Football Talk

Ο Λίνο στο BN Sports: «Στεναχωρήθηκα πολύ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, ήταν η τελευταία μου ευκαιρία» (video)

Ο Λίνο στο BN Sports: «Στεναχωρήθηκα πολύ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, ήταν η τελευταία μου ευκαιρία» (video)
Ο Βραζιλιάνος πρώην αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚΛίνο Άλβες, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports, σε μία σπάνια συζήτηση, όπου θυμάται ένδοξες στιγμές από την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Αποτελεί συνδετικό κρίκο του τελευταίου τελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, καθώς αγωνίστηκε στην οδυνηρή ήττα του 2014. Ο κόσμος του «δικεφάλου του Βορρά» βέβαια θα τον θυμάται για πάντα, χάρη στο μαγικό αριστερό του πόδι και τις εκτελέσεις που οδηγούσαν σε γκολ, αλλά και της σχέσης λατρείας που δημιούργησε με τον σύλλογο.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον Φερνάντο Σάντος, τον Αντελίνο Βιερίνια, το μεγάλο του... παραπόνο, αλλά και για τους οπαδούς της ομάδας στους οποίους έστειλε το δικό του μήνυμα!
Ε_4.jpg

Στην πενταετή θητεία σου στην Ελλάδα, κέρδισες τη συμπάθεια των φιλάθλων όλων των ομάδων. Το γεγονός αυτό από μόνο του λέει πολλά...

«Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις την αγάπη και τον σεβασμό από τους οπαδούς της ομάδας σου, πόσο μάλλον από τους οπαδούς των αντιπάλων. Στην πραγματικότητα με έχουν προσεγγίσει φίλοι των άλλων ομάδων και όταν σου στέλνουν κομπλιμέντα, σε κάνουν να αφοσιώνεσαι ακόμη περισσότερο σε αυτό που κάνεις».

Ποιος παράγοντας σε οδήγησε να φύγεις από την Πόρτο και να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ;

«Το συμβόλαιό μου τελείωνε στην Πόρτο, στις αρχές Ιανουαρίου 2009, με πήρε τηλέφωνο ο Φερνάντο Σάντος και έδειξε ενδιαφέρον. Είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ και την Σιντάντε (σ.σ. βραζιλιάνικος σύλλογος), αλλά είδα ότι εδώ υπήρχαν Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι, οπότε σκέφτηκα ότι η προσαρμογή μου δεν θα ήταν δύσκολη. Άλλωστε όταν σε καλεί ένας προπονητής σαν τον Φερνάντο Σάντος, πηγαίνεις στον σύλλογο χωρίς δεύτερη σκέψη»
santos-1.jpg

Έπαιζες ως αριστερός οπισθοφύλακας, αλλά κατάφερες να πετύχεις αρκετά γκολ. Ποιο θα διάλεγες ως το αγαπημένο σου;

«Είναι αλήθεια ότι ο φουλ-μπακ δεν έχει πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά εγώ ήμουν τυχερός και ικανός ώστε να βάζω γκολ από πέναλτι και φάουλ. Θα ακουστεί κοινότυπο, αλλά πραγματικά όλα τα γκολ έχουν την ίδια σημασία για 'μενα».

Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι που αντιμετώπισες με την ασπρόμαυρη φανέλα;

«Η Σάλκε και η Φενερμπαχτσέ. Ήταν οι πιο δύσκολες, όταν παίζεις με ομάδες συνηθισμένες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι δυσκολίες θα είναι πάντα μεγαλύτερες».

Έχεις αγωνιστεί σε πολλά μεγάλα ντέρμπι; Τι θυμάσαι από τις μάχες με τον Παναθηναϊκό;

«Η ατμόσφαιρα είναι τρομερά καυτή, ο τελικός με τον Παναθηναϊκό ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να κερδίσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ, στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό... Έχω παίξει ντέρμπι όπως το Σάο Πάολο - Παλμέιρας, το Φλουμινένσε - Φλαμένγκο και το Πόρτο - Μπενφίκα. Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός είναι εξίσου εκρηκτικό»....
παολινο.jpg

Με τον Βιερίνια έχεις πολλά κοινά. Φοράει το περιβραχιόνιο, όπως εσύ, και αγωνίζεται στην ίδια θέση με σένα. Πες μου δυο λόγια για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

«Ο Aντελίνο είναι φίλος μου, είχαμε εξαιρετική χημεία όταν παίζαμε μαζί, Η παρουσία του είχε πάντα μεγάλη σημασία για την ομάδα, λόγω της ποιότητας του αλλά και των ηγετικών ικανοτήτων του. Είναι ο ορισμός του αρχηγού»

Παρακολουθείς την ομάδα φέτος; Ποια είναι η γενική σου εικόνα;

«Όταν μπορώ από το διαδίκτυο κάθομαι και βλέπω τους αγώνες, ωστόσο παρακολουθώ πάντα τις ειδήσεις. Αν η σεζόν είχε ξεκινήσει λίγο καλύτερα, πιστεύω ότι θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα και θα προχωρούσαμε ακόμη περισσότερο στο Conference League»

Υπάρχει όμως και ο τελικός του κυπέλλου...

«Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ για να μην τελειώσει τη σεζόν χωρίς τίτλους. Από το 2016/17 ο ΠΑΟΚ κατακτά συνεχώς τρόπαια, θέλω και πρέπει να κερδίσει. 

Περιέγραψε μου τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

«Ο κόσμος είναι μοναδικός, δεν έχω λόγια, θα χρειαζόμουν πολλές ώρες για να κολακεύω τους οπαδούς. Είναι οι καλύτεροι και οι πιο αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ, γι' αυτό κάθε παίκτης που φοράει την φανέλα θα, πρέπει να δίνει το 1000%».
λινος.jpg

Tι μήνυμα θες να τους στείλεις;

«Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ, είστε διαφορετικοί απ' όλους και θα σας έχω πάντα στην καρδιά μου»!


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0