Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-2: Έδωσε την τελευταία του παράσταση μαχόμενος μέχρι το τέλος!

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-2: Έδωσε την τελευταία του παράσταση μαχόμενος μέχρι το τέλος!

Το «αντίο» στη Super League είπε ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, μένοντας στο 2-2 με την ομάδα της Αρκαδίας.

Αποχαιρέτησε κι επισήμως έπειτα από τρία χρόνια τη Super League ο Απόλλων Σμύρνης. Μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, με πολλές αλλαγές προπονητών και δυσκολίες στον δρόμο του.

Στην τελευταία αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη σ’ ένα ματς που παρά το γεγονός πως η ίδια γνώριζε για τον υποβιβασμό της, σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να τα παρατάει.

Μαζί με τον Απόλλωνα, ο Μίλαν Ράσταβατς αποχαιρέτησε με τη σειρά του και την ομάδα του Αστέρα. Το συμβόλαιο του Σέρβου έχει ημερομηνία λήξης τον ερχόμενο Ιούνιο, με τη διοίκηση να μην το ανανεώσει. Διάδοχός του θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος θα αποτελέσει με τη σειρά του παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Απόλλων ήταν η ομάδα που πατούσε εμφανώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3’ ο Ντάουντα ήταν ο πρώτος που απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου καθώς προσπέρασε τους προσωπικούς του αντιπάλους και σούταρε μέσα από την περιοχή. Η προσπάθειά του ήταν καλή, ωστόσο η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν ξανά την πόρτα του Έλληνα κίπερ. Συγκεκριμένα στο 12’ οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση με τον Ντάουντα να τροφοδοτεί τον Φατιόν από τα δεξιά. Εκείνος πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ, αλλά αυτή πέρασε και σε αυτή την περίπτωση εκτός.

Από την πλευρά του ο Αστέρας δυσκολεύτηκε σε γενικές γραμμές να ενεργήσει επιθετικά. Μάλιστα χρειάστηκαν 17 λεπτά προκειμένου να το κάνει ωστόσο η προσπάθεια του Κανελλόπουλου ήταν αρκετά καλή, αν και κατέληξε στην αγκαλιά του Κότσαρη.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αρκετά από εκείνο το σημείο, μέχρι και τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Μοναδική εξαίρεση η φάση στο 38’, όταν ο Σλίβκα επιχείρησε να νικήσει τον Παπαδόπουλο με δυνατό σουτ, κι εκείνη του Ριέρα στο 42’, με τον Ισπανό να σουτάρει δίχως όμως να βρίσκει στόχο.

barrales.jpg

2ο ΗΜΙΧΟΝΟ

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τους Αρκάδες. Στο 49’ ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον -ποιον άλλο;- Μπαράλες να παίρνει τη σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να κάνει το 1-0.

Όντας λοιπόν μπροστά στο σκορ, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς θέλησε να ασκήσει πίεση προκειμένου να βρει κι ένα δεύτερο. Από την άλλη ο Απόλλων δεν τα παράτησε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση με μια καλή ευκαιρία του Καργιόπουλου στο 62’.

Αυτό λοιπόν και έπραξε! Στο 69’ κι έπειτα από γύρισμα από τη δεξιά πλευρά, ο Τσιλούλης έπιασε ένα απευθείας σουτ κι έγραψε έτσι το 1-1. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν έμελλε όμως να κρατήσει πολύ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμά του. Στο 73’, λοιπόν, η μπάλα στρώθηκε στον Ιγκλέσιας -μετά από την αποτυχημένη κεφαλιά του Σίτο- και μ’ ένα δυνατό σουτ έγραψε το 2-1!

Τελικά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντάουντα να βάζει το όνομά του στον πίνακα με τους σκόρερ. Συγκεκριμένα ο Νιγηριανός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης ο Ιγκλέσιας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς μάρκαρε επικίνδυνα τον σκόρερ του Απόλλωνα στο ύψος της μεσαίας γραμμής.

iglesias.jpg

Ο MVP

Ο Καρμόνα πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Ισπανός μπακ έπαιξε κομβικό ρόλο για τον Αστέρα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 14 προωθημένες πάσες και 1/6 γεμίσματα.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ντάουντα στις καθυστερήσεις, το οποίο έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα (65’ Καστάνιο), Αντζουλάς, Άλβαρες, Κανελλόπουλος (61’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο (80’ Βαλιέντε), Σίτο (81’ Σόνι), Ριέρα, Μιχόπουλος (61’ Κρεσπί), Μπαράλες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (88’ Ντούμας), Βιτλής (81’ Τοτοαρίμα), Λισγάρας, Γκουστάβο, Κάστρο (60’ Κραγιόπουλος), Μαρτίνες (60’ Τσιλούλης), Φατιόν, Σλίβκα (88’ Παπαγεωργίου), Ντάουντα, Ιωαννίδης

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0