Football Talk

Γ’ Εθνική: Επιτέλους ώρα … μπαράζ με τους πρωταγωνιστές να μιλούν στο BN Sports! (video)

Γ’ Εθνική: Επιτέλους ώρα … μπαράζ με τους πρωταγωνιστές να μιλούν στο BN Sports! (video)

Η κανονική διάρκεια της Γ’ Εθνικής έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα περίπου, με τις νικητήριες ομάδες κάθε ομίλου να ρίχνονται στη μάχη των μπαράζ με φόντο τον προβιβασμό στη Super League 2. Το BN Sports συζήτησε με τους πρωταγωνιστές για τον έως τώρα απολογισμό τους καθώς και τις βλέψεις τους στο μίνι-πρωτάθλημα.

Τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής κάνουν σέντρα μετά την πολύκροτη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που δικαίωσε το Μακεδονικό.

Μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι κορυφαίες ομάδες των επτά ομίλων θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις ένα από τα συνολικά τέσσερα εισιτήρια που δίνουν την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανάμεσα τους, ιστορικές ομάδες που δεν είναι συνηθισμένες να αγωνίζονται σε ερασιτεχνικό επίπεδο και παλεύουν για την ανάκαμψή τους αλλά και σύλλογοι που έδειξαν αξιοσημείωτη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το BN Sports σκιαγραφεί τα πεπραγμένα τους έως την κορυφή του εκάστοτε ομίλου και παρουσιάζει εκτός των άλλων, αποκλειστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Άλλωστε, τι καλύτερο από τις σκέψεις εκείνων που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα στο γήπεδο και τις προπονήσεις;

Αγροτικός Αστέρας (1ος Όμιλος): Έδειξε από νωρίς τις «άγριες διαθέσεις» του

Η ομάδα του Ευόσμου έβαλε από νωρίς «το νερό στο αυλάκι» και έδειξε ότι η πρόθεση της είναι η πρωτιά και η συμμετοχή στα μπαράζ. Ο Αγροτικός Αστέρας είχε την καλύτερη άμυνα συνολικά της κατηγορίας, δεχόμενος μονάχα οκτώ γκολ σε 22 αγώνες, στηρίχθηκε σε αυτή και κατέκτησε άνετα τον τίτλο του πρωταθλητή του 1ου ομίλου.
agortikos-asteras-820x490.jpg

Η αρμάδα του Κώστα Γαλτσίδη πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις και δίκαια κατέλαβε την πρώτη θέση. Μάλιστα μέχρι τις 9/3 ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου στις τρεις πρώτες κατηγορίες, όταν και γνώρισε την ήττα από την Αλεξανδρούπολη με 1-0. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους «σταχυοφόρους» να επιτύχουν τον πρώτο στόχο της σεζόν και να βρίσκονται επτά αγωνιστικές μακριά από την επιστροφή τους στη Β’ κατηγορία (Super League 2), για πρώτη φορά μετά το 2017.

Μακεδονικός (2ος Όμιλος): Εν τέλει άξιζε η αναμονή

Μάχη σώμα με σώμα δόθηκε με την ομάδα της Κοζάνης μέχρι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και εν τέλει ο πρωτοπόρος κρίθηκε … στα δικαστήρια. Μέχρι και τη Δευτέρα δεν ήταν γνωστό ποια ομάδα θα συμμετείχε στο μίνι πρωτάθλημα των playoff όμως τελικά ο κύβος ερρίφθη.

Ο Μακεδονικός, ο οποίος βέβαια ήταν εξ’ αρχής στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είχε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα τα οποία έθεσαν την άνοδο σε κίνδυνο, ειδικά μετά την ήττα (1-0) από τη συνδιεκδικήτρια Κοζάνη, πέντε στροφές πριν το τέλος.
makedonikos.jpg

Οι δυο σύλλογοι όδευαν χέρι-χέρι, με το προβάδισμα να βρίσκεται στην ομάδα της Νέας Ευκαρπίας (2 βαθμοί). Όλα πήγαν να ανατραπούν όμως στο φινάλε, όταν την τελευταία αγωνιστική, η Λευκίμμη επικράτησε των επικεφαλών με 1-0, έστειλε την Κοζάνη στα μπαράζ και έσωσε την παρτίδα και την παραμονή της στη Γ’ Εθνική.

 Όμως, μετά από κωλυσιεργία ενός μήνα λόγω της εξέτασης της περίπτωσης, ο Μακεδονικός κέρδισε την έφεση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Κερκυραϊκής ομάδας, το ματς κατοχυρώθηκε υπέρ του και τελικά πήρε αυτός την προνομιούχο πρώτη θέση.

