Football Talk

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι, πήραν την νίκη και την δεύτερη θέση

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι, πήραν την νίκη και την δεύτερη θέση

Στην… πρόβα τζενεράλε του τελικού Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα του Παναθηναϊκού με 2-0 στην Τούμπα, μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση.

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με 2-0 και κατέκτησε παράλληλα την δεύτερη θέση. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους και πήραν ένα δίκαιο τρίποντο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, λόγω και του επερχόμενου τελικού Κυπέλλου (21/05, 20:00), κάτι που τελικά στοίχισε στο «τριφύλλι».

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς τις επιθετικές διαθέσεις του και το πρώτο 45λεπτο τού ανήκει ξεκάθαρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει απάντηση.

Στο 12’ ο ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει την πρώτη τεράστια ευκαιρία του, με τον Διούδη να στέλνει την μπάλα κόρνερ μετά από την επικίνδυνη κεφαλιά του Άκπομ από κοντά.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, στο 14’ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν τελικά το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Ίνγκασον θα πάρει μια φαινομενικά ακίνδυνη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα προς τον Διούδη. Η αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως, θα δώσει την ευκαιρία στον Σβαμπ να την τσιμπήσει προ του Έλληνα τερματοφύλακα και να την στείλει στα δίχτυα για το 1-0.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη στα πρώτα λεπτά και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Σίντκλεϊ που είχε πατήσει περιοχή, εκμεταλλεύτηκε με κεφαλιά την σέντρα του Λύρατζη από τα δεξιά, με τον Διούδη να αποκρούει σε πρώτο χρόνο. Η άμυνα των «πρασίνων» όμως δεν κατάφερε να διώξει άμεσα, με τον Άκπομ να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 

O ΠΑΟΚ δεν έδειξε καμία διάθεση να ηρεμήσει και συνέχισε την πίεση. Στο 28’ μια κάθετη πάσα βρήκε τον Σόαρες στην πλάτη της άμυνας, με τον Διούδη να βγαίνει έγκαιρα και να μπλοκάρει.

Η μοναδική απειλή του Παναθηναϊκού ήρθε τελικά στο 40’. Ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό αλλά δεν κατάφερε να «ενοχλήσει» τον Πασχαλάκη, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από νωρίς βγήκε στην επίθεση με στόχο και τρίτο γκολ, με τον Ίνγκασον στο 50’ να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα από τα αριστερά αλλά τον Διούδη να μπλοκάρει. 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει μπροστά για να πετύχει το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι όμως συνέχισαν να είναι πιο επιθετικοί. Στο 66’ ο Ολιβέιρα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, με χώρο για να τρέξει και μόνο τον Διούδης μπροστά του. Ο Πορτογάλος επιθετικός όμως καθυστέρησε, με τον Βαγιαννίδη να έρχεται από πίσω του και με ένα εξαιρετικό τάκλιν να του παίρνει την μπάλα.

Σχεδόν 10 λεπτά αργότερα, στο 75’, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 3-0. Ο Ελ Καντουρί επιτέθηκε από τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στο όριο της περιοχής, όπου βρισκόταν μόνος του ο Σβαμπ. Ο Αυστριακός είχε χρόνο και χώρο να σουτάρει, έστειλε όμως την μπάλα ψηλά άουτ.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Παναθηναϊκό ήταν η αποβολή του Μακέντα στο 90’. Ο Ιταλός είδε την δεύτερη κίτρινη για ένα αχρείαστο φάουλ πάνω στον Σβαμπ και δεν θα έχει έτσι την δυνατότητα να συμμετάσχει στον τελικό του Σαββάτου.

Δίκαιη νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Η ήττα αυτή τελειώνει και το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, το οποίο είχε φτάσει τα 11 παιχνίδια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (71’ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (62’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σόαρες (71’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (62’ Ολιβέιρα)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Αλεξανδρόπουλος, Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (86’ Πέρεθ), Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Μαουρίσιο (74’ Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75’ Κώτσιρας), Καρλίτος.

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0