Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς 1-1 (πεν. 5-4): Μέγας Μπορέ, μυθικός Τραπ και οι «αετοί» στον έβδομο... ουρανό, μετά από 42 χρόνια! (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς 1-1 (πεν. 5-4): Μέγας Μπορέ, μυθικός Τραπ και οι «αετοί» στον έβδομο... ουρανό, μετά από 42 χρόνια! (video)
Το Europa League της σεζόν 2021/22 ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης! Οι «αετοί» έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Κέβιν Τραπ επικράτησαν με 5-4 της Ρέιντζερς στα πέναλτι (1-1 κ.δ.) και κατέκτησαν ευρωπαϊκό τίτλο μετά από υπομονή 42 χρόνων!
Μετά από 120 λεπτά ανελέητης «μάχης» στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν, είχαμε νικητή και νέο κάτοχο του Europa League! Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ.) της Ρέιντζερς, με τον Κέβιν Τραπ να δηλώνει «παρών» σε κάθε στιγμή που οι «αετοί» τον χρειάστηκαν, τόσο στην κανονική διάρκεια και την παράταση, όσο και στη «ρώσικη ρουλέτα»!

Μοιραίος για τους Σκωτσέζους ο Άαρον Ράμσεϊ, που ήταν ο μοναδικός παίκτης ο οποίος αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Μπορέ, τον άνθρωπο που ισοφάρισε στο 69' για την Άιντραχτ, να «χαρίσει» το τρόπαιο στην ομάδα του, με το εύστοχο πέναλτί του.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Άιντραχτ έγινε η μόλις τρίτη ομάδα που κατορθώνει να κατακτήσει το Europa League αήττητη και μόλις η δεύτερη -από το 2009 που μετονομάστηκε ο θεσμός κι έπειτα- η οποία σκοράρει σε κάθε ματς που έπαιξε στη διοργάνωση!


1ο ημίχρονο

Η ένταση δεν έλειψε στο ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο και μόλις στο 5ο λεπτό, ήρθαν τα πρώτα της... αποτελέσματα. Ο Λάντστραμ βρήκε τον Ρόντε στο κεφάλι με τις τάπες, αυτός άρχισε να αιμορραγεί και υπήρξε διακοπή για κάποια λεπτά, ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά και το ματς συνεχίστηκε.

 
Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή σημειώθηκε στο 4ο λεπτό από τη Ρέιντζερς, αλλά ο Αρίμπο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Κάτι ανάλογο συνέβη στο 11' για λογαριασμό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όταν ο Καμάντα «πάτησε» περιοχή, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει. Εν τέλει, το έπραξε ο Σο που είδε τον τερματοφύλακα της Ρέιντζερς να μπλοκάρει σταθερά.
 
Τα εκπληκτικά του αντανακλαστικά του ΜακΓκρέγκορ φάνηκαν και στο 19ο λεπτό, όταν ο Κνάουφ έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά, σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά κέρδισε μόνο ένα κόρνερ.

 
Δύο λεπτά αργότερα, οι «αετοί» απείλησαν ξανά, με τον Σο αυτήν τη φορά, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Ρέιντζερς.
 
Η απάντηση των Σκωτσέζων ήρθε στο 26ο λεπτό. Ο Αρίμπο απείλησε ξανά, αυτήν τη φορά με ένα μακρινό σουτ, αλλά το πλασέ του εκτός περιοχής πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Τραπ.

 
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Κόστιτς απείλησε δις. Αρχικά, με ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής στο 30', που πέρασε λίγο εκτός εστίας, και δύο λεπτά αργότερα, όταν διέσχισε το μισό γήπεδο, «πάτησε» περιοχή, αλλά προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει, με την προσπάθειά του να περνά εκτός εστίας.

 
Στο 36' η Ρέιντζερς κατέγραψε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λάντστραμ έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Τραπ απομάκρυνε σε κόρνερ.
 
Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα το αξιόλογο δεν συνέβη, με μοναδική εξαίρεση το σουτ του Τζακ στο 45+2' από καλή θέση μεν, αλλά με άσχημη κατάληξη δε, και κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.
 

2ο ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η Άιντραχτ έδειξε τη διάθεση να πιέσει, για να ανοίξει το σκορ, κάτι που έφτασε κοντά στο να το καταφέρει στο 48ο λεπτό. Ο Καμάντα σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ρέιντζερς προειδοποίησε, όταν έβγαλε μία εξαιρετική αντεπίθεση, αλλά ο Κεν που βρέθηκε σε θέση βολής, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ. Εν τέλει, πέτυχε τον σκοπό της στο 56’!