Το BN Sports συνομίλησε με το Γιώργο Αμανατίδη, προπονητή του Μακεδονικού, λίγο πριν την έναρξη των μπαράζ και έμαθε το κλίμα στην ομάδα, τη διοικητική συνεισφορά καθώς και την περιρέουσα ατμόσφαιρα.

«Εξαιρετικά ανταγωνιστικός ο όμιλός μας – Η διοίκηση ήταν κάτι παραπάνω από κοντά μας από την πρώτη στιγμή»

  • Αρχικά, συγχαρητήρια για την πορεία σας και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ήταν αυτό εξ’ αρχής ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος ήταν αυτός από την αρχή. Όλος ο προγραμματισμός που κάναμε το καλοκαίρι ήταν για να βγει η ομάδα πρώτη».

  • Υπήρξε κάποιο κομμάτι της σεζόν στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος που να πιστέψατε ότι ίσως χαθεί;

«Υπήρχε κάποιο άγχος και στιγμές ανησυχίας. Είχαμε και ένα σπουδαίο ανταγωνιστή, όπως η ομάδα της Κοζάνης, οπότε υπήρξε ένας φόβος, ναι. Στο τέλος όμως δικαιωθήκαμε. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και την προτελευταία, η ομάδα ήταν πρώτη».

  • Πως ζήσατε εσείς το ταξίδι αυτό αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος;

«Όταν κάνεις πρωταθλητισμό , η πίεση υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Ειδικά σε ένα σύλλογο όπως ο Μακεδονικός που έχει μεγάλη ιστορία. Έχει παίξει και στην πρώτη κατηγορία και στη Β’ με περισσότερες συμμετοχές. Επίσης ως προς τον όμιλο μας, δεν περιμέναμε πως θα ήταν τόσο ανταγωνιστικός. Κρίνοντας πλέον, ίσως αστοχήσαμε σε κάποια κομμάτια στον προγραμματισμό του ρόστερ στην αρχή της χρονιάς, θα έλεγα. Και για αυτό έγιναν και κάποιες διορθωτικές κινήσεις το Δεκέμβρη. Τώρα ως προς την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, νομίζω ότι έγινε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Στο δικό μας όμιλο ειδικά, κάθε Κυριακή τα ματς ήταν ντέρμπι. Δεν μπορούσες να χαλαρώσεις, διότι το «πλήρωνες» ακριβά, ανεξαρτήτως αν έπαιζες με ομάδα που βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας»
2202167-1-1_1.jpg

  • Ήταν κοντά σας η διοίκηση στα «θέλω» σας;

«Ο Μακεδονικός είναι ένας σύλλογος που οργανωτικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμα και από ομάδες Super League. Εγώ θα σας πω κάποιες από τις παροχές που μας διατίθενται. Έχουμε πέντε βοηθητικά γήπεδα, ένα στάδιο μεγάλο, το γυμναστήριο μας, τις σάουνές μας, τους γιατρούς μας, τους ψυχολόγους μας και τους διατροφολόγους μας. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι η διοίκηση ήταν κάτι παραπάνω από κοντά μας, από την πρώτη κιόλας μέρα. Ότι και αν ζητήσαμε, το είχαμε. Και ίσως είναι και αυτός ο λόγος που η ομάδα ήταν εξ’ αρχής στην πρώτη θέση».

  • Έχετε παρακολουθήσει τις υπόλοιπες ομάδες; Έχετε εικόνα από το επίπεδό τους;

«Ναι, έχουμε εικόνα από όλες τις ομάδες. Έχουμε βίντεο από αγώνες τους και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε στείλει και ανθρώπους για σκάουτινγκ. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, γνωρίζουμε απόλυτα τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Απλώς το πάμε βήμα-βήμα. Προς το παρόν έχουμε δουλέψει στο πλάνο μας για την Παναχαϊκή και το πως αγωνίζεται, τα δυνατά και τα αδύνατά της σημεία. Και από Δευτέρα, θα ασχοληθούμε με Προοδευτική και βλέποντας και κάνοντας».

