Football Talk

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 2-0: Έμεινε... μετεξεταστέα και βλέπει να απομακρύνεται το όνειρο του Champions League! (video)

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 2-0: Έμεινε... μετεξεταστέα και βλέπει να απομακρύνεται το όνειρο του Champions League! (video)

Μια κάκιστη εμφάνιση από την Άρσεναλ, έδωσε το δικαίωμα στη Νιούκαστλ να πάρει μια άνετη νίκη με 2-0 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ για την 37η αγωνιστική της Premier League και ουσιαστικά να θέσει τους «κανονιέρηδες» εκτός τετράδας.

Μπορεί η αναμέτρηση να είχε χαρακτήρα «τελικού», αλλά μόνο έτσι δεν τον αντιμετώπισαν οι παίκτες της Άρσεναλ. Η παθιασμένη Νιούκαστλ που ήθελε να αποχαιρετήσει το κοινό της με νίκη, έκανε αυτό που έπρεπε και παράλληλα στέλνει την Τότεναμ με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Champions League.

Εμφανώς αγχωμένοι οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να έχουν το πάνω χέρι, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να κερδίζουν αρκετές μπάλες, μην αφήνοντας τους αντιπάλους τους να κάνουν παιχνίδι. Ο Ράμσντεϊλ, που ήταν εμφανώς νευρικός, απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά χρειάστηκε να επέμβει μονάχα σε ένα σουτ του Σεντ-Μαξιμέν στο 36’, στην μεγαλύτερη φάση του 45λεπτου. Από την άλλη η Άρσεναλ στις λιγοστές φορές που πάτησε περιοχή, έχει να επιδείξει ένα εύκολο για τον Ντουμπράβκα, σουτ από τον Σακά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η υπεροχή της Νιούκαστλ απέδωσε καρπούς. Στο 56’ ο Ζοέλιγκτον έκανε μια κούρσα από τα αριστερά, έκανε την σέντρα και ο Μπεν Γουάιτ στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Αρτέτα σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, έβγαλε τον Ταβάρες για να περάσει στη θέση του ο Λακαζέτ, με αποτέλεσμα οι «καρακάξες» να εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους και να συνεχίζουν να απειλούν με Γουίλσον και Ζοέλινγκτον.

 

Μάλιστα στο 78’ ο Μέρφι έχασε μοναδική ευκαιρία όταν βρέθηκε ένας με έναν με τον Ράμσντεϊλ, αλλά ο Άγγλος κίπερ του αρνήθηκε το γκολ. Κάτι που δε κατάφερε να κάνει στο 85’ όταν ο Μπρούνο Γκιμαράες πήρε ένα ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και σε ανυπεράσπιστη ουσιαστικά εστία έγραψε το 2-0.

 

Έτσι, η Άρσεναλ έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την Τότεναμ στο κυνήγι της τέταρτης θέσης και πλέον χρειάζεται ένα… θαύμα για να καταφέρει να προσπεράσει τους «σπερς». Συγκεκριμένα, την τελευταία αγωνιστική (22/5) η ομάδα του Αρτέτα πρέπει να κερδίσει στο Έμιρειτς την Έβερτον και την ίδια ώρα η Τότεναμ να ηττηθεί από τη Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ, καθώς στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να καλύψουν διαφορά 15(!) τερμάτων.

Νιούκαστλ (Ε. Χάου): Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σερ (48’ Λασέλς), Μπερν, Τάργκετ, Λόνγκσταφ, Γκιμαράς, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (77’ Μέρφι), Γουίλσον (93’ Γκέιλ), Σεντ-Μαξιμέν (77’ Φρέιζερ)

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (40’ Σοάρες), Γουάιτ, Γκάμπριελ (73’ Πεπέ), Ταβάρες (62’ Λακαζέτ), Ελνένι, Τσάκα, Σακά, Έντεγκαρντ, Σμιθ-Ρόου (56’ Μαρτινέλι), Ενκέτια

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0