Football Talk

Bundesliga: Ο όρος γκολ στην ιστορία της λίγκας είναι άμεσα συνυφασμένος με την Μπάγερν Μονάχου! (video)

Bundesliga: Ο όρος γκολ στην ιστορία της λίγκας είναι άμεσα συνυφασμένος με την Μπάγερν Μονάχου! (video)
To ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι διαχρονικά η πιο παραγωγική ομάδα του γερμανικού ποδοσφαίρου δεν αποτελεί μυστικό. Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι πέντε aπό τους έξι παίκτες με την μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ στην ιστορία της Bundesliga... είναι όλοι δικοί της!
Οι 47 «σαλατιέρες» στην ιστορία των Βαυαρών κόποις κτώνται και σε αυτό έχουν συμβάλλει σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Επιθετικοί και μέσοι οι οποίοι έχουν περάσει από το γερμανικό ποδόσφαιρο αφήνοντας το στίγμα τους ανεξίτηλο, διότι το όνομα τους είναι άμεσα συνυφασμένο με την λέξη γκολ! Πέντε αθλητές της σύγχρονής εποχής, αλλά και ένας προπονητής ο οποίος δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα της Μπάγερν κι όμως διέπρεψε με αυτήν ως προπονητής.
 
1. Γκερντ Μίλερ / Goal Ratio 1,09
O θρυλικός σκόρερ της Bundesliga βρίσκεται απολύτως λογικά στην κορυφή. Αγωνιζόμενος από τα μέσα της δεκαετίας του 60' μέχρι το 1979 κατόρθωσε στην εγχώρια λίγκα να σημειώσει 365 τέρματα και 99 ασίστ. Με άλλα λόγια συμμετοχή σε 464 γκολ σε 427 αναμετρήσεις, γεγονός που του χαρίζει πανάξια την κορυφή!
 gerd.jpg
2. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι / Goal Ratio 1,01
Τα θαυμαστά έργα του εν ενεργεία Πολωνού επιθετικού αποτυπώνονται ξεκάθαρα στην συγκεκριμένη λίστα. Αποτελεί την ζωντανή ιστορία των Βαυαρών και το αποδεικνύει με τα 311 γκολ και τις 75 ασίστ του σε 382 αναμετρήσεις. Πρόκειται για 386 τέρματα τα οποία προήλθαν από συμμετοχή, φορώντας βέβαια και την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.
lewa_4.jpg 
3. Άριεν Ρόμπεν / Goal Ratio 0,80
 Έπειτα από το πέρασμα του στις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, ο «ιπτάμενος Ολλανδός» βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στο Μόναχο. Εκεί όπου κατόρθωσε να γράψει ιστορία, φορώντας την φανέλα της Μπάγερν 201 φορές, όπου σημείωσε 99 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα ακόμη 62. Συνολική συνεισφορά 162 τερμάτων, όντα άκρως επιδραστικός στον δρόμο προς τους τίτλους.
 robben1_1.jpg
4. Τόμας Μίλερ / Goal Ratio 0,78
Γέννημα θρέμμα Βαυαρός, η ζωή του όλη είναι ο σύλλογος και βρίσκεται πάντα εκεί για να κάνει την αθόρυβη δουλειά. Κι ας μην είναι ο πιο θεαματικός παίκτης, τα καταφέρνει... μια χαρά, μετρώντας στην Bundesliga 137 γκολ και 186(!) ασίστ. Όλα αυτά σε 413 συμμετοχές, θέτοντας τον εαυτό του επάξια ανάμεσα στους κορυφαίους.
 tomi.jpg
5. Γιουπ Χάινκες / Goal Ratio 0,75
Μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ του στο Μόναχο, ωστόσο αποτέλεσε έναν εκ των πιο επιτυχημένων προπονητών της ομάδας! Όντας ποδοσφαιριστής, συνέδεσε το όνομα του κυρίως με την Γκλάντμπαχ, αλλά και με το Ανόβερο, όπου μαζί τους πέτυχε 218 τέρματα και 57 ασίστ. Κοινώς 275 φορές πέρασε η μπάλα από τα πόδια
του, για να καταλήξει στα δίχτυα και όλα αυτά σε 368 αγωνιστικές!
 yup_1.jpg
6. Φρανκ Ριμπερί / Goal Ratio 0,75
Μαζί με τον άλλοτε τεχνικό του και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος για πολλούς άξιζε μία χρυσή μπάλα. Εξαιρετική καριέρα για τον άνθρωπο ο οποίος με την φανέλα της Μπάγερν σημείωσε 86 και μοίρασε ακόμη 120 γκολ, σε μόλις 273 αναμετρήσεις. Οι φίλοι της ομάδας τον τοποθετούν σε περίοπτη θέση στην καρδιά τους, καθώς η συνεισφορά του τον έκανε αρχιτέκτονα των μεγάλων επιτυχιών.
frankie.jpg

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0