  • Υπάρχει μια αποχή αρκετών ημερών λόγω της δικαστική απόφασης που εκκρεμούσε. Θεωρείται ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό;

«Η αλήθεια είναι ότι καμία ομάδα δε θα είναι έτοιμη. Όσον αφορά εμάς δεν σταματήσαμε να κάνουμε προπονήσεις και να δίνουμε κάποιους φιλικούς αγώνες. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αλλά όχι εκεί που θέλουμε εμείς γιατί η αποχή ήταν μακροχρόνια. Όταν δεν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου, χάνεται ο όποιος ρυθμός. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα παίξει το ρόλο του, είναι οι καιρικές συνθήκες. Αλλιώς θα παίζαμε πριν από 30 ημέρες, αλλιώς τώρα. Άλλες οι θερμοκρασίες. Είναι και το Τετάρτη-Κυριακή κάποιες φορές που δυσχεραίνει την κατάσταση. Όλα αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του μίνι-τουρνουά».

  • Εδώ που έφτασε ο Μακεδονικός, βλέπει μόνο τη Super League 2;

«Εννοείται, εκεί αποσκοπούμε. Εμείς σαν καθαρά ποδοσφαιρικό τμήμα θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες τις δικές μας και της διοίκησης. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Αν και αυτό που προέχει είναι η υγεία των αθλητών, βλέποντας όλες αυτές τις στενόχωρες περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές να καταρρέουν στο γήπεδο. Εύχομαι λοιπόν να βγουν όλα τα παιδιά υγιή από τους αγωνιστικούς χώρους ανεξαρτήτως φανελας. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

Ηρακλής Λάρισας (3ος Όμιλος): Οικογενειακό κλίμα και μεθοδευμένες κινήσεις για το μεγάλο όνειρο

Ο εκπρόσωπος του κάμπου σε αυτά τα μπαράζ, Ηρακλής Λάρισας, ξεκίνησε το ταξίδι με στόχο τον τερματισμό του όσο ψηλότερα γίνεται. Γεγονός που κατάφερε και με το παραπάνω. Πως να μη συμβεί άλλωστε αυτό όταν ένας σύλλογος λειτουργεί σε υγιή πρότυπα;

Ο Ηρακλής Λάρισας είναι μια ομάδα που έχει δώσει βάρος στις εγκαταστάσεις και την ακαδημία. Το φυτώριο τη ομάδας «ανθίζει» και μαζί του, όλοι στη Λάρισα ατενίζουν με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον. Ήταν πρωταρχικός στόχος της τωρινής διοίκησης και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Κλήσεις ποδοσφαιριστών σε αντίστοιχα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας καθώς και μεταγραφές σε ισχυρές ακαδημίες, όπως του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Στα του ομίλου, ο Ηρακλής, ο οποίος αγωνίζεται στο AEL FC Arena από φέτος, πάλεψε μέχρι τέλους με τον ΑΟ Υπάτου, σε ένα χιτσκοκικό φινάλε. Η ομάδα της Βοιωτίας είχε «το πάνω χέρι» μέχρι και τρεις στροφές πριν το τέλος. Σε αυτό το διάστημα όμως έχασε επτά ολόκληρους βαθμούς και μαζί και την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League 2. Ευκαιρία που φυσικά δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η ομάδα της Λάρισας και παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Υπάτου, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.
iraklis-larisas-1.jpg

Αλέξανδρος Γκαλίτσιος: «Τύπος και υπογραμμός η διοίκηση – Θα διεκδικήσουμε στα ίσια τις πιθανότητές μας»

  • Αλέξανδρε αρχικά συγχαρητήρια. Θα ήθελα να ξεκινήσω τη συζήτησή μας με μια πιο προσωπική ερώτηση. Προέρχεσαι από μια αμιγώς ποδοσφαιρική οικογένεια, με πατέρα και αδερφό που έχουν σπουδαίες παραστάσεις. Κατά πόσο σε άγχωσε ή σε δυσκόλεψε στην καριέρα σου αυτό;

«Και ο πατέρας μου και ο αδερφός μου έχουν κάνει μεγάλα πράγματα με την φανέλα της Λάρισας και όχι μόνο, ο Γιώργος. Έχουν πραγματοποιήσει γενικότερα μια μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ από την άλλη δεν ένιωθα ότι είχα να αποδείξω κάτι. Ο καθένας είναι ξεχωριστός Σίγουρα υπήρχαν κάποιες φάσεις που δεν ήταν στα υπέρ μου το ότι προερχόμουν από αυτήν την οικογένεια. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις που θα μπορούσα να βοηθηθώ περισσότερο σε κάποιες ομάδες, αυτό να μην έγινε».

