Football Talk

Άρης - ΑΕΚ 3-2: Επική ανατροπή μέσα σε 15 λεπτά και αντίο Ευρώπη για την «Ένωση»!

Άρης - ΑΕΚ 3-2: Επική ανατροπή μέσα σε 15 λεπτά και αντίο Ευρώπη για την «Ένωση»!
Ο Άρης επέστρεψε από την «κόλαση» του 2-0 και επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2 (14/05) στο Κλεάνθης Βικελίδης, «σφραγίζοντας» το δικό του ευρωπαϊκό εισιτήριο, την ώρα που... άφησε εκτός την «Ένωση»!
Τι κι αν για περίπου 78 λεπτά κρατούσε με τα δύο της χέρια το ευρωπαϊκό εισιτήριο; Ο Άρης σκόραρε τρεις φορές από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, έγραψε το τελικό 3-2 (14/05) και πέταξε για Ευρώπη, αφήνοντας στην... Ελλάδα την «Ένωση», για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στη Super League!

Ηρωική προσπάθεια από Στάνκοβιτς, που δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την «κατάρρευση» της ομάδας του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

1ο ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά φάουλ κυριάρχησαν, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το θέαμα και τις μεγάλες φάσεις. Η πρώτη πραγματικά αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 21ο λεπτό και άνηκε στην ΑΕΚ
 
Ο Κριχόβιακ «έσπασε» την μπάλα για τον Ρότα, αυτός έκανε το γύρισμα για τον Λιβάι Γκαρσία που προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα!
 
Τα λεπτά κυλούσαν δίχως να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, αλλά καθώς φάνηκε, ο Άρης κρατούσε την καλύτερή του ευκαιρία για το τέλος!
 
Ο Μαντσίνι έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, επέμεινε και «πάτησε» περιοχή. Το γύρισμά του βρήκε τον Ιτούρμπε που έπιασε έναν «κεραυνό» που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ ο Μπερτόλιο δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς να υπάρχει σκορ.
 

2ο ημίχρονο

Η έναρξη του δεύτερου μέρους έμελλε να φέρει τα γκολ που δεν έφερε το πρώτο, σχεδόν με το... καλημέρα. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα στο 53ο λεπτό, ο Γκαρσία πήρε καλύτερη θέση από τον Εμπακατά, είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με ένα δυνατό σουτ με το «κακό» του πόδι -το δεξί- έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ!
 
Πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος δράστης «χτύπησε» και πάλι. Ο Άμραμπατ «έσπασε» την μπάλα στον Τσούμπερ, αυτός βρήκε τον Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι, που παρά την αρχική απόκρουση του Κουέστα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη... δεύτερη και έδωσε προβάδισμα... ασφαλείας στην «Ένωση».
 
Στο 63ο λεπτό, φάνηκε πως ο Άρης θα ξαναμπεί στην αναμέτρηση, όταν ο Μάντεν υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» για χέρι του Χατζισαφί. Εν τέλει, μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν και να μετατρέψουν σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά!
 
Ο Πάλμα πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε όμορφη ενέργεια, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς, μειώνοντας σε 2-1, με δώδεκα λεπτά να απομένουν!

Ο Άρης άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν εξαιρετικός κάνοντας καίριες επεμβάσεις στο 85ο λεπτό. Εν τέλει, «λύγισε» κάποια δεύτερα αργότερα.

Η μπάλα παρέμεινε «ζωντανή» μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο γκολκίπερ της «Ένωσης» απέκρουσε αρχικά, αλλά ο Μαντσίνι πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 2-2, βάζοντας... φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όπως αποδείχτηκε, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε ό,τι ακολούθησε!

Στο 3ο από τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, η επική ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ο Ματέο Γκαρσία βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αρχικά σημάδεψε το δοκάρι του Στάνκοβιτς, αλλά στο ριμπάουντ δεν... λάθεψε! 

Έγραψε το 3-2, οριστικοποιώντας ένα επικό comeback του Άρη μέσα σε 15 μόλις λεπτά, που επισφράγισε την παρουσία του στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και τον αποκλεισμό της ΑΕΚ!

O MVP
Δεν γίνεται να είναι άλλος από τον Ματέο Γκαρσία, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση. Είναι ο άνθρωπος που ολοκληρώνει την ανατροπή και στέλνει τον Άρη στην Ευρώπη πριν ολοκληρωθούν τα play-offs.

Η φάση του αγώνα
Το γκολ του Πάλμα. Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν για να δώσει την απαραίτητη ώθηση στον Άρη και να «κόψει» τα πόδια της ΑΕΚ, ώστε να έρθει η ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν (62' Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (88' Γκάμα), Μπερτόγλιο (62' Μ. Γκαρσία), Ιτούρμπε (61' Πάλμα), Καμαρά (90+5' Δεληζήσης)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (88' Τάνκοβιτς), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (81' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Τσούμπερ (90+2' Ανσαριφάρντ), Λ. Γκαρσία (88' Αραούχο), Άμραμπατ

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0