Football Talk

Από την Τούμπα μέχρι το ΟΑΚΑ: Το δύσβατο ταξίδι του ΠΑΟΚ μέχρι τον τελικό του κυπέλλου (video)

Από την Τούμπα μέχρι το ΟΑΚΑ: Το δύσβατο ταξίδι του ΠΑΟΚ μέχρι τον τελικό του κυπέλλου (video)
Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Ελλάδος είναι προ των πυλών και το BN Sports καταγράφει την πορεία του ΠΑΟΚ από την πρώτη του αναμέτρηση στην Τούμπα, μέχρι τον τελικό του ΟΑΚΑ. Ένα ταξίδι που ξεκινάει με αντίπαλo την Λάρισα και καταλήγει σε αγώνα deja vu, με τον Παναθηναϊκό.
Έπειτα από οκτώ χρόνια και εκείνη την οδυνηρή ήττα στον τελικό με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. 4-1), ο «δικέφαλος του βορρά» έχει την ευκαιρία να «πάρει το αίμα του πίσω». Στην διοργάνωση του, εκεί όπου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο πλευρό του έχει γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος.
 
Με τέσσερις κατακτήσεις τα περασμένα πέντε χρόνια, ετοιμάζεται για ακόμη έναν τίτλο. Τον ένατο συνολικά στην ιστορία του, όντας ο τέταρτος σύλλογος με τις περισσότερες κατακτήσεις. Για να φτάσει όμως μέχρι το σημείο αυτό, η πορεία δεν ήταν εύκολη και χρειάστηκε να προσπεράσει δύσβατα εμπόδια. «Buzzer beater» στο 90ο λεπτό, μία επική ανατροπή και ένα χρυσό εκτός έδρας γκολ είχαν την τιμητική τους στον δρόμο προς το ΟΑΚΑ...
ΠΑΟΚ - ΑΕΛ / «Φάση των 16» (σ.σ. 4-2)
Πρώτο εμπόδιο για τους Θεσσαλονικείς η θεωρητικά πιο αδύναμη Λάρισα η οποία αγωνίζεται στην Super League 2. Το πρώτο σκέλος πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Αλκαζάρ, εκεί όπου οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν ισοπαλία, με τελικό σκορ 1-1. Μέχρι το 90ο λεπτό μάλιστα προηγούταν, χάρις σε γκολ του Ταχάρ, ωστόσο ο Κούρτιτς κατόρθωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να «ξεράνει» τους Θεσσαλούς. 
 
H ρεβάνς διατήρησε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς παρ' ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ χάρις σε αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη, ισοφάρισαν άμεσα, μέσω του Μάριου Όγκμποε. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση εμφανίσθηκε ο Άκπομ, ο οποίος με δύο διαδοχικά τέρματα στο τελευταίο τέταρτο έδωσε πανηγυρικά την πρόκριση στην ομάδα του.
 
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ / Προημιτελικός (σ.σ. 2-1)
Aπό το θεωρητικά εύκολο εμπόδιο της ΑΕΛ, ακολούθησε η μεγάλη μάχη των δικεφάλων. Το πιο παραδοσιακό ζευγάρι των τελευταίων ετών, που πιστό στην παράδοση προσέφερε και πάλι μοναδικές συγκινήσεις. Η πρώτη αναμέτρηση έληξε με ένα άοσμο 0-0, με highlight ένα ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ.
 
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην ρεβάνς ήταν ανεπανάληπτα. H AEK ήταν καλύτερη για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, γεγονός που μεταφράστηκε σε προβάδισμα, χάρις τον Αντρέ Σιμόες. Και όμως, μία ασύλληπτη έμπνευση του Κούρτιτς στο 95ο λεπτό και ένα ακόμη όμορφο τέρμα από τον Μίτριτσα, κατόρθωσαν να βάλουν «ταφόπλακα στα όνειρα» των γηπεδούχων. Όλα αυτά στα τελευταία τρία λεπτά των καθυστερήσεων και ενώ η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη κρατούσε την πρόκριση.
 
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός / Ημιτελικός (σ.σ. 1-1)
Τελευταίο και δυσκολότερο εμπόδιο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ο πρωταθλητής Ελλάδος. Ο πρώτος αγώνας της Τούμπας βρήκε και τις δύο ομάδες νωχελικές, προσφέροντας χαμηλού επιπέδου θέαμα και τελειώνοντας το 90λεπτο με ένα φτωχό 0-0 που άφηνε τις τύχες του ημιτελικού ανοιχτές.
 
Παρόμοια και η εξέλιξη του επαναληπτικού, εκεί όπου οι φίλαθλοι του Γεώργιος Καραϊσκάκης παρακολούθησαν παράταση. Στον έξτρα χρόνο οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί. Τον τελευταίο λόγο όμως είχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επτά λεπτά πριν την λήξη ισοφάρισε και εν τέλει πανηγύρισε την πρόκριση, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Ολιβέιρα και Τσόλακ!
 
Απομένει πλέον η τελευταία σκηνή. Με τον Παναθηναίκό του Γιοβάνοβιτ, που φαίνεται να είναι η κορυφαία ομάδα του δεύτερου μισού της σεζόν. Τα κίνητρα τεράστια και για τους δύο μονομάχους, οι οποίοι θα παλέψουν μπροστά σε περίπου 45 χιλιάδες φιλάθλους, με μοναδικό σκοπό την βαρύτιμη κούπα του κυπέλλου!
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0