Football Talk

Οι Έλληνες που καθήλωσαν την Ευρώπη: Ο «Greek Scouser» Τσιμίκας, ο ηγέτης Μπακασέτας και το… πολυβόλο Γιακουμάκης (video)

Οι Έλληνες που καθήλωσαν την Ευρώπη: Ο «Greek Scouser» Τσιμίκας, ο ηγέτης Μπακασέτας και το… πολυβόλο Γιακουμάκης (video)

Γκολ, τίτλοι, διακρίσεις και στο τέλος, το όνομά του στα χείλη των οπαδών. Η σεζόν 2021/22 φτάνει στο τέλος της και το BN Sports σας παρουσιάζει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έκαναν την Ευρώπη να μιλάει… ελληνικά.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα, στον τελικό του FA Cup κόντρα στην Τσέλσι, ήταν αυτή που χάρισε τον τίτλο στη Λίβερπουλ και στον Έλληνα μπακ, μία (ακόμα πιο υψηλή) θέση στις καρδιές των οπαδών. Ο Έλληνας μπακ ζει το όνειρο του και μαζί του, όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει κάθε επιτυχία του.

Δεν είναι μόνος του όμως. Η σεζόν 2021/22 ρίχνει… αυλαία και το BN Sports κάνει τον απολογισμό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που καθήλωσαν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη)

Η παραμονή της Στουτγκάρδης στη Bundesliga, ενεργοποίησε αυτόματα την οψιόν αγοράς του Ντίνου Μαυροπάνου και ο Έλληνας στόπερ θα μείνει μόνιμα στη Γερμανία. Ο διεθνής στόπερ θα προσθέσει στα ταμεία της Άρσεναλ το ποσό των τριών με έξι εκατ. ευρώ, το οποίο είναι πολύ… λίγο μπροστά σε αυτά που έκανε φέτος ο νεαρός άσος. Συνολικά έπαιξε 32 παιχνίδια με απολογισμό πέντε γκολ και μία ασίστ, παίρνοντας τη φανέλα βασικού στο… σπίτι.

Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Τι να πει κανείς για αυτό το παιδί; Ο Κώστας Τσιμίκας έχει, δικαιωματικά, τη καλύτερη στιγμή Έλληνα ποδοσφαιριστή στη σεζόν, όταν ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι κόντρα στη Τσέλσι και χάρισε στη Λίβερπουλ το FA Cup. Ο διεθνής μπακ ζει το όνειρο του, έχοντας συνολικά 25 συμμετοχές και έξι ασίστ στο ενεργητικό του ενώ παίρνει όλο και περισσότερες εμπειρίες από το Νησί. Παράλληλα, έχει σηκώσει και το Λιγκ Καπ.

Γιώργος Αθανασιάδης (Σέριφ Τιρασπόλ)

Ακόμα μία περίπτωση που είναι δανεικός στην ομάδα που έγραψε… ιστορία. Ο Γιώργος Αθανασιάδης έχει παραχωρηθεί από την ΑΕΚ στη Σέριφ Τιρασπόλ και το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Ένωση για να κοιτάξει το επόμενο βήμα της καριέρας του. Στη Μολδαβία, ο Έλληνας πορτιέρο έγινε ο MVP της σεζόν, καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στον δρόμο για το πρωτάθλημα αλλά και της τρελής πορείας στο Champions League, κόντρα σε Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ.

Βαγγέλης Παυλίδης (Άλκμααρ)

Τα 2,5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Άλκμααρ το περασμένο καλοκαίρι… βγήκαν και με το παραπάνω. Ο Βαγγέλης Παυλίδης τα πήγε εξαιρετικά με τον ολλανδικό σύλλογο, καθώς μέτρησε συνολικά 23 γκολ και επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη φετινή σεζόν. Ταυτόχρονα, ήδη οι προτάσεις για το 23χρονο φορ πέφτουν… βροχή από Ολλανδία και εξωτερικό.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα)

Ο «φύλακας-άγγελος» της Μπενφίκα. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του και… δικαίως. Ο Έλληνας πορτιέρο κατάφερε να φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League, όπου έπεσε πάνω στη τρομερή Λίβερπουλ, όμως ήταν από τους μόνους που διασώθηκαν φέτος. Οι «αετοί» δεν είχαν και τη καλύτερη σεζόν της ιστορία τους, με αποτέλεσμα ο Έλληνας άσος να ξεχωρίσει σαν τη «μύγα μέσα στο γάλα». Συνολικά έπαιξε σε 48 ματς, μετρώντας 51 γκολ παθητικό αλλά και 18 ανέπαφες εστίες.

Γιώργος Γιακουμάκης (Σέλτικ)

«Δαίμονας» των αντίπαλων διχτυών. Αυτό είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος δεν έμεινε μόνο στο τρελό ρεκόρ με τη Φένλο πέρσι αλλά μάτωσε τις αντίπαλες εστίες και στη Σκωτία. Ο Έλληνας επιθετικός πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τη Σέλτικ αλλά αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, μέτρησε συνολικά 17 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, δείχνοντας τις επιθετικές αρετές που διαθέτει.

Δημήτρης Λημνιός (Τβέντε)

Μπορεί στη Κολονία να μην βρήκε ποτέ τα πατήματά του, όμως στη Τβέντε πάει… «τρένο». Ο Δημήτρης Λημνιός είδε τον δανεισμό του στον ολλανδικό σύλλογος να αποδίδει… καρπούς καθώς με τη δική του βοήθεια, η ομάδα επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο διεθνής εξτρέμ φόρεσε σε 35 επίσημα ματς της φανέλα της Τβέντε, πετυχαίνοντας επτά γκολ αλλά και δύο ασίστ, κάνοντας την απόλυτη διαφορά.

Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ)

Ο ηγέτης της Τραμπζονσπόρ. Οι Τούρκοι πίνουν «νερό» στο όνομά του, καθώς ο Τάσος Μπακασέτας τους επανάφερε στην κορυφή της Τουρκίας έπειτα από 38 χρόνια. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής σεζόν αφού μέτρησε εννέα γκολ και οκτώ ασίστ σε 42 παιχνίδια που αγωνίστηκε, συμβάλλοντας στα μέγιστα για να ανέβει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο.

Φυσικά, τα παραπάνω ονόματα δεν είναι τα μοναδικά από τους Έλληνες παίκτες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Μέσα σε αυτούς θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και ο Δημήτρης Γούτας αλλά και ο Δημήτρης Νικολάου με τον Ταξιάρχη Φούντα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0