Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Πρωτάρα στο Champions League, επιστροφή ανάμεσα σε... πρωταθλητές 62 χρόνια μετά (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Πρωτάρα στο Champions League, επιστροφή ανάμεσα σε... πρωταθλητές 62 χρόνια μετά (video)

Ο τίτλος του Europa League δεν ήταν ιστορικός μόνο για το θέμα των διακρίσεων στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης αλλά και για το γεγονός πως επιστρέφει μετά από 62 χρόνια στο Champions League.

Ο Μπορέ έκανε το θαύμα του και με δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, χάρισε τον τίτλο του Europa League στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της μετά το 1980 αλλά η ιστορία δεν έμεινε μόνο στα κύπελλα και τις διακρίσεις.

Το σύνολο του Γκλάσνερ, με την κατάκτηση του τροπαίου, έκλεισε μία θέση στους ομίλους του Champions League για την επόμενη σεζόν, γράφοντας μία ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της. Ο λόγος είναι, φυσικά, το πόσο πίσω πρέπει να κοιτάξουμε για να αντιληφθούμε το μέγεθος του επιτεύγματος.

Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που οι «αετοί» ήταν στο Champions League ήταν πριν από… 62 (!) ολόκληρα χρόνια. Τη σεζόν 1959/60, όταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών έκλεινε πέντε έτη, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης για παρθενική φορά στην ιστορία της αλλά και τελευταία μέχρι την ερχόμενη χρονιά.

Μάλιστα, οι «αετοί» είχαν φτάσει μέχρι και τον μεγάλο τελικό της τότε διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, τη Ρέιντζερς στα ημιτελικά και διαλύοντάς την με συνολικά σκορ 12-4. Ωστόσο, στο μεγάλο ραντεβού, η Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο ήταν εξίσου καταιγιστική και με 7-3, πανηγύρισε το τρόπαιο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0