Μετά από σειρά λαθών στην άμυνα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Αρίμπο έγινε αποδέκτης της μπάλας, ο Τούτα έχασε την ισορροπία του και τον άφησε να βγει «φάτσα» με τον Τραπ! Ο φορ των Σκωτσέζων με ψύχραιμο πλασέ τον νίκησε και έγραψε το 1-0!


Οι «αετοί» λίγο έλειψε να απαντήσουν άμεσα, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Λίντστρεμ σούταρε εντός περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει στα σώματα.

Η πίεση των Γερμανών εντάθηκε από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα και στο 67’ παραλίγο να αποδώσει καρπούς. Ο Καμάντα έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μπαλιάς στην καρδιά της περιοχής, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ της Ρέιντζερς, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στον ουρανό των διχτύων!

Εν τέλει, το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 69ο λεπτό! Ο Κόστιτς έκανε μία πανέξυπνη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπορέ βγήκε πανέξυπνα στο πρώτο δοκάρι και έφερε το ματς στα ίσα!


Μετά την ισοφάριση, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της momentum και ο «ρυθμός» της αναμέτρησης έπεσε, με τα αβίαστα λάθη να κυριαρχούν.

Στα εναπομείναντα λεπτά, πέραν μίας επικίνδυνης σέντρας-σουτ του Κόστιτς στο 89' που πέρασε παράλληλα με την εστία, τίποτα αξιοσημείωτο δεν συνέβη, με τις δύο ομάδες να καλούνται να λύσουν τις «διαφορές» του στην παράταση.

 

Εκεί, οι «αετοί» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 95', αλλά ο Μπορέ που «πάτησε» περιοχή δεν πρόλαβε να εκτελέσει. Η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, μετά από απομάκρυνση του Μπάσεϊ, το οποίο δεν απέφερε κάτι.

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία και του δευτέρου μέρους άνηκε στους Γερμανούς, όταν ο νεοεισελθείς Χρούστιτς, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής στο 116', αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.

Επτά λεπτά αργότερα, ο ιδιαίτερα δραστήριος σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού, Κεντ, σούταρε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία, αλλά ο Τραπ βρέθηκε σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος της παράτασης, ο Γερμανός γκολκίπερ πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση, στην καλύτερη ευκαιρία της Ρέιντζερς μετά το γκολ που πέτυχε. Ο Ρουθ κυνήγησε τη φάση, γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά είχε απάντηση στο εξ επαφής σουτ του Κεντ, διατηρώντας την Άιντραχτ «ζωντανή».


Κάτι ανάλογο έπραξε και στο εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ταβερνιέρ στο 120' και κάπως έτσι, φρόντισε τα πάντα να κριθούν στα πέναλτι.

Εκεί μίλησε ο εξαιρετικός σε όλο το ματς, Κέβιν Τραπ, αλλά και ο καθοριστικός, Μπορέ. Ο πρώτος απέκρουσε το μοναδικό χαμένο πέναλτι της διαδικασίας, αυτό του Άαρον Ράμσεϊ, ενώ ο δεύτερος ευστόχησε στο τελευταίο, που «χάρισε» ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μετά από 42 χρόνια «ανομβρίας».

 


Ο MVP
Αναμφισβήτητα ο Κέβιν Τραπ. Είναι ο άνθρωπος που κρατά «όρθια» την ομάδα του στην παράταση και εν τέλει, αποκρούει το πέναλτι του Ράμσεϊ για να ανοίξει τον δρόμο προς το τρόπαιο.

Η φάση του αγώνα
Η εξαιρετική απόκρουση του Τραπ στο 118', όταν σταμάτησε το εξ επαφής σουτ του Κεντ και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Τούτα (59' Χασέμπε), Εντικά (100' Λεντς), Κνάουφ, Κόστιτς, Σο (106' Χρούστιτς), Ρόντε (90' Γιάκιτς), Λίντστρεμ (70' Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ
 
Ρέιντζερς (Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (117' Ρουφ), Καμαρά (91' Άρφιλντ), Λάντστραμ, Τζακ (74' Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74' Σακάλα, αλλ. 117' Ράμσεϊ), Αρίμπο (101' Σαντς)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0