Football Talk

Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0: «Χείρα» βοηθείας και τώρα η πίεση στην Άρσεναλ!

Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0: «Χείρα» βοηθείας και τώρα η πίεση στην Άρσεναλ!

Η Τότεναμ ήθελε πολύ το τρίποντο και το πήρε, έστω και δύσκολα. Ακόμα και αν χρειάστηκε το χέρι του Άσλει Μπάρνς. Με τη νίκη αυτή τα «Σπιρούνια» προσπέρασαν στη μάχη της τετράδας την Άρσεναλ (με ματς περισσότερο βέβαια) και έστρεψαν την πίεση στην ομάδα του Αρτέτα.

Ότι δεν κατάφερε η Τότεναμ σε 45 λεπτά παιχνιδιού, το πέτυχε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην οικονομία της τέταρτης θέσης, άφησε πίσω της την Άρσεναλ (παίζει αύριο στις 22:00 απέναντι στη Νιουκάστλ) και ελπίζει. Αντίθετα, η Μπέρνλι μπλέκεται ακόμα περισσότερο στην υπόθεση παραμονής, μια αγωνιστική πριν το τέλος

Στο πρώτο ημίχρονο τα «σπιρούνια» είχαν την καθολική υπεροχή των κινήσεων, κυκλοφορώντας καλά τη μπάλα και ψάχνοντας την ευκαρία που θα τους βάλει μπροστά στο σκορ. Η γνωστή, σφιχτή και άκρως προσηλωμένη άμυνα της Μπέρνλι δυσκόλευε τους γηπεδούχους να παράξουν πληθώρα ευκαιριών με τον Πόουπ να είναι εκεί όταν χρειάστηκε (14’ και 17’ κεφαλιές Χάρι Κέιν). Η Μπέρνλι έχοντας το νου της στα μετόπισθεν, άργησε να βγει μπροστά και στο 28’ απείλησε πρώτη φορά με τον Κορνέ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Γιορίς.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο βάραιναν τα πόδια των γηπεδούχων από το άγχος, με το γκολ να μην έρχεται παρά τις όποιες προσπάθειες. Στα χασομέρια όμως του ημιχρόνου και σε μια φάση που δεν έγινε αντιληπτή στην κανονική διάρκεια, ο Άσλει Μπάρτον υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι (απλωμένο χέρι) στο 45+4 και ο Κέιν ευστόχησε, μετά και την αρωγή του VAR.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξε άρδην η εικόνα. Η Μπέρνλι ξεκίνησε πολύ δυναμικά ψάχνοντας έστω το βαθμό της ισοπαλίας, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο πεντάλεπτο 60’-65’ χάθηκαν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες της αναμέτρησης. Ο Άσλει Μπάρνς έχασε μεγάλη να εξιλεωθεί για το πέναλτι που υπέπεσε, το σουτ του όμως κατέληξε στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Νικ Πόουπ αρνήθηκε στον Σον από κοντά το 22ο του γκολ στη σεζόν, κρατώντας τους φιλοξενούμενους μέσα στο ματς. Το ίδιο συνέβη και στο 83’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές και την ίδια κατάληξη.

Η Μπέρνλι προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν το σκορ όμως παρέμεινε ίδιο. Η Τότεναμ πανηγύρισε μια πολύ δύσκολη αλλά σημαντική νίκη που τη στέλνει στην τέταρτη θέση, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Mάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0