  • Τι σε κέρδισε στην ομάδα και είπες να επιστρέψεις σε πάτρια εδάφη;

«Πέρασα δύσκολη φάση την περσινή χρονιά στην ομάδα της Καλαμάτας, σε σημείο που σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Είχα μάθει για τη φερεγγυότητα της διοίκησης του Ηρακλή, είναι ομάδα της πόλης μου, είδα τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού που έδειξαν ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει και έτσι και εγώ αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση και να είμαι δίπλα στο σπίτι μου. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου, έπαιξε η διοικητική σταθερότητα».

  • Είχες προτάσεις από ομάδες ανώτερων κατηγοριών;

«Ναι, με είχαν προσεγγίσει σύλλογοι από τη Super League 2 αλλά πραγματικά δεν με ενδιέφερε, δε μου έλεγε κάτι. Προτιμούσα να είμαι στον τόπο μου. Έχω την εμπειρία από Γ’ και Β’ εθνική αφού ήταν η πέμπτη φορά που αναδεικνύομαι πρωταθλητής στις δυο αυτές κατηγορίες, τα ζύγισα και αποφάσισα τον Ηρακλή».
237950562_2935682376686533_8288797301531119551_n.jpg

  • Συνάντησες στο σύλλογο όλα όσα είχατε συζητήσει πριν υπογράψεις;

«Στο ακέραιο. Από την πρώτη μέρα μέχρι τη στιγμή που μιλάμε είναι σε όλα ΚΥΡΙΟΙ. Ίσως είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο που ότι έχουμε συμφωνήσει στην αρχή της χρονιάς, εκπληρώνεται στο 100%.»

  • Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας;

«Το κλίμα στα αποδυτήρια. Σε αυτό έχει βοηθήσει αρκετά το γεγονός ότι είμαστε πολλά παιδιά από την πόλη και ότι υπήρχε ένας βασικός κορμός που δούλευε ήδη καλά. Επίσης το δικό τους σημαντικό ρόλο έπαιξαν τόσο το πάθος και η θέληση όσο και οι προσωπικότητες που υπάρχουν στο ρόστερ. Δείγμα και το τελευταίο παιχνίδι με τον άκρως ανταγωνιστικό Ύπατο. Αυτός που το ήθελε περισσότερο, κατέκτησε και την κορυφή».

  • Ποιο το κλίμα ενόψει των μπαράζ; Υπάρχει άγχος;

«Πετύχαμε σε πρώτη φάση αυτό που θέλαμε. Από εδώ και πέρα δεν μπορώ να σου πω ότι πάρουμε σίγουρα το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια. Το πιστεύουμε ότι μπορούμε αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Υπάρχουν αρκετές καλές και ιστορικές ομάδες όπως η Προοδευτική και η Παναχαϊκή. Εμείς θα κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, όπως κάνουμε πάντα και ευελπιστώ σε μια καλή αρχή που θα μας δώσει «φτερά» για τη συνέχεια».

  • Ο Αλέξανδρος έχει μέλλον στο σύλλογο;

«Από τη μεριά μου το έχω πει ότι επιθυμώ να συνεχίσω. Δεν το κρύβω, το έχω εκφράσει άλλωστε και στη διοίκηση, για τους λόγους που αναφέραμε. Ναι πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον για εμένα εδώ».

Παναχαϊκή (4ος Όμιλος): Έκανε το πρώτο βήμα, στοχεύει εκεί που ανήκει

Το πιο «βαρύ χαρτί» του τέταρτου ομίλου δε θα μπορούσε να λείπει από το μίνι-πρωτάθλημα των μπαράζ. Εκεί που θα διεκδικήσει την επιστροφή της ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο, στις κατηγορίες που ανήκει και της αξίζει να βρίσκεται.

Ο δρόμος βέβαια προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Κανένα ματς άλλωστε δεν κερδίζεται μόνο από τη φανέλα. Παρόλα αυτά, η Παναχαϊκή με όπλο την έδρα της, έβγαλε την υποχρέωση και τώρα πρέπει να τα δώσει όλα για να διεκδικήσει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια.

Οι Πατρινοί «βάζουν πλώρη» για τα σπουδαία και σε αυτό συμφωνούν όλοι. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αποτυχία, γεγονός που γνωρίζουν καλά στο σύλλογο. Σε αυτό συμφώνησε και ο νεαρός ταλαντούχος, Νίκος Κωνσταντακόπουλος στην «ανάκριση» που πέρασε από το BN Sports.

