Football Talk

Μίλαν - Αταλάντα: Μία ώρα ταξίδι... κρίνει τις τύχες της φετινής Serie A! (video)

Μίλαν - Αταλάντα: Μία ώρα ταξίδι... κρίνει τις τύχες της φετινής Serie A! (video)
Προτελευταία αγωνιστική και οι πρωτοπόροι «ροσονέρι» υποδέχονται την γειτονική ομάδα του Μπέργκαμο. Μία αναμέτρηση η οποία κρίνει σε τεράστιο βαθμό την κατάκτηση του «σκουντέτο», αλλά και την διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. 

Το Σαν Σίρο φοράει τα καλά του για να υποδεχθεί την Αταλάντα, η οποία καλείται να να χαλάσει την γιορτή των Μιλανέζων τιφόζι. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται δύο πόντους πάνω από την συμπολίτισσα Ίντερ με μία εναπομείνασα αγωνιστική (σ.σ. με την Σασσουόλο), τότε η επίτευξη της σημερινής νίκης τους χαρίζει ουσιαστικά το πρωτάθλημα.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει η ομάδα του Τζιάν Πίερο Γκασπερίνι η οποία παρ' ότι παίζει και φέτος το συνηθισμένο της θελκτικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται μία ανάσα από την μη ευρωπαϊκή της έξοδο. Φιγουράρει στην έβδομη θέση, πίσω από Ρόμα και Φιορεντίνα οι οποίες προηγούνται με δύο και έναν βαθμό αντίστοιχα.  Κοινώς, τα εισιτήρια του Europa και Conference League κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από την αποψινή βραδιά (15/5)!

Όσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η Μίλαν του Λούκα Πιόλι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις, με τελευταίο της θύμα την αξιόμαχη Ελλάς Βερόνα του Ίγκορ Τούντορ. Βαρόμετρο θα αποτελέσει και πάλι η παρουσία του Σάντρο Τονάλι, του οποίου η παρουσία στον άξονα οδηγεί σταθερά την ομάδα του στον δρόμο προς τον τίτλο.
tona1.jpg

Ασχέτως βέβαια με την νωχελική εντός των τειχών φετινή πορεία της Αταλάντα, το έμψυχο δυναμικό της παραμένει εξαιρετικό. Η βαθμολογική της θέση έγκειται κυρίως σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και συχνές απουσίες κομβικών παικτών καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Η απουσία του Ντουβάν Ζαπάτα στοίχισε πολλά και αναμένεται να μην αγωνιστεί ούτε σήμερα.

Κι όμως με όπλα τους ΜουριέλΜαλινόφσκι και Πάσαλιτς, η ομάδα του Μπέργκαμο θα ταξιδέψει για να φέρει τα πάνω κάτω στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A. Ξεκούραστη, καθώς θα πραγματοποιήσει ταξίδι μόλις μίας ώρας στο γειτονικό Μιλάνο που το ξέρει τόσο καλά... Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να στερήσει στο Σαν Σίρο την επιστροφή στους τίτλους... 11 χρόνια μετά από το τελευταίο «σκουντέτο»!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0