Football Talk

Κώστας Τσιμίκας: Ο νεότερος Έλληνας που κατακτά το FA Cup και ο… δεύτερος μετά τον Παπασταθόπουλο!

Κώστας Τσιμίκας: Ο νεότερος Έλληνας που κατακτά το FA Cup και ο… δεύτερος μετά τον Παπασταθόπουλο!

Δεν μπορεί να περιγράψει κανείς ό,τι έλαβε χώρα με τον Κώστα Τσιμίκα, την Τσέλσι και τον τελικό του FA Cup! Ο Έλληνας έβαλε το τελευταίο πέναλτι, το κρισιμότερο όλων, έδωσε το πρώτο τρόπαιο στην ομάδα του μετά από 16 χρόνια και γίνεται ο πρώτος Έλληνας που το κατακτά μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο!

Ζει το όνειρό του ο Κώστας Τσιμίκας στην Λίβερπουλ. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που έγινε και δεδομένα είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του Έλληνα αριστερού μπακ.

Πέρασε ως αλλαγή 10 λεπτά πριν το τέλος, η διαδικασία των πέναλτι τα έφερε έτσι, που ο Τσιμίκας είχε την δυνατότητα να δώσει το τρόπαιο στην ομάδα του και εκείνος αποδείχθηκε αντάξιος των προσδοκιών.

Έστειλε τον Μεντί στην δεξιά γωνία, εκτέλεσε από την αριστερή άψογα και το 6-5 ήταν γεγονός, με την Λίβερπουλ να κατακτά το πρώτο της FA Cup, μετά το καλοκαίρι του 2006!

Με αυτόν τον… παραμυθένιο τρόπο, ο Τσιμίκας έγινε ο νεότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά το FA Cup και μόλις ο δεύτερος μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο νυν στόπερ του Ολυμπιακού, το κατέκτησε προ διετίας, την 1η Αυγούστου με την φανέλα της Άρσεναλ, απέναντι στην Τσέλσι, με 2-1! Είχε αγωνιστεί πέντε λεπτά, ο Τσιμίκας διπλασίασε τον εν λόγω χρόνο συμμετοχής και οι Έλληνες που το έχουν κατακτήσει είναι πλέον δύο!

Δύο στους τέσσερις, καθώς υπάρχουν δύο ακόμη που έχουν πάρει μέρος στον τελικό του FA Cup! Ο Νίκος Νταμπίζας την διετία 1997-1999 και ο Χοσέ Χολέβας με την φανέλα της Γουότφορντ!

Ο πρώτος είχε αγωνιστεί με τη Νιούκαστλ απέναντι σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα, ως βασικός σε αμφότερες περιπτώσεις, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ήττα με 2-0 από τις δύο πρωταθλήτριες, με μία καλή παρουσία φυσικά να τον συνοδεύει.

Όσον αφορά τον Χολέβας, αναφερόμαστε στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τους «hornets», με το τελικό 6-0 να είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό των όσων έλαβαν χώρα προ τριετίας.

Συνεπώς, η Ελλάδα έχει πλέον 50% επιτυχία στους παίκτες που την αντιπροσωπεύουν στους τελικούς του FA Cup! Ο Κώστας Τσιμίκας τα κατάφερε και δύο ημέρες μετά τα γενέθλιά του, κατακτά και το δεύτερό του τρόπαιο με την φανέλα της Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0