Panaxaiki_1.jpg

Νίκος Κωνσταντακόπουλος: «Βοήθησε πολύ η αλλαγή προπονητή – Μοναδικός μας στόχος η πρωτιά στα μπαράζ»

  • Ποια ήταν η πορεία της ομάδας στον όμιλο; Υπήρχαν δυσκολίες;

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα χτίστηκε πολύ αργά. Δηλαδή όλοι μαζευτήκαμε σε κανονικό παιχνίδι στα τέλη Αυγούστου. Δεν ξεκινήσαμε καλά, φέραμε και δυο κακά εκτός έδρας αποτελέσματα στο Καναλάκι και τον Τηλυκράτη, παραχωρήσαμε και τη μοναδική εντός έδρας ισοπαλία στην ομάδα της Ναυπάκτου. Έγινε και η αλλαγή προπονητή με τον Σούλη Μαρκόπουλο, γνώστη της κατηγορίας, να έρχεται και νομίζω πως εκ του αποτελέσματος βοήθησε αυτό, χωρίς να αναιρώ τις προηγούμενες προσπάθειες. Όλοι αναλάβαμε τις ευθύνες μας στο 100% και η ομάδα βρήκε στην πορεία αυτό που της έλειπε στην αρχή.

  • Χάλασε το κλίμα στα αποδυτήρια μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της εκκίνησης;

«Υπήρχε κάποια γκρίνια στην αρχή, κυρίως από τον κόσμο όμως. Και είναι αναμενόμενο αυτό. Η διοίκηση μας στήριξε. Εμείς είμασταν όλη τη χρονιά καλά συσπειρωμένοι, σαν μια γροθιά, στα αποδυτήρια. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό αποδείχτηκε και στην πορεία».

  • Υπήρξε κάποια στιγμή που ένιωσες ότι η ομάδα θα χάσει το δρόμο της;

«Να σου πω την αλήθεια, ήμουν σίγουρος ότι θα βρούμε τα πατήματά μας, όταν τα χάσαμε για λίγο. Είμαστε αρκετοί αθλητές που έχουμε αγωνιστεί και σε υψηλότερο επίπεδο, έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Έχει και η φανέλα το δικό της, ειδικό βάρος που λέμε, με την Παναχαϊκή να ανήκει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλα αυτά με έκαναν να πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα πανηγυρίζουμε την πρωτιά».

1639315622094-873x432.jpg

  • Έχοντας εμπειρία και από άλλες ομάδες, μεγαλύτερων κατηγοριών, τι πιστεύεις πως είναι αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να σταθεί στη Super League 2;

«Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να περάσουμε από τα μπαράζ. Στοχεύουμε στην πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα το μίνι αυτό πρωτάθλημα είναι μια διαφορετική περίπτωση συγκριτικά με τον όμιλο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η απόδοση της ομάδας και πόσο έτοιμοι είμαστε. Αυτό που έχουμε ως στόχο είναι να διαφυλάξουμε στο απόλυτο την έδρα μας, πράγμα που αν συμβεί θα μας δώσει πιθανότατα και την πολυπόθητη άνοδο. Από εκεί και πέρα, νομίζω πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από ομάδες της Super League 2. Δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξει η ομάδα. Τους στόχους όμως τους θέτει η διοίκηση και εμείς ακολουθούμε».

  • Πως είναι το κλίμα λίγο πριν την έναρξη; Υπάρχει προσμονή; Το βάρος τηε ιστορίας της Παναχαϊκής, σας αγχώνει;

«Αγωνιστικά βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, μέσω της προπόνησης. Βέβαια το αγωνιστικό κενό είναι μεγάλο αλλά δουλέψαμε καθημερινά αρκετά για να είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος δεν μας αγχώνει, κάθε άλλο. Αποτελεί τη δύναμή μας».

  • Έχεις καθόλου εικόνα από τους αντιπάλους σας;

«Πάνω κάτω γνωρίζουμε όλες τις ομάδες, όμως προγνωστικά δεν υπάρχουν. Δεν νομίζω ότι ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη, σίγουρα υπάρχει ποιότητα από τη στιγμή που είναι πρωταθλήτριες. Αυτό που μας νοιάζει όμως είναι η ομάδα μας και η δική μας απόδοση».

Ηλιούπολη (5ος όμιλος): Τρόμαξε με την απόδοση της στον όμιλο και πάει για μεγάλα πράγματα

Η Ηλιούπολη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα του πέμπτου ομίλου με χαρακτηριστική άνεση (9 πόντοι διαφορά) καταγράφοντας μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Παρόλο που συνυπήρχε με ιστορικές ομάδες όπως ο Φωστήρας ή ο Παναρκαδικός, ή ακόμα και με τους ισχυρούς Κυκλαδίτες, Σαντορίνη και Μύκονο, δε λύγισε.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε μετά τον ξαφνικό χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Αλέξανδρου Λάμπη, ο οποίος συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Κάθε άλλο. Η ομάδα συσπειρώθηκε και έπαιξαν όλοι ΚΑΙ για τον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους.

Οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Χαντέ πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και υπέστησαν μόλις δυο ήττες σε 20 αγωνιστικές, έχοντας με διαφορά την καλύτερη επίθεση του ομίλου (41 γκολ). Οι αγωνιστικές επιδόσεις της Ηλιούπολης και οι έως τώρα εμφανίσεις της, την τοποθετούν ανάμεσα στα φαβορί για την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία μετά από 11 χρόνια και μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της. (Β’ Εθνική 2009-2011).

Προοδευτική (6ος Όμιλος): Ο «Φοίνικας» είναι έτοιμος να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του

Μεγάλες στιγμές έζησε φέτος η Νίκαια με τον Ιωνικό να διατηρείται άνετα στη Super League, μέσω της διαδικασίας των playout και την Προοδευτική να «ξορκίζει» τους δαίμονες του πρόσφατου παρελθόντος και να τερματίζει στην κορυφή του 6ου ομίλου. Ενός ομίλου γκραν γκινιόλ, που μέχρι τελευταίας αγωνιστικής, ήταν όλα ανοιχτά.

Η «Προό» έχοντας ως όπλο την έδρα της και τη «γρανιτένια» άμυνά της, άφησε τον συντοπίτη Εθνικό και τον ισχυρό Πανελευσινιακό στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι παίκτες του Δημήτρη Αρναούτη φανέρωσαν στο γήπεδο τεράστια θέληση και επιθυμία για το step-up το οποίο θα την επαναφέρει σε επίπεδο δεύτερη κατηγορίας μετά από μια δεκαπενταετία.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά μίλησε ο Γιάννης Ποτουρίδης, μέλος των «βυσσινί» από το χειμώνα και αθλητής με μεγάλη καριέρα τόσο στην ανώτερη κατηγορία όσο και στο εξωτερικό.

DSC_0925-1-1000x516.jpg

Γιάννης Ποτουρίδης: «Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Προοδευτική – Στόχος το 3/3 εντός»

  • Πως ήταν η εμπειρία στη Ν. Αφρική;

«Σίγουρα όταν ακούς ποδόσφαιρο στη Νότια Αφρική σου περνάνε πολλά από το μυαλό, όμως υπάρχει αρκετό ταλέντο. Δουλεύουν όλες οι ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ επαγγελματικά και όπως διαπίστωσα και εγώ όταν πήγα, υπάρχουν πολλοί σκάουτερ, οι οποίοι παρακολουθούν παιχνίδια για να πάρουν στην Ευρώπη κάποιους αθλητές. Έχει πολλούς πιτσιρικάδες, άβγαλτους μεν ικανούς δε, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

  • Θα δοκίμαζες την τύχη σου και σε άλλο αντίστοιχο πρωτάθλημα του εξωτερικού;

«Ναι, γιατί όχι. Όπως ξέρετε η ζωή στο εξωτερικό είναι δομημένη αλλιώς από όλες τις πλευρές. Ακόμα και στο θέμα του ποδοσφαίρου, τόσο από άποψη οργάνωσης όσο και πληρωμών. Εύχομαι να εξελιχθούν κάποια πράγματα και στην Ελλαδα και να μη χρειάζεται να ψάχνουμε εκτός των τειχών της χώρας για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο».

  • Το βιογραφικό σου μιλάει από μόνο του για τη δυναμική που δίνει η παρουσία σου στην Προοδευτική. Αλήθεια, η περίπτωση της «Προό» πως προέκυψε;

«Η Προοδευτική προέκυψε εν αναμονή κάποιων προτάσεων από το εξωτερικό. Το πρώτο εξάμηνο ήμουν χωρίς ομάδα, είχα κάποιες προτάσεις και από συλλόγους Super League 2, απλώς περίμενα κάτι απ’ έξω. Αυτές δεν ήρθαν και την περίοδο εκείνη επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Αραβαντινός και μου πρότεινε να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Εγώ δέχτηκα γιατί δεν ήθελα να μείνω και άλλο χωρίς να αγωνίζομαι σε κάποιο σύλλογο και έτσι πήρα την απόφαση».

