Football Talk

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-2: Ανατροπή με Μάτιπ και θρίλερ στην τελευταία στροφή της Premier League! (video)

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-2: Ανατροπή με Μάτιπ και θρίλερ στην τελευταία στροφή της Premier League! (video)

Μπορεί η Σαουθάμπτον να ήταν αδιάφορη και να διεκδίκησε όσο μπορούσε το ματς απέναντι στην Λίβερπουλ, όμως οι «κόκκινοι» δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτη την γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι με την Γουέστ Χαμ. Ανέτρεψαν το σκορ, επικράτησαν με 2-1 με «χρυσό» σκόρερ τον Μάτιπ και οδεύουμε σε ένα πραγματικό θρίλερ στην τελευταία αγωνιστική!

Η γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι με την Γουέστ Χαμ δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη για την Λίβερπουλ και οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, έκαναν τα πάντα για να πάει ξανά η διαφορά στον έναν βαθμό. Γύρισαν το ματς με την Σαουθάμπτον και με το τελικό 2-1, δίνουν παράταση για μία… τελευταία εβδομάδα στο «θρίλερ» της Premier League!

Όλα αυτά έλαβαν χώρα υπό δύσκολες συνθήκες καθώς ο Γερμανός προπονητής είχε προβεί σε εννέα αλλαγές στην σύνθεσή της Λίβερπουλ, τον Μανέ και τον Σαλάχ για πρώτη φορά εκτός αυτής, τον Φαν Ντάικ για… ξεκούραση και τον Κώστα Τσιμίκα βασικό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Σαουθάμπτον βρέθηκε και μπροστά στο σκορ στο 13’ λεπτό, χάρη στο γκολ του Ρέντμοντ, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άλισον.


Αυτό όμως ήταν και το… ιδανικό «σοκ», όσο οξύμωρο και αν ακούγεται για να αφυπνιστούν οι «κόκκινοι». Ισοφάρισαν με τον Μιναμίνο στο 25’ και από εκεί και πέρα, είδαμε μία δική τους κυριαρχία στο Σεντ Μέρις.


Μετά την λήξη του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ επέστρεψε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να φτάσει σε αυτήν. Ο Τσιμίκας λίγο έλειψε να δώσει ακόμη μία ασίστ στην σεζόν, στον Ντιόγο Ζότα στο 50’, αλλά αυτός σούταρε εκτός εστίας, ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Χάρβεϊ Έλιοτ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από δύσκολη γωνία, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με το δεξί.


Η πίεση συνεχίστηκε με την συμπλήρωση μίας ώρας με ωραίο σουτ του Κέρτις Τζόουνς, αλλά το πολυπόθητο προβάδισμα επετεύχθη στο 67’, έπειτα από κόρνερ του Greek Scouser.

Ο Τσιμίκας σέντραρε, η άμυνα της Σαουθάμπτον και συγκεκριμένα ο Ελιονούσι δεν έδιωξε καλά και η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Μάτιπ, που την βρήκε όσο χρειαζόταν ώστε να «γράψει» το 2-1.


Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ άρχιζε να πιέζει ακόμη ψηλότερα, αλλά η άμυνα των «αγίων» ήταν εκεί για να διατηρήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-1. Όπως και να έχει όμως, ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα του Κλοπ αναμένει ένα δώρο του… Στίβεν Τζέραρντ για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ενός ακόμη  τίτλου της ιστορίας της!

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ - Πίτερς, Λιάνκο, Στέφενς, Σαλισού, Ρέντμοντ, Τέλα (71' Άρμστρονγκ), Ντιαλό (71' Ρομέου), Γουόρντ - Πράους, Ελιουνούσι, Μπρόγια (82' Άνταμς)

Λίβερπουλ: Άλισον, Τσιμίκας, Μάτιπ, Κονατέ, Γκόμες (46' Χέντερσον), Τζόουνς, Έλιοτ (65' Οριγκί), Μίλνερ, Μιναμίνο, Ζότα, Φιρμίνο (83' Κεϊτά)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0