Football Talk

Μπλάκπουλ: Έρευνα της Αγγλικής Ομοσπονδίας για ομοφοβικές αναρτήσεις του Μάρβιν Εκπιτετά!

Μπλάκπουλ: Έρευνα της Αγγλικής Ομοσπονδίας για ομοφοβικές αναρτήσεις του Μάρβιν Εκπιτετά!

Ο ποδοσφαιριστής της Μπλάκπουλ, Μάρβιν Εκπιτετά, ερευνάται από την Αγγλική Ομοσπονδία για tweets που είχε κάνει στο παρελθόν, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια μετά τις δηλώσεις του συμπαίκτη του, Τζέικ Ντάνιελς, για την σεξουαλικότητά του.

Σχετικά Άρθρα

Ο Τζέικ Ντάνιελς μίλησε ανοικτά για την σεξουαλικότητά του, όντας ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έκανε γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ήλθαν στο προσκήνιο ομοφιβικές αναρτήσεις που είχε πραγματοποιήσει ο συμπαίκτης του στην Μπλάκμπουλ, Μάρβιν Εκπιτετά, πριν από 9 χρόνια, σε ηλικία 17 ετών.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος πλέον μπακ είχε ανεβάσει τρία tweets μεταξύ 2012 και 2013, για τα οποία απολογήθηκε μετά το σάλο και τα έσβησε από το προφίλ του. «Σήμερα, ήρθαν στο προσκήνιο ποσταρίσματα που είχα κάνει το 2012 και το 2013. Θέλω από καρδιάς να απολογηθώ για την παντελώς ανάρμοστη γλώσσα που χρησιμοποίησα και τις πεποιθήσεις που εξέφρασα. Ως ποδοσφαιριστής είχα την τύχη να συνεργαστώ και να υπάρξω στον ίδιο χώρο με έναν μεγάλο αριθμό παικτών και ανθρώπων. Μέσα σε αυτή την περίοδο μεγάλωσα και άλλαξα ως άτομο».

«Είμαι πολύ περήφανος για τον Τζέικ και την Μπλάκπουλ γιατί είναι πραγματικά τεράστια στιγμή για το ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι για τα σχόλια που είχα κάνει ως 17χρονος, σχεδόν μια δεκαετία πριν, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες ή τις πεποιθήσεις μου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί έναν χώρο όπου ο καθένας νιώθει ελεύθερος και ασφαλής να εκφράσει αυτό που πιστεύει και τα ποστ που είχα κάνει δεν συνάδουν με αυτό. Απολογούμαι και παίρνω πλήρως την ευθύνη για αυτά τα ποστ».

Ο Ντάνιελς στάθηκε στο πλευρό του συμπαίκτη του λέγοντας ότι «Αυτά που είπε δέκα χρόνια πριν σε ηλικία 17 ετών, δεν αντιπροσωπεύουν το άτομο που είναι σήμερα. Είμαι περήφανος που είμαστε συμπαίκτες και μέλη της οικογένειας Μπλάκπουλ. Πάμε το ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά μαζί».

Ωστόσο, η Αγγλική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τα ομοφοβικά tweets, με εκπρόσωπό της να δηλώνει «Είμαστε ενήμεροι για τα σχόλια που έγιναν στα social media και θα ερευνήσουμε το συμβάν».

Όσο για της αναρτήσεις του Εκπιτετά, η μια εκ αυτών είχε τρία emojis χειροκροτήματος για την είδηση ότι στην Νιγηρία απαγορεύτηκε βάση νόμου ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ σε μια άλλη κριτίκαρε τον αριθμό των γκέι χαρακτήρων της τηλεοπτικής σειράς Hollyhoaks.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0