Football Talk

Βιτάλ για Παναθηναϊκό, Ελλάδα και… Βραζιλία: «Θέλω να φορέσω ξανά τη φανέλα της Κορίνθιανς αλλά είναι όνειρο να μείνω στην Ευρώπη»

Βιτάλ για Παναθηναϊκό, Ελλάδα και… Βραζιλία: «Θέλω να φορέσω ξανά τη φανέλα της Κορίνθιανς αλλά είναι όνειρο να μείνω στην Ευρώπη»

Σε μέσο της Βραζιλίας για την παραμονή του στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Ματέους Βιτάλ, αναφέροντας, παράλληλα και το θέμα της επόμενης σεζόν.

Στην αρχή μας ξάφνιασε όλους με την εκρηκτικότητα και το ταπεραμέντο του όμως στη συνέχεια η φλόγα άρχισε να σβήνει.

Ο Ματέους Βιτάλ δεν αποτελεί από τις πρώτες επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό αλλά είναι σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής που με, αρκετή δουλειά, θα μπορέσει να κάνει ξανά την διαφορά.

Ο 24χρονος εξτρέμ έχει παραχωρηθεί ως δανεικός από την Κορίνθιανς και αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις για τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος, μίλησε μέσο της χώρας του και αναφέρθηκε στην πρώτη του σεζόν μακριά από την Βραζιλία, στην προσαρμογή αλλά και το άγνωστο μέλλον του.

Συγκεκριμένα είπε:

Για την πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη: «Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ θετική για εμένα. Είναι κάτι διαφορετικό γιατί δεν είχα φύγει ποτέ από τη Βραζιλία για να παίξω αλλού. Ήρθα για να γνωρίσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το παρακολουθούσα πολύ, αλλά το να το βιώνω είναι τελείως διαφορετικό, είναι άλλη εμπειρία, άλλη κουλτούρα, άλλη γλώσσα, έχει τα πάντα να μάθεις. Πραγματικά δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστώ»

Για τις δυσκολίες προσαρμογής στην Ελλάδα: «Ήταν πολύ περισσότερο εκτός γηπέδου το πρόβλημα της προσαρμογής. Όχι μόνο για να προσαρμοστώ εγώ φυσικά, αλλά και για να προσαρμόσω την οικογένειά μου. Η κόρη μου είχε συνηθίσει τη Βραζιλία, η γυναίκα μου επίσης. Από την άλλη, ανησυχούμε πολύ με την οικογένεια. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην έδρα μας, δύσκολα μεταφερόμαστε από το γήπεδο. Στην αρχή ήταν δύσκολο για εμάς, το ζήτημα του πολιτισμού επίσης. Είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον, διαφορετική η γλώσσα. Ήμασταν ανασφαλείς να πάμε στο δρόμο, ακόμα και σε μερικά εστιατόρια, δεν ξέραμε πολύ καλά τη γλώσσα. Η γυναίκα μου δυσκολεύτηκε λίγο να προσαρμοστεί και παράλληλα, εγώ, ανησυχούσα για εκείνη».

Για την εξέλιξή του μέσα από τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα, σε αυτό το κομμάτι έχω βελτιωθεί πολύ από τότε που έφτασα εδώ. Άρχισα να κάνω τη δική μου δουλειά στον σύλλογο, ώστε να είμαι αρκετά καλά για να αντέξω το στυλ παιχνιδιού εδώ. Όσο κι αν το στυλ παιχνιδιού μου είναι διαφορετικό, είμαι ένας από τους παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μέσα στην ομάδα, λίγοι παίκτες είναι σαν εμένα, που τους αρέσει να παίζουν ένας εναντίον ενός. Έπρεπε πραγματικά να κάνω μια παραπάνω προπόνηση για να είμαι σε φόρμα και καλά για να πάρω την ευκαιρία. Το πρωτάθλημα εδώ είναι πολύ δυνατό σωματικά».

Για το μέλλον του και την Κορίνθιανς: «Η γυναίκα μου θα πάει στη Βραζιλία από τώρα, και η κόρη μου πρέπει να πάει μαζί της. Θα τελειώσει εδώ το πρωτάθλημα και το κύπελλο και μετά πρέπει να επιστρέψω στη Βραζιλία. Έχω συμβόλαιο με την Κορίνθιανς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 και, όταν φτάσω στη Βραζιλία, θα μιλήσουμε για τα επόμενα βήματά μου».

Το αν θα ήθελε να μείνει στην Ευρώπη: «Πάντα είχα το όνειρο να μπορέσω να παίξω στην Ευρώπη, ήρθα εδώ και έκανα την πρώτη μου σεζόν εδώ. Έχω συμβόλαιο με την Κορίνθιανς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 και δεν ξέρω τι θα γίνει. Αν είναι θέλημα Θεού και Κορίνθιανς να παραμείνω, θα χαρώ πολύ να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα. Θα είναι πολύ συναισθηματικό και πολύ σημαντικό για την καριέρα μου να φορέσω ξανά τη φανέλα της Κορίνθιανς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0