Football Talk

Χάρι Κέιν: «Έγραψε» ιστορία με το πέναλτι κόντρα στην Μπέρνλι και συνεχίζει την παράδοση των Άγγλων!

Χάρι Κέιν: «Έγραψε» ιστορία με το πέναλτι κόντρα στην Μπέρνλι και συνεχίζει την παράδοση των Άγγλων!

Έναν άλλο Χάρι Κέιν παρακολουθούμε στον δεύτερο γύρο της Premier League και υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε. Σκόραρε ξανά απέναντι στην Μπέρνλι και «έγραψε» ιστορία σε μία… ιδιαίτερη κατηγορία. Είναι άλλωστε πλέον, ο μοναδικός εν’ ενεργεία ποδοσφαιριστής, με τόσα εύστοχα πέναλτι στην καριέρα του σε επίπεδο πρωταθλήματος, κρατώντας «ζωντανή» και την παράδοση των Άγγλων!

Προφανώς και δεν χρειάζεται το σημείο του πέναλτι για να σκοράρει ο Χάρι Κέιν. Μιλάμε άλλωστε για τον καλύτερο, κατά γενική ομολογία, Άγγλο σέντερ φορ των τελευταίων ετών. Τον άνθρωπο που καθοδηγεί την Τότεναμ προς το Champions League και αυτόν που αναδείχθηκε πέρυσι ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα που ολοκληρώνει μία σεζόν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και των «ασίστερ» στο «Νησί»!

Φέτος, η χρονιά του δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λόγω της έντονης μεταγραφολογίας του περσινού καλοκαιριού, αλλά η έλευση του Αντόνιο Κόντε έμοιαζε ιδανική για να συνέλθει ο Κέιν. Με το πέρασμα του χρόνου, ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του και το κέφι του για ποδόσφαιρο.

Είναι και πάλι πρωταγωνιστής για την Τότεναμ, όντας ο δεύτερος σκόρερ της πίσω μόνο από τον Σον. Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως χρειάστηκε δύο πέναλτι για να ξεπεράσει τα 21 συνεχόμενα εύστοχα του Σαλάχ, με τον Κέιν να φτάνει αισίως τα 23 και να έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που αστόχησε.

Πότε ήταν; Τον Φεβρουάριο του 2018 απέναντι στον Κάριους, με τον Κέιν να αστοχεί στο 87ο λεπτό, αλλά να διορθώνει το δικό του λάθος από τα «11» βήματα, πέντε λεπτά αργότερα.

Όπως και να έχει όμως, ο Χάρι Κέιν είναι και ο μοναδικός εν΄ ενεργεία ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Μαρκ Νομπλ της Γουέστ Χαμ, που έχουν ευστοχήσει σε 28+ πέναλτι στην καριέρα τους!

Στην κορυφή βρίσκεται ο Φρανκ Λάμπαρντ με 32, μετά ο Στίβεν Τζέραρντ με τρία λιγότερα και τρίτος σε… ισοπαλία ο Κέιν με τον Νομπλ! Καλά καταλάβατε, τέσσερις Άγγλοι, με τον Αγουέρο να είναι ο πρώτος μη Βρετανός που συμπληρώνει την πεντάδα με 27!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0