Football Talk

Αν τα δάκρυα του Αρτέτα ευαισθητοποιήσουν τους πιτσιρικάδες, η Άρσεναλ θα επιστρέψει στο Champions League!

Αν τα δάκρυα του Αρτέτα ευαισθητοποιήσουν τους πιτσιρικάδες, η Άρσεναλ θα επιστρέψει στο Champions League!

Την ευκαιρία να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα την συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου έχασε η Άρσεναλ, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να ηττάται με 3-0 στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Ωστόσο, κάπου εδώ οι «μικροί» θα πρέπει να αποδείξουν ότι… μεγάλωσαν και να ξεπεράσουν το σοκ. Αν τα καταφέρουν άλλωστε, οι «κανονιέρηδες» θα τερματίσουν στην 4η θέση και θα επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Δώδεκα φορές να πέφτεις κάτω και 13 να σηκώνεσαι. Αυτή είναι η νοοτροπία του Μικέλ Αρτέτα. Μία νοοτροπία που έφερε την Άρσεναλ μία ανάσα από την 4η θέση, καθώς βρέθηκε στο σημείο να διεκδικεί την επιστροφή της στο Champions League της επόμενης περιόδου απέναντι στην Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου.

Ωστόσο, το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και ένιωσαν να αδικούνται από το σφύριγμα του Πολ Τίρνι, αντέστρεψε την πίεση προς το δικό τους μισό.

Το εύστοχο πέναλτι του Χάρι Κέιν ήρθε να συμπληρώσει η αποβολή του Ρομπ Χόλντινγκ και από εκεί και πέρα οι Λονδρέζοι άδειασαν σωματικά και πνευματικά. Δέχθηκαν και τρίτο γκολ, ανέμεναν απλώς να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν.

Αυτό απέναντι στη Νιούκαστλ και αυτό της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Έβερτον. Σαφώς και πρόκειται για δύο δύσκολες συναντήσεις. Η πρώτη λόγω απόστασης και όχι μόνο, μιας και μιλάμε για ένα ταξίδι 5-6 ωρών, με το μυαλό να είναι στο «πότε θα φτάσουμε και τι θα κάνουμε» και εν συνεχεία η δεύτερη με τα «ζαχαρωτά» που θα καίγονται για βαθμούς.

Αν όμως η Άρσεναλ καταφέρει να κάνει το 2/2, θα έχει πετύχει το στόχο της και θα βρεθεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Το ζήτημα είναι να καθαρίσει το μυαλό της και να καταφέρει ο Μικέλ Αρτέτα να ξεμπλοκάρει τους πιτσιρικάδες, ώστε να μπορέσουν να σηκωθούν ξανά, και μετά την 12η ήττα της ομάδας τους.

Μην ξεχνάμε πως οι «κανονιέρηδες» αγωνίζονται την Δευτέρα (16/05) και αν η Τότεναμ έχει επικρατήσει της Μπέρνλι, τότε η Άρσεναλ θα βρίσκεται, έστω και με ματς λιγότερο, στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ναι, μπορεί η βαθμολογία να είναι πλασματική, καθώς δεν θα μιλάμε για ίδιο αριθμό αναμετρήσεων, όμως μιλάμε για μία ομάδα που βρέθηκε ένα τρίποντο μακριά από το να «κλειδώσει» την ιστορική επιστροφή της στο Champions League.

Όσον αφορά το κλάμα του Μικέλ Αρτέτα, η ανάγνωση ενδέχεται να είναι διπλή. Από την μία έδειξε πόσο ενδιαφέρεται για τον σύλλογο που αντιπροσωπεύει και από την άλλη λύγισε από την πίεση. Είχε δηλώσει πως πρόκειται για το πιο σημαντικό ματς της καριέρας του και το τελικό 3-0 απέδειξε πως ήταν κατώτερος των περιστάσεων.
tottenham-arsenal-premierleague.jpg

Τα δάκρυά του όμως πρέπει να γίνουν κίνητρο για τους «πιτσιρικάδες» του. Για τους παίκτες που ο ίδιος ανέδειξε. Και αν σε 180 αγωνιστικά λεπτά από τώρα, ο στόχος έχει επιτευχθεί, τότε η ανανέωση συμβολαίου του Μικέλ Αρτέτα, θα είναι το λιγότερο που θα μπορεί να κάνει η διοίκηση για να τον ανταμείψει.

Η νεότερη ομάδα σε μέσο όρο στο πρωτάθλημα θα βρίσκεται στο Champions League, έχοντας πάρει 8 γκολ από τους δύο επιθετικούς της. Πόσο απλό φαντάζει αυτό και σε ποιον πιστώνεται όλη αυτή η επιτυχία; Στον δακρυσμένο Ισπανό, που κάθε φορά που αμφισβητείται, καταλήγει να πανηγυρίζει!

Δημήτρης Μανάκος

Πηγή: www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0