  • Έχεις βρει στην Προοδευτική όλα όσα συμφώνησες με τον κ. Αραβαντινό;

«Η Προοδευτική είναι ένα ιστορικό και μεγάλο σωματείο. Είχα ακούσει για τον πρόεδρο πολύ καλά λόγια από διάφορα παιδιά που είχαν ξανασυνεργαστεί μαζί του. Με είχαν διαβεβαιώσει για τη φερεγγυότητά του. Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Η ομάδα δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο για σύλλογο Γ’ Εθνικής και όλοι οι άνθρωποι γύρω από το σωματείο, προσπαθούν καθημερινά για το καλό της Προοδευτικής».

3426509_1.jpg

  • Τι εικόνα σου άφησε ο όμιλος, όσο πρόλαβες να αγωνιστείς; Ήταν ικανοποιητικό το επίπεδο;

« Ήρθα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος εγώ. Όταν ενσωματώθηκα, μου είπαν τα παιδιά ότι θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους και όντως έπεσαν μέσα. Υπήρχαν αξιόλογες ομάδες όπως ο Εθνικός, η Ελευσίνα και ο Αιολικός παρόλο που έμεινε πίσω. Αυτό φάνηκε και από την οριακή διαφορά. Υπήρχε περίσσια πίστη στην ομάδα. Νεοφερμένοι στο σύλλογο με εμπειρία μεγαλύτερων κατηγοριών και παλαιότεροι ικανοί αθλητές. Κάναμε ένα ισχυρό σύνολο που δίκαια βρίσκεται εδώ που βρίσκεται».

  • Είναι μεγάλη η προσμονή του κόσμου; Και αν ναι, σας αγχώνει αυτό;

«Σαν επαγγελματίες αθλητές δε θα πρέπει να μιλάμε για άγχος. Αυτή είναι η δουλεία μας και μόνο. Το ενδεχόμενο της ανόδου είναι πολύ σημαντικό, δίνει κίνητρο. Είναι πολλά τα συν σε ενδεχόμενο προβιβασμού. Μπορείς να ζητήσεις ένα καλύτερο και ακριβότερο συμβόλαιο. Ακόμα και εκείνος που θα φύγει από το σύλλογο και θα ψάξει αλλού την τύχη του, θα διαπραγματεύεται ως πρωταθλητής. Σε όλους καλό θα κάνει η άνοδος.»

Που πιστεύεις θα κριθεί η άνοδος από το όσο έχεις παρακολουθήσει καθόλου τις άλλες ομάδες;

«Αν περιορίσουμε τα λάθη και είμαστε πιστοί στο πλάνο μας, πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα πρέπει να προστατέψουμε και την έδρα μας στα τρία παιχνίδια εντός. Αν δε χαθεί κάποιος βαθμός στο «Κλουβί», η Προοδευτική θα πανηγυρίσει την άνοδο».

  • Θα έβλεπες και του χρόνου τον εαυτό σου στους «βυσσινί»;

«Είχα πει εξ’ αρχής ότι η ομάδα που θα παίξω αυτό το εξάμηνο, θα έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη χρονιά. Έτσι θα κάνω και με την Προοδευτική. Πρώτα ο θεός να ανέβει η ομάδα γιατί όλοι στο σύλλογο θέλουν τον προβιβασμό και θα τα συζητήσουμε με τους υπευθύνους».

ΠΑΟ ΡΟΥΦ (7ος Όμιλος): Το «τρένο» στο Ρουφ σφύριξε αναχώρηση και επόμενη στάση κάνει στην … Super League 2

Όταν είσαι στο ίδιο όμιλο με τον Πανιώνιο και κατακτάς εσύ την πρωτιά, μάλλον κάτι θα κάνεις καλά. Ο ιστορικός σύλλογος της ομώνυμης γειτονιάς του κεντρικού τομέα Αθηνών, στέφθηκε πρωταθλητής του 7ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, στον όμιλο του «θανάτου».

Η «Αούστρια» έδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που έχουν συνήθως οι όμιλοι Κρητικών ομάδων και στο τέλος «έκοψε πρώτη το νήμα». Η μοναδική ήττα για την ομάδα ήρθε μόλις τη δεύτερη αγωνιστική στην έδρα του Αλμυρού, με τις δυο αναμετρήσεις απέναντι στο «μεγάλο όνομα» της κατηγορίας, Πανιώνιο, να λήγουν χωρίς νικητή (1-1)

Ο Ισίδωρος Σταυριανός έχει δημιουργήσει ένα καλοδουλεμένο και σκληροτράχηλο ρόστερ, το οποίοι συνδυάζει την εμπειρία με τη φρεσκάδα. Mε παίκτες από το Γιάννη Καραλή, το Βαγγέλη Μάντζιο, τον Αλέξανδρο Νατσιόπουλο και το Μιχάλη Καλλέργη μέχρι τον Ψυχογιό, τον Νιτσάκη και τον Ζάχι.

