Football Talk

Ολυμπιακός: Η… συλλογή του Αβράαμ, τα 6 των Φορτούνη, Μπουχαλάκη και οι πρωτάρηδες

Ολυμπιακός: Η… συλλογή του Αβράαμ, τα 6 των Φορτούνη, Μπουχαλάκη και οι πρωτάρηδες

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που θα σηκώσουν το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας τους, το ρεκόρ που αγγίζει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και οι συμπαίκτες του που… τον κυνηγούν.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στην φιέστα που θα ακολουθήσει μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα σηκώσει το 9ο πρωτάθλημα της καριέρας του και θα φτάσει μια ανάσα από το top5 των ρέκορντμαν σε τίτλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό πως έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει κερδίσει σχεδόν το 1/5 των πρωταθλημάτων της ιστορίας του Ολυμπιακού. 9 από τα 47.

Η κορυφή στη σχετική λίστα ανήκει στον Τζόρτζεβιτς με 12 κατακτήσεις, ακολουθεί ο Νικοπολίδης με 11, ενώ από 10 έχουν οι Δομάζος, Αλεξανδρής και Ανατολάκης.

Στα 37 του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει κερδίσει τα πρωταθλήματα του 2009, του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015 και τους τρεις τελευταίους μετά την επιστροφή του. Αν αποφασίσει να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να… διευρύνει την συλλογή του.

Για τον Κώστα Φορτούνη και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη θα είναι το 6ο πρωτάθλημα της καριέρας τους. Τα έχουν κερδίσει μάλιστα ακριβώς τις ίδιες χρονιές. Το 2015, το 2016, το 2017 και τα τρία τελευταία.

Λίγο πιο πίσω, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Τόμας Βατσλίκ ετοιμάζονται να σηκώσουν το 5ο πρωτάθλημα της καριέρας τους. Ο Μαροκινός σέντερ φορ εκτός από τα τρία τελευταία είχε πανηγυρίσει δύο φόρες στο Κατάρ (με την Λεκβίγια το 2017 και με την Αλ Ντουχαίλ το 2018), ενώ ο Τσέχος τερματοφύλακας εκτός από το φετινό έχει ένα πρωτάθλημα Τσεχίας με την Σπάρτα Πράγας (2014) και τρία στην Ελβετία με την Βασιλεία (2015,2016,2017).

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά θα είναι το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του, αφού εκτός από τα τρία σερί στην Ελλάδα, είχε στεφθεί πρωταθλητής Γαλλίας το 2010 με την Μαρσέιγ.

Όλα τα πρωταθλήματα της καριέρας τους έχουν κατακτήσει την τελευταία τριετία οι Γιώργος Μασούρας, Μαντί Καμαρά, Ουσεινού Μπα και Κωνσταντίνος Τζολάκης, ενώ επίσης τρία έχουν πλέον και οι Κώστας Μανωλάς (τα δύο πάλι με τον Ολυμπιακό το 2013 και το 2014), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (παρών στα δύο τελευταία και έχει και ένα με την Μίλαν το 2011), Τικίνιο Σοάρες ( το φετινό και δύο με την Πόρτο το 2018 και το 2020), Καρμπόβνικ ( το φετινό και τα δύο προηγούμενα χρόνια με την Λέγκια Βαρσοβίας στην Πολωνία και ο Θανάσης Ανδρούτσος (τα δύο τελευταία και το 2017 πάλι με τον Ολυμπιακό)

Το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του θα πανηγυρίσουν οι Κρίστινσον, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Βρουσάι και Σουρλής, όλοι παρόντες στις δύο τελευταίες σεζόν των «Πειραιωτών», αλλά και οι Κανέ (το πρώτο πέρσι στο Αζερμπαιτζάν με τη Νέφτσι Μπακού), Ονιεκούρου (είχε πάρει με την Γαλατά στην Τουρκία το 2019) και ο Γκάρι Ροντρίγκες (επίσης το είχε πάρει με την Γαλατά, αλλά το 2018).

Ιδιαίτερη στιγμή για τους Αγκιμπού Καμαρά, Πιέρ Κούντε, Ρόνι Λόπες, Ζοάο Καρβάλιο, Μπαντιογκού Φαντιγκά και Φώτη Κίτσο που θα σηκώσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους το τρόπαιο του πρωταθλητή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0