Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι, ο “μάγος” Εντμίλσον και ο Ζάχαβι για παρτενέρ του Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Ο Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι, ο “μάγος” Εντμίλσον και ο Ζάχαβι για παρτενέρ του Ελ Αραμπί

"Καυτό" αναμένεται μεταγραφικά το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, με τους “Πειραιώτες” να ξεκινούν την υλοποίηση του σχεδιασμού για να ενισχυθούν στις θέσεις που έχουν ανάγκη.

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια οι “ερυθρόλευκοι” έχουν χτίσει ένα δίκτυο στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ και δουλεύουν καθημερινά ώστε να είναι έτοιμοι όταν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη ή ευκαιρία για να ενισχυθούν. Στο φετινό καλοκαίρι δε, όπου θα επιχειρηθεί σημαντική αναβάθμιση στο ρόστερ, είναι δεδομένο πως οι αρμόδιοι θα έχουν αρκετή δουλειά. 

Ιδανικά μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, στα μέσα Ιουνίου, ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε να έχει μαζί του 3-4 από τους νέους παίκτες και στον Ολυμπιακό κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας έτοιμο το αρχικό τους πλάνο, αλλά και εναλλακτικά μιας και ποτέ δε μπορεί να ξέρεις με ακρίβεια τι μπορεί να σου προκύψει σε ένα μεταγραφικό παζάρι. 

Είναι βέβαιο πως οι Πειραιώτες θα κινηθούν για απόκτηση δεξιού μπακ και ο Γιάν Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Ο 20χρονος (25 φορές διεθνής με την U17 της Βραζιλίας) είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2020 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντί 6 εκατομμυρίων από την Κοριτίμπα και πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν ως δανεικός στην Χιρόνα και την Μπράγκα αντίστοιχα.  Πρόκεται για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση και φέτος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έκανε 28 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ. Ο Κόουτο έχει συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια, αλλά όπως φαίνεται οι “Πολίτες” θα προσπαθήσουν να τον πουλήσουν το φετινό καλοκαίρι και στον Πειραιά έχουν τις… κεραίες τους ανοιχτές. 

Δεδομένο είναι, επίσης, πως ο Ολυμπιακός ψάχνει μεσοεπιθετικό ικανό να κάνει τη διαφορά. Ένας τέτοιος είναι ο Εντμίλσον Τζούνιορ της Αλ Ντουχαίλ. Ο 28χρονος Βέλγος με καταγωγή από την Βραζιλία έχει συνυπάρξει με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο Κατάρ αφού μετακόμισε εκεί το καλοκαίρι του 2018 αντί 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Σταντάρ Λιέγης. Πρόκειται για εντυπωσιακό παίκτη με γεμάτες χρονιές σε συμμετοχές, γκολ και ασίστ. Μόνο φέτος τα έχει… σπάσει μετρώντας σε 27 συμμετοχές 15 γκολ και 19 ασίστ! Η περίπτωση του δεν είναι καθόλου εύκολη. αλλά το γεγονός πως θα μπει του χρόνου στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του κάνει τους “ερυθρόλευκους” να κοιτάζουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. 

Στην επίθεση όλα εξαρτώνται από την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Αυτή τη στιγμή ο Μαροκινός φορ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να πει το ναι στο νέο διετές συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός με τις ίδιες απολαβές και το ιδανικό για τους Πειραιώτες θα ήταν να τον πλαισιώσουν με τον Έραν Ζάχαβι. Ο 34χρονος επιθετικός που είχε φτάσει μια ανάσα από τους ερυθρόλευκους τον Γενάρη, πλέον είναι ελεύθερος και περιζήτητος. Την φετινή σεζόν έκανε 45 συμμετοχές με την PSV σε όλες τις διοργανώσεις με 20 γκολ και 12 ασίστ. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει κάνει ήδη την προεργασία του και περιμένει να μάθει την απόφαση του παίκτη στις αρχές του επόμενου μήνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0