Αυτή η ομάδα του ΠΑΟ Ρουφ δείχνει έτοιμη να βγει από τη ναφθαλίνη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και να φτάσει μέχρι τις επαγγελματικές επιτυχίες. Όπως τη διετία 1971-73 είχε φτάσει πολύ κοντά στην άνοδο στην Α’ Εθνική, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Φέτος, η ομάδα μοιάζει έτοιμη από καιρό και μένουν μονάχα επτά αγωνιστικές για να πανηγυρίσει το επίτευγμα του προβιβασμού σε ψηλότερα στρώματα.

Νίλς Ψυχογιός: «Το καλύτερο κλίμα που έχω συναντήσει σε ομάδα – Εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε την άνοδο»

  • Πήγες το χειμώνα εσύ στην ομάδα. Πως αποφάσισες να γίνεις μέλος του ΠΑΟ ΡΟΥΦ;

«Είχα μια πρόταση και από τον Πανιώνιο πριν επιλέξω τον ΡΟΥΦ. Με πήρε τότε ένα τηλέφωνο ο Κώστας ο Καπίνο και μου μίλησε για την ομάδα που βρίσκομαι τώρα. Εγώ ήξερα το Βαγγέλη το Μάντζιο, τον Μιχάλη τον Καλλέργη και ότι είναι ένα πολύ σοβαρό σωματείο, υγιές. Είχα ακούσει πολύ καλά πράγματα».

  • Τι συνάντησες στην ομάδα; Έγιναν πράξη όλα όσα συμφωνήθηκαν;

«Όλα ήταν και είναι άψογα. Ακριβώς όπως μου τα είπανε. Ήξερα για τους υψηλούς στόχους του συλλόγου, οι οποίοι επαληθεύτηκαν.

  • Εκ του αποτελέσματος, έπραξες σωστά με την επιλογή σου να μην πας στον Πανιώνιο;

«Ναι, πήρα μια πολύ σωστή απόφαση! Με τιμά η πρόταση της ομάδας της Νέας Σμύρνης αλλά ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ αναδείχτηκε πρωταθλητής και εγώ διάλεξα ορθά».

  • Ποια είναι η άποψη σου για τον όμιλο που βρισκόσασταν;

«Ο Κρητικός όμιλος ήταν είναι κα θα είναι πάρα πολύ δύσκολος γιατί οι ομάδες από το νησί είναι πολύ δυνατές. Υπάρχει και ο παράγοντας των συνεχών ταξιδιών που σε φθείρει. Ένας πολύ ανταγωνιστικό όμιλος, ο πιο δύσκολος που όμως στο τέλος πήρε την πρωτιά η καλύτερη ομάδα σε διάρκεια, εμείς».

maxresdefault_24.jpg

  • Νιλς, πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Είναι φανταστικό, δεν έχω ξανασυναντήσει εγώ κάτι αντίστοιχο παρά το γεγονός ότι έχω αλλάξει πολλές ομάδες του λεκανοπεδίου».

  • Έχεις φάει το επίπεδο αυτό «με το κουτάλι». Είναι ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ μια από τις καλύτερες επιλογές της καριέρας σου;

«Σίγουρα! Χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις σοφότερες επιλογές για να μην πω η καλύτερη που έχω πάρει».

  • Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα; Θα τα καταφέρει η ομάδα;

«Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αρκετή ποιότητα σε αυτό το σημείο της σεζόν, Υπάρχουν και άλλοι ιστορικοί και φιλόδοξοι σύλλογοι που θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο. Ως προς την ομάδα μου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και η ποιότητα του ρόστερ μας, ευκολά ή δύσκολα θα μας πάει στη Super League 2».

  • Έχεις μιλήσει με το σύλλογο για το μέλλον σου Υπάρχει επιθυμία παραμονής από ότι καταλαβαίνω τουλάχιστον από μεριάς σου;

«Είναι νωρίς ακόμα για να μιλάμε για συμβόλαια, προέχει ο στόχος μας, Έχουμε μια δουλεία να τελειώσουμε που έχουμε αφήσει στη μέση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα μπαράζ και έπειτα βλέπουμε».

Μάνος Φυρογενης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0