Football Talk

Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Αίτηση προς την FIFA να πληρώσει 420 εκατομμύρια ευρώ στους εργάτες

Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Αίτηση προς την FIFA να πληρώσει 420 εκατομμύρια ευρώ στους εργάτες

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να πλησιάζει, ομάδα οργανώσεων υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων αιτήθηκαν από την FIFA να πληρώσει το ποσό των 420 εκατομμυρίων ευρώ στους μετανάστες που εργάζονται για την διοργάνωση, όσα δηλαδή θα δώσει στις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Οι «φωνές» σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πληθαίνουν συνεχώς, με πολλούς να κάνουν λόγο για θυσία των εργατικών δικαιωμάτων στον βωμό μιας άριστης διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώσεις που μάχονται υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων προχώρησαν σε μια αίτηση προς την FIFA, με στόχο την μερική αποκατάσταση των μεταναστών εργατών.

Συγκεκριμένα, με γράμμα προς τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον πρόεδρο της FIFA, η ομάδα αυτή, στην οποία πήρε μέρος και η Διεθνής Αμνηστία, ζήτησε την πληρωμή 420 εκατομμυρίων ευρώ στους εργάτες. Μετανάστες από χώρες όπως η Ινδία, το Νεπάλ και η Σρι Λάνκα έχουν δει τα δικαιώματα τους να καταπατούνται, έχουν τραυματιστεί και σε μερικές περιπτώσεις, τις χειρότερες, έχουν χάσει την ζωή τους.

Το γράμμα, το οποίο ζητά την μερική αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών, αναφέρει: «Το Κατάρ, η FIFA και άλλοι ηθοποιοί συμπεριλαμβανομένων εταιρειών προσλήψεων έχουν ευθύνη, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, να συνεισφέρουν οικονομικά σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης.

»Το να πληρώσουν για την στήριξη των οικογενειών όσων πέθαναν, για να αποζημιώσουν τους απλήρωτους μισθούς, τις παράνομες αμοιβές και να στηρίξουν την πρωτοβουλία προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων στο μέλλον θα χρειαστεί σημαντική επένδυση αντίστοιχη της κατάχρησης.

»Η FIFA θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον τα 420 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει στις ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό θα αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό των αναμενόμενων εσόδων ύψους 5.7 δισεκατομμυρίων ευρώ».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0