της ομάδας. Έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι «ταύροι» έμειναν με δέκα διότι ο Μάρσελ Χάλστενμπεργκ έσπρωξε τον επιτιθέμενο της Φράιμπουργκ. Όμως, σαν από μηχανής Θεός ο Κριστοφέρ Ενκουνκού μοίρασε λίγο από την μαγεία του και έκανε το 1-1 στο 76’ για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί όπου οι «Βραζιλιάνοι του Μπράισγκαου» πίεσαν αρκετά για το 2-1 αλλά οι καταπληκτικές παρεμβάσεις των Ορμπάν και Γκουλάσκι έστειλαν την αναμέτρηση στην διαδικασία των πέναλτι και η αστοχία της Φράιμπουργκ… πληρώθηκε, στέλνοντας τους «ταύρους» στο βάθρο.

Οι ενδεκάδες:

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Κούμπλερ (86’ Σχμιντ), Γκούντερ, Γκούλντε (105’ Κ. Σλότερμπεκ), Σλότερμπεκ, Λίενχαρτ, Εγκεστάιν, Χόφλερ, Γκρίφο, Σάλαι (79’ Ντεμίροβιτς), Χόλερ (79’ Πέτερσεν)

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσκι, Σιμακάν (118’ Γκβάρντιολ), Ορμπάν, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Χένρικς, Καμπλ (69’ Όλμο), Λάιμερ (99’ Λάιμερ), Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (61’ Μουκιέλε), Σίλβα (61’ Σομποσλάι)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0